beyler ben foruma yeni katıldım bursada avlanıyorum daha çok yazın okul tatilinde bu yaz öss bitcek ve ben her sene oldugu gibi yene kendime bi makine ve bi kamış alıcagım kendıme kamıs buldum sırada makine war surf konik kafalı makine önerilerinizi bekliyorum yanlız 800 gr mı geçmesin 600-700 olursa baya ii olur atıs bakımından kullanacagım kamıs 390 gr agırlıgında toplam agırlıkta 1.1 kg yi gecmek istemiyorumda bizim burdaki beton iskele kapalı oldugu için tahta bir iskeleden atış yapmak zorundayım balıkların yatağuı ise beton ıskelenın acık tarafı ve altı çunkü orası yasak ve oraya ağ vb şeyler pek yapılmıo gerçi çırpma vb atıp orayıda ii ce bozdular ama artık atılmıo o yuzden amacım tahta iskeleden beton(askeri) iskelenin arkasına atmak bir kaç foto koyayım avlandıggım yerle ilgili atış mesafesi falan
konik olmassa çeşit çok ta konik kafa kullanınca daha rahat çıkacagını tahmın ediyorum suana kadar hyperlop fb ve hyperloop fa 6000 liklerini banax s2000 nexave 6000 gibi makineler kullandaım sımdı konik kafalı makine merak ediyorum atış ta ne kadar fark edecek die attıgım yerin fotusu war usstte dahada uzağa atmanın yarallı olacagına inanıyorum daha uzak olmasa bıle daha hafif kasıgı oraya atmak bıle ii olacaktır örnegin ben o mesafeyi 60-65 gr kasıkla atıyorum eger daha iii bi surf makineyle o mesafeyi 20 30 gr la atarsam ne mutlu bana gerci alacagım kamısla 30 40 gr ı oraya rahatca atarım ama makinenin surtunmesı warken Vx yani yatay hız surtunmeyle azalıo ve daha kısa dusuo Vy yani dikey hızı engelleyıncede kursunun havada çıktıgı max sure kısalıyo bu durumda havada 8 sn kalcagına 4 sn kalıo bu da benım atısımın dusmesı demek mısıne 28- 26 kullanıyorum onu bu sene 20 lık yapıcam buda biraz daha kazandıracak (paraya kıyacam adam gibi misine alacam) geriye bi makine kaldı
Bence Erdalın önerdiği makinalardan birini tercih et.Sitemizdeki makina uzmanlarını en başında gelenlerindendir.
Konik kafalı olmasına gerek yok. Bendeki shimano nun kafası konik degil. çok da güzel ileri atışlar yapıyorum. eğer gerçekten kaliteli bir makine istiyorsan bende sana şu makineyi öneririm. http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=12687983
Osman kardeşim cormaron makinalara bakmanı tavsiye ederim yeni aldım bitane geniş kafa hafiften konik süper atış yapıyor yaklaşık 120 m rahat atış yapıyorum tabi kamışta önemli 4.20 lik lienefer kamışla süper uyum sağlıyor sen abini dinle dua edersin
http://www.spotbalik.com.tr/index.php?target=products&product_id=30862 bu makine surf-spining için ideladir. saygılar
Balık çekmek ve bilgilenmek istiyorsan amenna yardımcı olalım tavsiyelerde bulunalım ama Atmak istiyorsan balıkçılıkta avcılık gibi oldu "at atabildiğin kadar" Yaşım müsait değil yoksa bende iyi atardım.
Sevgili kardeşim seni tanımam etmem sende beni tanımazsın, Bu forumlara o kadar net cafe manyağı dallama takılıyorki anne, baba terbiyesi almamış bir çok denyo diyeyim sana o sebeple doğru yazan kişilere bile önyargılı davranılıyor eminimki sen atabiliyorsundur ama onun için burdan kalkıp mudanyaya gelemem 17 yaşına gelmişsin 5 yaşındaki bir bebe gibi tutup yalan söyliyecek biri olamazsın eminimki. Ben boğazda avlanan biriyim bir,kaç iyi kamışım var bir kaçta allaha şükür iyi makinam var ama ben 1.80 boyunda kullandığım kamışlarda genelde 4.20 ama yinede yalana gerek yok o mesafeye atamıyorum sadece boğazda benim attığım yere diğerleride atamıyor "abi sen süper atıyorsun" diyorlar. Bana sorsan ben iyi atamıyorum,
"alba enrico surfcating 3.90 ve hyperloop 6000fa 65gr kursun 0,28 marline misina ile 120 atabiliyorum " ben 4.20 lineaeffe sorrento kamış, Shimano Power Aero Spin Power surf makine, 0.23 Trabucco surf misina ile boğazda 125 gr. kurşunla rüzgarsız havada 105 metreyi geçemiyorum. yukarki takımla 120 metre de bende bir ölçüm hatası olduğunu düşünüyorum.
belki google bir miktar yanılıyor olabilir. ben kurşunu ileri atıp suya değdiği an mandalı kapatıp, boşluğunu alıp öyle saymaya başlıyorum.115-120 tur sarıyorum. makine bir turda 89 cm sarıyor. bu şekilde nekadar ileri attığımı ölçüyorum.