Surf makinenin diğer makinelerden farkı nedir? Surf kamışlarda mutlaka kullanmak gereklimidir bu makineleri?
Surf makineler dizayn olarak uzun mesafelere atışa uygun yapılırlar..verimli olması için surf tipi kamışlarla kullanılması uygun olur.. Bu konuda oldukça verimli olacağını tahmin ettiğim bir çalışma içerisindeyim..Sanırım önümüzdeki hafta ortasında bitmiş olacak.
Cevabınıza teşekkürler ama sanırım yanlış sordum. Surf tipi kamışlarda illa bu makineleri mi kullanmak zorundayız? Normal makineleri kullansak sorun çıkar mı?
Surf makinaler sığ, geniş ve konik makara yapısına sahip olduklarından atış yapıldığında misinanın sürtünme yapmadan daha rahat boşalmasını sağlar. Bu da atış mesafesini arttırır. Eğer uzun mesafeli atışlar yaparken derin makaralı kullanırsanız sürtünmeden dolayı atış mesafeniz büyük ölçüde azalacaktır. hatta kurşunu yolladığınızda elinizdeki oltanın misina tarafından çekildiğini bile hissedebilirsiniz. Çok uzun mesafeli atışlar yapılmıyor olsa bile misinanın oltayı çekmiyor olması benim için bir sörf makina tercih sebebidir. .... Bir de makinenin devir oranı da önemli. Ağır kurşun kullanıyorsanız devir oranı düşük sizi yormayacak makineleri tercih etmenizde fayda var diye düşünüyorum. Zira benim profilimde adı geçen SPRO S.L.C. FD 460, 60'lık makaraya sahip 4,8 / 1 devirli. 60 grlık kurşunu 60 metreden çekişlerde bir kaç sefer sonra kol ağrısı yapabiliyor. Başka bir sakıncası olmasa gerek
surf kamışa surf makine takmak zorunda diilsin eğer takarsan sadece en 10 metre farkeder daha rahat boşalır.fakat surf makineler hantal büyük ve ağırdırlar 550 gr kamış ağırlığına ileve en az 750 gr eklenir(kaliteli bir surf makine) artı olarak ortalama 100 gr kurşun eşittir sana her atış 1400 gr olarak geri döner sanırım anlamışsındır.eğer 60-65 lik kafa okuma gibi orta kalite veya ileri kalite normal kafa makine kullanırsan ortalam 250 gram ağırlık karın olur buda daha az yorulmak demek ve sende performans devamlılığı demek olur.
Surf takım aslında Çapari,lüfer oltası gibi belirli şartları içeren bir tanımdır.. Eğer surf kamış kullanıyorsanız bu uzun mesafelerde avlanacağınız anlamındadır..Ve Surf kamış surf özellikli bir makine ile verimli bir kombinasyon oluşturur..Surf kamışa bir at-çek makinesi takıp kullanmak amacın önemli olmadığının göstergesidir Dünyada bu konuda birinciliği olan hatta bir zamanlar 268 metre ile rekoru elinde bulunduran bu konuda uzman kişinin söylediğine göre "kusursuz bir tekniğiniz olsa bile donanımınız uygun değilse elde ettiğiniz başarı vasattır" Buna ilave olarak surf takım kullananlar bilirki bu takımlar ile yapılan bir avda atış sayısı at-çek te yapılan atış sayısının %10 kadardır.
iyi güzel yazmışsında erdal yarışmada diiliz 5 metrelik surf lerimizde yok biz istanbul boğaz balıkçısıyız öle yanımızda 3 tane makine götürme imkanımızda olmayabilir maddi manevi yeri gelir istavrit yeri gelir gümüş kiöi zaman lüfer kimi zaman palamut turaız balık boğazda her an değişir ayrıca ben 4 sene okuma offshore frs 80 kullandım daha türkiyede surf makine yoktu ingilizcen varsa bilrisin okumanın ürettiği ilk surf makine cengiz balıkçılığa e sorabilirsin.bence kullanıma yatkın olarak düşünmek lazım standart bir doanımla aynı kamışa bir surf birde normal motor takalım bakalım kaç metre fark edecek amaç burda kullanılırmı kullanılmazmı? surf okuma:http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-BHAWK http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-PLINER normal okuma:http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-EZ-50 http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKU-SALINA80 ayrıca sizin orda nasıl bilmemde bizim burda surf lere pek rağbet yok zaten erdal yani sonuç olarak illa takıcaz diye bişey yok kişiye kalmış birşey bance takılır mis gibide kullanılır.insanlar 2 sene önce surf kamışlarına ne takıyolardı zaten
eger bogazda capari kullaniyosan surf kamisa hafif bi makina takarsin aksama kadar kollarin agirmadan keyifle balik tutarsin yok ben hem balik tutayim hem kas yapayim dersen o ayri mesele tabi kisin cinekop lufere yemli atarsan surf makina kullanmak ayri zevk verir
ben rağbete,bilinirliğe bağlı yazmadım..olması uygun olanı yazdım... aşağıdaki örnekte olduğu gibi.. Yağmurda şemsiye kullanmak uygundur...sizin oralarda şemsiye kullanmak yaygın değilse sizin oralılar ıslanıyordur.. ben ıslanmamak için şemsiye kullanılmalıdır diyenlerdenim.. Kullanırsın yada kullanmasın bu sizin oranın tasarrufunda..Şemsiye kullandığınızda ve kullanmadığınızda ıslanma farkı yağmura bağlı..ben bilemem Zaten verdiğiniz linklerdeki makinelerin kullanım alanları farlı..Siz honda prelude ile wv touareg'i aynı klasmanda değerlendirmişsiniz..Biri asfaltı ağlatır diğeri dağları..
Mesela Aydında ıslanmamak için şemsiye kullananlardan..yukarıda mesajımda örneklediğim gibi.. haksızmıyım Aydın??