bi kaç aydır siteye üyeyim ve siz değerlü büyüklerin yardımına ihtiyacım var, bir adet surf makina almayı düşünüyorum ama çok marka var shimano, penn , daiwa vs. istediğim özellikler maksimum 300 tl surf makina ve en önemlisi hafif olması herkeze şimdiden teşekkür ederim
Hoşgeldin, bununla ilgili daha önce açılmış konulara bir bakmanı öneririm.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=53164 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=53474
Sevgili Elcin Makina konusunda elbetteki forumdaki arkadaşlardan bilgi takviyesi gelecektir sana ama öncelikle balık tutmak istediğin bölgeleride yazarsan daha isabetli sonuca ereceğine eminim.Benim naçizane tavsiyem 3 marka arasında tercihi yapmandır Daiwa,Ryobi,Shimano.Son olarakta Tarabya fishing teamden Ceyhunun tavsiyelerini dikkate almanı öneririm kendisi bu konuda bi hayli bilgi donanımına sahip. Eminim sana faydası olucaktır. Sevgi ve saygı dileklerimle
Ben İStanbul boğazında ryobi'nin bu markasını kullanıyorum : http://www.avmarketi.com/asp/product/9079/Ryobi-PROSKYER-NOSE-POWER-makine . Yaklaşık 700gram. Yedek kafası var, misina mükemmel bir şekilde boşalıyor. Aynı zamanda 12kg drag gücü var ki bu surf makineler için çok iyi.
abim zaten doğru düzgün bu üç marka var die biliyorum. ama o kadar çok alt modelleri var ki bnm amacım boğazda rapala atmak bide dediğim gibi hafif olsun istiyorum ertesi gün işe gittiğimde bi kolum çalısmıyo yoksa bide 300 tl ye kadar çıkabilirim
o yazılanlara bakan birisi hiç bişey almaz kafa iyice gider ben şöyle düşündüm hani bi büyüğüm çıkar kardeşim şu makinayı ben kullandım bunu al memnun kalırsın gibi bişey olsa süper olur
Valla gün içinden bu yana bakınıyorum siteye lakin geçen gün Üsküdarda Yıldız balıkçılıktan malzeme alırken elime alıp inceleme imkanım olmuştu Ryobi Naxo 'yu güzel bir makine lakin 718 gram metal kafalı hali grafit kafa takılıyken 658 gr ben şuan 300 tl bütçe ile makine almaya kalksam ryobi alırdım şahsi fikrim bu yönde. Zaten İstanbul boğazında Makine & Kamış kombinasyonundaki maksimum ideal ağırlık 850 - 900 gr lakin bu ağırlık 1100 gr olabilir hatırladığım kadarıyla. Bence almasanda bir kez RYOBİ NAXO'yu görsel olarak incele derim :thumb: Bu makineden bizim grubtan Okan yeni aldı onada sorabilirsin Biz ona nasıl diye sorduğumuzda vinç gibi birşey demişti. Ve son olarakta satıcıda bu makineden çok söz etmişti. Birde önceki mesajımda yazdım bizim teamden ceyhun mutlaka sana yorumda bulunur o sana en mantıklı seçimi yaptıracaktır tavsiyelerine uymanı öneririm. Sevgi ve saygı dileklerimle
Elçin merhaba 300tl bütçe ile alabileceğin Daiwa windcast x, ryobi naxo veya penn surfblaster. Yalnız kesinlikle denemeden alma. Tarabya buluşmalarına katılısan bu makinalar ve daha fazlası mevcut. Tek tek test edebilirsin, içine sineni alırsın. Telden yazıyorum onun için göremiyorum oturduğun şehri.
300 tl demissin ama ben biraz üzerine çıktım çünkü bu makine için gerçekten az daha bütçeni zorla drag ve atış kabiliyetiyle inanılmaz bir makine hiç düşünme derim ben kefilim http://www.balikdunyasi.com/asp/product/20039/Daiwa-Wind-Cast-X-5000-SURF-Olta-Makinesi
Saol selahattin abi gorunumu on numara makina yilda 3 sefer baliga gidiyom hatun izin verirse ama manyaklik iste insan hep iyi bisey olsun istiyo
Penn affinity 7000 kullanmaya başladıktan sonra daha önce makine değilde ben çekiyormuşum balığı dedim yılda 3 kerede kullanacak olsanız kullan at diyerek makine almıyorsunuz sonuçta, hobiniz olduğu için balığa gittiğinizde zevk almak istiyorsanız boğazda kullanacaksınız paslanmaz bilyalı ve drag gücü üst seviyede olan bi makine öneririm.
Merhaba. Penn Affinity 7000 kullandığınızı okudum. Bende aldım ama hiç kullanma fırsatım olmadı. Geçen sene rapalada Ryobi Arctica 8000 kullandım ve çok memnun kaldım. Bu iki makinayı karşılaştırma şansınız varmı acaba ve birde Penn i ip misinayla kullandınızmı acaba. Teşekkürler.
Cem Bey, Penn Affinity'lerde hepimizde örgü sarılı. Örgü sarmak için özel bir kafası var makinanın (konik kafa), sıra sarım yapıyor makina, slow oscillation. Uzak atış için mükemmel. Ryobi ile karşılaştıramam çünkü Daiwa Windcast ve Emblem Pro ile kafa kafaya diyebilirim makina için. Shimano'dan Penn'e dönen arkadaşlar var!
Ceyhun Bey, Yorumunuz için teşekkürler. Makinanın beni tek düşündüren tarafı gramajı. Bende bel ve boyun fıtığı problemi var. Mesajlarınızdan birinde bir arkadaşa ağır makinaya hafif bir kamış seçmesini önermiştiniz. Benim rapalada kullandığım kamış Salina 3 parça. Rapala için önerebileceğiniz hafif güzel bir kamış varmı acaba. Şimdiden çok teşekkürler.
Ceyhun Bey Merhaba, Makinaya sarmak için 16 lık ( sizce uygunmu?) örgü misina marka ve model önerirmisiniz. Misinayı yemli avlarda kullanıcağım. Max atacacağım kurşun 125 gr olacağını tahmin ediyorum. Çok çok teşekkürler.