surf makine seçimi için yardım

Konu, 'Makineler' kısmında closer_34 tarafından paylaşıldı.

1. closer_34

closer_34 elcin

bi kaç aydır siteye üyeyim ve siz değerlü büyüklerin yardımına ihtiyacım var, bir adet surf makina almayı düşünüyorum ama çok marka var shimano, penn , daiwa vs.
    istediğim özellikler

maksimum 300 tl
    surf makina
    ve en önemlisi hafif olması

herkeze şimdiden teşekkür ederim

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
  3. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Sevgili Elcin

Makina konusunda elbetteki forumdaki arkadaşlardan bilgi takviyesi gelecektir sana ama öncelikle balık tutmak istediğin bölgeleride yazarsan daha isabetli sonuca ereceğine eminim.Benim naçizane tavsiyem 3 marka arasında tercihi yapmandır Daiwa,Ryobi,Shimano.Son olarakta Tarabya fishing teamden Ceyhunun tavsiyelerini dikkate almanı öneririm kendisi bu konuda bi hayli bilgi donanımına sahip. Eminim sana faydası olucaktır.
    Sevgi ve saygı dileklerimle

4. ali murat

ali murat murat

5. closer_34

closer_34 elcin

abim zaten doğru düzgün bu üç marka var die biliyorum. ama o kadar çok alt modelleri var ki bnm amacım boğazda rapala atmak bide dediğim gibi hafif olsun istiyorum ertesi gün işe gittiğimde bi kolum çalısmıyo yoksa :) bide 300 tl ye kadar çıkabilirim

6. closer_34

closer_34 elcin

7. closer_34

closer_34 elcin

8. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    ryobi naxo .....

9. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....

Valla gün içinden bu yana bakınıyorum siteye lakin geçen gün Üsküdarda Yıldız balıkçılıktan malzeme alırken elime alıp inceleme imkanım olmuştu Ryobi Naxo 'yu
    güzel bir makine lakin 718 gram metal kafalı hali grafit kafa takılıyken 658 gr ben şuan 300 tl bütçe ile makine almaya kalksam ryobi alırdım şahsi fikrim bu yönde.
    Zaten İstanbul boğazında Makine & Kamış kombinasyonundaki maksimum ideal ağırlık 850 - 900 gr lakin bu ağırlık 1100 gr olabilir hatırladığım kadarıyla. Bence almasanda bir kez RYOBİ NAXO'yu görsel olarak incele derim :thumb: Bu makineden bizim grubtan Okan yeni aldı onada sorabilirsin Biz ona nasıl diye sorduğumuzda vinç gibi birşey demişti. Ve son olarakta satıcıda bu makineden çok söz etmişti.
    Birde önceki mesajımda yazdım bizim teamden ceyhun mutlaka sana yorumda bulunur o sana en mantıklı seçimi yaptıracaktır tavsiyelerine uymanı öneririm.

Sevgi ve saygı dileklerimle

10. closer_34

closer_34 elcin

Allah razi olsun abimde ben forum kullanmayi pek bilmiyorum bu teamdan ceyhun abiye nasil ulasirim :)

11. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
  12. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Elçin merhaba

300tl bütçe ile alabileceğin Daiwa windcast x, ryobi naxo veya penn surfblaster. Yalnız kesinlikle denemeden alma. Tarabya buluşmalarına katılısan bu makinalar ve daha fazlası mevcut. Tek tek test edebilirsin, içine sineni alırsın. Telden yazıyorum onun için göremiyorum oturduğun şehri.

13. selahattin123

selahattin123 Selahattin Babaoğlu

14. closer_34

closer_34 elcin

Saol selahattin abi gorunumu on numara makina yilda 3 sefer baliga gidiyom hatun izin verirse :) ama manyaklik iste insan hep iyi bisey olsun istiyo

15. closer_34

closer_34 elcin

Saol abim soyledigin makinalara bakicam

16. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    Penn affinity 7000 kullanmaya başladıktan sonra daha önce makine değilde ben çekiyormuşum balığı dedim :)

yılda 3 kerede kullanacak olsanız kullan at diyerek makine almıyorsunuz sonuçta, hobiniz olduğu için balığa gittiğinizde zevk almak istiyorsanız boğazda kullanacaksınız paslanmaz bilyalı ve drag gücü üst seviyede olan bi makine öneririm.

17. cem1

cem1 cem

Merhaba. Penn Affinity 7000 kullandığınızı okudum. Bende aldım ama hiç kullanma fırsatım olmadı. Geçen sene rapalada Ryobi Arctica 8000 kullandım ve çok memnun kaldım. Bu iki makinayı karşılaştırma şansınız varmı acaba ve birde Penn i ip misinayla kullandınızmı acaba. Teşekkürler.

18. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Cem Bey,

Penn Affinity'lerde hepimizde örgü sarılı. Örgü sarmak için özel bir kafası var makinanın (konik kafa), sıra sarım yapıyor makina, slow oscillation. Uzak atış için mükemmel. Ryobi ile karşılaştıramam çünkü Daiwa Windcast ve Emblem Pro ile kafa kafaya diyebilirim makina için. Shimano'dan Penn'e dönen arkadaşlar var!

19. cem1

cem1 cem

Ceyhun Bey,
    Yorumunuz için teşekkürler. Makinanın beni tek düşündüren tarafı gramajı. Bende bel ve boyun fıtığı problemi var. Mesajlarınızdan birinde bir arkadaşa ağır makinaya hafif bir kamış seçmesini önermiştiniz. Benim rapalada kullandığım kamış Salina 3 parça. Rapala için önerebileceğiniz hafif güzel bir kamış varmı acaba. Şimdiden çok teşekkürler.

20. cem1

cem1 cem

Ceyhun Bey Merhaba,
    Makinaya sarmak için 16 lık ( sizce uygunmu?) örgü misina marka ve model önerirmisiniz. Misinayı yemli avlarda kullanıcağım. Max atacacağım kurşun 125 gr olacağını tahmin ediyorum. Çok çok teşekkürler.