bayraminiz kutlu olsun arkadaslar. yeni bir surf takim yapmak istiyorum makine için belirledigim birkaç seçenek var. kendi fikrinizi belirtirseniz sevinirim. seçtigim makinalarin linklerini assagiya atiyorum. makine için 150 euro civari bir butce ayirdim. kiyidan uzak atis at-çek ve yemli avlarda kullanacagim. benim kafama daiwa emblem pro daha çok yatiyor. http://www.decathlon.fr/ultegra-10000-xsb-id_8157981.html shimano ultegra. http://www.acheter-moins-cher.com/asp/produit100_rwt_p_1278897.htm mitchell compact gold. http://www.pecheur.com/achat-moulinet-carpe-daiwa-emblem-pro-13047.html daiwa emblem pro http://www.alfos-peche.com/okuma-distance-surf-pro-2847.html okuma distance surf pro
Roy kardeşim, Bizleri ihmal etmeyerek, özel günlerimizde bizlerle beraber, aynı duyguları yaşayarak paylaşman, inan ki ayrı bir incelik. Teşekkür ederim. Önerilerin ve seçeneklerin arasında Shimano ve Daiwa tartışılmaz ikili gibiler. Ben yinede olmuşken yıldızlısı olsun derim. Ultegra XSB nin yanında XTB leride portföyüne koy derim. http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_kw=shimano&_kw=ultegra&_kw=xtb Her şey gönlünce olsun.
tevfik abi, ultegra 10000xsb ve 14000xsb arasinda kafa derinligi açisindan ufak bir fark var zannedersem 14000 olani biraz daha fazla misina aliyor. gerçi kiyidan 300metre uzeri misina fantazi olur gibime geliyor. ayni sekilde onerdiginiz xtb modelini de inceledim. xsb ye oranla biraz daha fazla misina aliyor. her iki model içinde 4.3.1 tur ve 108cm tur sarimi verilmis. drag guçlerinde bir fark varmidir acaba ? mekanik aksami ayni gibi geldi bana
Merhaba, Linklerini vemiş olduğunuz makinelerden ultegrayı av partnerlerimden birisi kullanıyor, okuma distance surf pro'yu da ben kullanıyorum. Diğer makineler hakkında ne ufak bir fikrim yok, ancak makinada shimano büyük fark yaratıyor bence. Ultegra kullandığım okumadan çok daha iyi, bikere çok daha az yoruyor, kolu çok daha rahat dönüyor, ayrıca kafa yapısı çok daha iyi atışta da farkı oluyor dolayısıyla.... Ha okumadan memnun değilmiyim, evet memnunum, gerçi alalı daha 1 ay oluyor ama, güçlü güzel bi makina verdiğim paraya oranla. Sarımı güzel;örgü misina kullanıyorum hiç sıkıntı yaşamadım, sapı ergonomik, Ultegra ile aynı ağırlıkta, yedek kafası da aliminyum, ayrıca istanbuldan taşınacağım için yeterli şimdilik... Bu arada nerde ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama vermiş olduğunuz linkte 125 eu görünüyor , 150 tlye aldım ben üsküdardan. Benim okumayı tercih etme sebebim tamamen maddi, eğer bütçeniz 150 eu ise mutlaka shimanoyu öneririm, çok rahat edersiniz. Alacağınız makina şimdiden hayırlı olsun
Bu arada surf casting için 10000 lik kafalar biraz falza büyük değil mi? 5500 lük ultegra çok yeterli bence, yanlış anlamayın sadece bilmediğim bişi mi var diye soruyorum ukalalık etmek değil amacım.
Ultegralar kendini kanıtlamış Shimanonun elit ürünlerindendir. XSB normal klasik sörf makaraya sahipken XTB modeli Baitrunner spool özelliğiyle zenginleştirilmiştir. Kalama düğmesinin ortasında ikinci bir kalama ayar düğmesi var.( Resimlerine dikkatlice bakarsanız görebilirsiniz.) İmkanınız var ise, bire bir görüp, incelemenizden sonra kararınızı verin. Drag konusunda bir açıklama olmamasına rağmen, her iki modelde aynı drag gücüne sahip gibi duruyor. XTB 5500 - 570 gr, 5.3:1 , 0.35 / 290 m. XTB 14000 - 750 gr. 4.3:1 , 0.40 / 400 m. XSB 5500 - 565 gr. 5.3:1, 0.35 / 290 m. XSB 10000 - 735 gr. 4.3:1, 0.35 / 400 m. XSB 14000 - 735 gr. 4.3:1, 0.35 / 550 m. Katalogda yedek makara yok göstersede, Türkiyede ki ürünlerde yedek makara vardır. En iyi seçimi yapacağın inancıyla, iyi dileklerimi iletirim.
distance pro 89eurodan dusuk bulamadim olsa dukkan senin diyorlar okumada karar kilarsam o vakit istanbula geldigimde alirim evet 10bin 14 çok buyuk zaten 14bin dusunmuyorum ama 10bin alasim var niye bende bilmiyorum su anda okuma kullaniyorum hatt aayni makina-kamis kombonasyonundan 3 adet almistim sazana giderim falan niyetiyle ( sazana gidemedim ama sazana geldik ). misina sarimindan supheleniyordum simdi suphem kalmadi verdiginiz bilgiden sonra . bende dyneema sarmak istiyorum.
