Ne kadar ekmek o kadar köfte diyorsunuz yani Uluç bey... Bir de ne kadar ağırlıkla, hangi balık avında ve nerede kullanacaksın Ceyhun ? bu da önemli. Okumanın v systemini bir arkadaşta denemiştim kendisi de memnundu ben de sevmiştim. Başka da bir modelini denemedim.
Abi 150 170 tl arası kıyıdan avlanmak için okuma gözüme iyi gözüküya ama tam olarak bilgim yok acıkcası
O fiyatlarda alınacak makineler okuma olur herhalde ya da spro nun makinelerine bakabilirsiniz. İllaki o markaları tecrübe etmiş arkadaşlar yorum yapar.
Ben sheakspeare mach 3 surf makine aldım kolay bulunan bir makine değil ama bakmanı öneririm.Çok kullanma fırsatım henüz olmadı ama ilk izlenimi ve yanında verilen 3 kafa beni tatmin etti.
Makine olarak Okuma Spector ü tavsiye edebilirim gerçekten çok kaliteli bir surf makinası. Misina sarımı cok duzgun. Balık çekerken zorlanmıyorsun. Tek kötü tarafı at çek için uygun değil. Ağır ve büyük bir makina. 0.30 misinadan yaklaşık 550m alıyor
kışın lüfere baharda yazında istavrite kullanıcaksınız sanırım. bu konularda çok makina tavsiyesinde , çok kamış tavsiyesinde bulunduk birde http://www.balikavi.net/olta/ bu linketeki yorumlara bak piyasa bula bilceğin kamışlar ve makinaların forumdaki kullanıcılar tarfından yorumlanmış ve beğenilmiş artısı eksisi ne olacağını yazmış arkadaşlarımız var. Linkini verdiğim bölüm ayrıyetten fıtığraflı ve makinaların özellikleride belirtilmiştir. Sıkılmadan arştıracağını düşünüyorum