Merhabalar, Shimano ultegra 430 200 gr kamışım var. makinemde okuma avenger 65, biraz daha profesyonel bi makine almak istiyorum. boğazda kullanacağım 150-175 gram civarı kurşun ile. birçok markayı inceledim karar veremedim. 800 lira civarı bütçem var. Shimano ultegra 10000 xsc,xsa,x... aralarındaki farkları da bilmiyorum. penn affinity 8000 ide araştırdım ama kararsızım. kamışa uygun kaliteli yormayan keyif verecek bir makine istiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.reeling
Boğaz diyorsan, bunları bir geç... Ceyhun'a ulaşabilirsen, bir arkadaşta 2000 TL'ye bir makine var, satılık. O fiyata cidden çok iyi, az kullanılmış, tam bir fırsat. Ama daha düşük bütçelere bakıyorsan, Daiwa Emblem Pro, Emblem Spot serisi, olmazsa Emcast serisine bakmanı tavsiye ederim. Bunları kullanmayana anlatmak zor. Yani katalogda yazanlarla değil, kullananın hissettiği ile değerlenen ürünler. Yok devri şuydu, yok kilosu buydu, yok yok drag gücü zımbırtısı oydu falan gibi boş kıstaslarla kafa yormak abes oluyor. Hiç bir katalogda, akşam eve dönünce çekeceğiniz bel yada omuz ağrısının ölçüsü yok mesela.