tesekkur ederim tevfik abi, simdi dikkatli bakinca gordum farki yedek makara orjinal kutuya koyuyorlar zannedersem. benim baktigim tum sitelerde de çift kafa olarak gozukuyordu. yarin birkaç magazaya bakacagim. elime alip hoplatip ziplatmadan internetten siparis vermem zaten
Sardığım misinanın da bilgilerini vereyim de tam olsun o zaman. Şüphesiz sizde farketmişsinizdir ki örgü misinalar yapısal olarak çok fazla varyasyon içeriyor. Attığınız mesafenin surf casting'de hayli uzun olması ve avlanma tarzınızın istisnalar dışında dip oltası şeklinde olması sebebiyle aşınma ve tiftiklenmelerin minimuma inmesi için etrafı reçineli misinalara yönelmeniz gerekir. Şimdi hepsi reçineli dicez ama aslında öyle değil bu reçine katının oranı da değişiyor mesela remixon silkte çok çok ince. ayrıca reçine katmanı sürtünmeyi azaltmakla beraber su tutulumunu da minimuma indirerek erim performansınızda çok daha az negatif etki oluşmasını sağlayacaktır. Ben hem fiyatının uygun olması hemde istediğim bu özellikleri sağlaması - en önemlisi av partnerlerim 1 yıldır aynı sarımı kullandıkları için- altta linkini verdiğim misinanın 0.20sini önüne surf leader bağlayarak kullanıyorum. http://www.balikmarketim.com/?urun-52513-SPIDERWIRE-0-25-EZ-BRAID-MOSS-GREEN-270M-OLTA-MiSiNASI.html
http://www.pecheur.com/achat-tresse-specitec-speciflex-olive-60888.html bende bu urunden 1000metrelik 0.20 rulo halinde almayi dusunuyorum. fiyatini burda epey bi uçuk vermisler bir magazada yari fiyatina gormustum. serdar koylu abinin bu %100dyneema ip misinalar için kod onerileri vardi onlara bakacagim.
mitchell compact gold. 80 lik olması ve kafa yapısı hoşuma gitti.. atışta kurşun yolda giderken. birim zamanda kafayı terkedecek misinanın uzunlugu çok önemli..kafa yapısı bunu etkiliyor.. birde daiwa için sazan yazmış.. denizde ömrü kısa olmasın ?
1207022 COMPACT LC GOLD 7000 11+1 250m / 0,35mm FD Alu Alu 4.9:1 1.00m 540g 70ligi de var muvaffak abi. 80ligle tek farki kafasi daha az misina aliyor. 0.20 bagliycam 300 mertre alsa çok bile. tekneden hiç kullanmiyorum. shimano ve daiwaya gore yari yariya fiyati. 72euroya buldum. sonuçta kalitesi kendini ispatlamis bir marka mitchell de. yedek makara ile satiliyor. kafasinin konik olusu çok ilgimi çekti. diger baba markalarinda konik makinalari var fakat fiyatlari asronomik birazdan gidip magazada inceleyecegim bu urunu de. artik tembellik yapmayip her istanbul seyahatimde yanimda makinayi dah goturecegim. istanbulda kayinvalidemde captain marka 70lik bir makinam var yetersiz geliyor bogaz suyuna
Daiwa Emblem Pro varken diğerlerini düşünmeye gerek yok. Hele eski klasik modeliyse, al, tepe tepe kullan. Kaç kez balık aldı götürdü, denizden topladım makineyi, öyleyken hala saat gibi çalışır. Balık büyüdükçe, sarmak kolaylaşır inadına. Örgü misinada filan sorun çıkarmaz. Shimano'da iyi ama, daiwa kadar olamıyor bir türlü. Fiyatlar seni yanıltmasın, Emblem Ultegra'dan daha üst bir model. Fakat o Emblem Pro'ların üretimleri durdu, yeni serileri çıktı. Bu da o aletlerin outlet, yani seri sonu olmasına yol açtı. Bu yüzden fiyatları muazzam şekilde düştü, yarıya indi çoğu yerde. Denk gelmişken almakta fayda var, hatta iki tane almakta bile fayda var. Normalde bu makineler 200 Euro ve üstüydü...
Daıwa larda chın malı olmamasına dikkat et, fiyatı düşük tutar, shımano xsa 10000 lik tavsiyem olur, 1. surf için kafa yapısı yeterlidir. 2.5500 yüksek devirli olup, 10000 lik daha düşük devirlidir buda makinanın kolunu çevirmede fark yaratıcaktır. ikinci kalamaya gelincede 2 yıl 5500 xtb kullandım hiç ikinci kalamaya ihtiyacım olmadı, şuan cı4 10000 xsb kullanıyorum sebebide devir farkı. bunda da kalama olarak ınstaldrag var.