surf makine tavsiyesi toplam butce 600

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında zapatista tarafından paylaşıldı.

1. zapatista

zapatista volkan

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh ,trabucco suspiria long range,daiwa crossfire spin 2.70 14-56
    Favori Makine:
    daiwa exceler ha 2500,banax sx 3000,sillstar scıon surf 2822
  2. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    takımı nerede ne amaçla kullanacaksınız yemlimi at çek mi yapacaksınız hedef balık nedir biraz bilgi verirseniz daha yardımcı olabilirler

3. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Boğaz'da kurşun arkası rapala atmak için kamışın sert ve makine + kamış'ın hafif olması istenir. Çünkü kimi zaman 200 gr kurşunu onlarca defa atmanız gerekir.
    Yemlide ise kamışın daha yumuşak olması atış sırasında yemi dağıtmaması ve balık vuruşlarını hissetmek açısından tercih edilir. Kurşun da genelde yerine göre 100-150 gr arasındadır.

Tabi herkes her av stiline göre birer kamış alıp evini kamışla dolduramıyor ya da doldurmak istemiyor; ama tek kamış alacaksanız bile tercihinizi yaparken buna göre yapmaya çalışın.

Örnek vereyim...
    Ben bir süre "Okuma Salina 3 Parça" kamış ile (200 gr atar), bir süre de DAM Steelpower Tele Surf (250gr atar) ile her iki stilde avlandım.
    İdeal değil, ama tecrübe kazanana kadar iyi oldu.
    Makine olarak da Daiwa Emblem Pro 5500 ve Okuma Raw 55 kullandım.
    Daiwa Emblem Pro harikadır, ama Boğaz için fazla hızlıdır.
    Okuma Raw 55'in ise hızı ve devri iyidir, servisi çok iyidir, kimseyi pişman etmez. Sadece Daiwa kadar konforlu değildir ve attığınızda 5-10 metre daha yakına düşer.

4. zapatista

zapatista volkan

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh ,trabucco suspiria long range,daiwa crossfire spin 2.70 14-56
    Favori Makine:
    kamış olarak lineaffe spritsurf düşünüyorum çoğunlukla avcılar sahilinde yemli ve çapari ile av düşünüyorum ara ara boğazada gidebilirim hedef balık istavrit , çinekop şimdilik beni üzmeyecek bi takım ayarlamak istiyorum

daiwa emblem biraz pahalı geldi :) http://www.avfoni.com/urun/daiwa-black-widow-5000-br-olta-makinesi bu nasıldır acaba fiyat olarakta uygun

5. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Favori Makine:

boğaz için 3.90 kısa kalabilecegi düşüncesindeyim kamış için size joker bir kamış tavsiye edecegim 420 cm uzunlugunda 335 gram ( kuş gibi ) bir kamış :) isterseniz 50 gram atın istavritleri tek tek tıkır tıkır sayın isterseniz 150 ile abanarak atış yapıp kursun arkası rapala yüzdürün isterseniz 185 gram atış yapın ( hafif bayılsada 185 de rahat atar çok abanmanızı tavsiye etmem ) ister yemli beklemeli avlarda kullanın tabiki ben kullanıyorum bu kamışı onun için size tavsiye ediyorum kesinlikle almanızı bulmanızı öneririm

Lineaeffe Spider Surfer 420 cm

makina olarak ryobi applause - ryobi ecusima 6000-8000 tercih edilebilir bogazda kullanan ve memnun olan çok hem güçlü hem güzel makina konusuna pek bişey diyemem ama kamış için spider surf kesinlikle herkesin elinde bulunması gereken harika bir kamış arabamdan hiç eksik etmem 3 parça surf kamışım var bogazda onu kullanıyorum ama elimin altında mutlaka spider surf durur

6. zapatista

zapatista volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

tavsiyenizi dikkate alıcam kamışda karar kaldım sayenizde 3.90 iş görmezmi her zaman boğaza gitmicem çünkü

7. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Merhaba,

Bende surf makıne bakıyorum konık makara şeklinde, misina rahat boşalsın dıye,

Decathlon'da "DAIWA SHORECAST 5000B SURFCASTINg" MAKINE var.

Fiyatı: 159 TL piyasada baktım en ucuzu 200 TL

Bu arada yavruaslan nickli arkadaşım, elımde Ryobı Ecusıma 8000vi var ama kafa yapısı klasık olduğu için boğazda surf için çok uygun gelmedi bana,

Boğaz kullandım ama sanki erimi surf makınelere göre zayıf kalıyor...

Bogazda surf amaçlı ryobi 8000vi kulnana var mı merak ettım

birde yukarıda yazdıgım DAİWA için ne dersiniz??

8. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Boğaz'da olması şart değil, uzak mesafe için kamışın boyu avantajdır.
    Ancak gerçekten yakından yapılan avlar, kamış boyunun sıkıntı yaratacağı kayalıklar ya da atış yapılacak dar kaldırımlar vs söz konusu ise kısa alın.
    Bu sınırlamalar dışında uzun olması daha iyi.

(Zamanında Spider Surf'ü bana da çok tavsiye ettiler; ama o sırada ben taşıma boyunu çok önemsediğim için kapalı hali 90 cm olan DAM kamış almıştım)

9. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tabiki kafa yapısı surf degil ama ucuz surf makina zor bulunur ben iş görmesi açısından söylemiştim :) söylediginiz makine ile ilgili mil de problem oldu çöpe attım diye birşey okudum bilemiyorum makineyi kullanmadım

uzun olması avantaj bencede 4.20 alın yarın öbür gün bogaza gitseniz ne yapacaksınız