surf makinem şaft miline devamlı misina kaçırıyor yardım!

Konu, 'Makineler' kısmında nöbetçi tarafından paylaşıldı.

1. nöbetçi

nöbetçi ilkay goen

Favori Kamış:
    dam stell power 3,90-turnafresh 4,20-spring surf 3,90
    Favori Makine:
    remixon infinty 70 surf makina
    En İyi Avı:
    42 kg akya zıpkın avı, 3 kg levrek olta avı
    remixon infinity konik kafa 60 lık surf makinem atışlardan sonra arka taraftaki boşluktan misinaları kaçırıp şaft miline doluyor. canımdan bezdim! bu soruna bir çare bilen arkadaşlar yardım lütfen. şimdiden teşekkürler.

2. harun22

harun22 Harun

Favori Kamış:
    Albastar, 3.50
    Favori Makine:
    Albastar Fiesta 65
    En İyi Avı:
    Yayın, 28 kg.
    Selam, bunun için sanırım yapacak pek fazla birşey yok. Bende de albastar'ın surf makinesi var. ilk aldığımda makinenin acemisi olduğum için 1-2 defa misina sardırdım. Ancak sonraları oltayı attıktan sonra misinayı kontrol etmeyi alışkanlık haline getirdim. Şu an hiçbir sorunum yok.

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Sarmaya başlamadan önce misinayı elinizle gerdirip boşluğu aldıktan sonra sarın. Normalde her makinada bu şekilde yapılması gerekir. Anladığım kadarıyla kullandığınız misinada aşırı gamlı vaziyette olabilir. Gamlı misina da özellikle boşluk olduğu zaman makinanın arkasına misina bırakabilir, yada daha kötüsü kamışın ucuna sarabilir. Kullandığım Shimano catana nın yedek kafasında dandirik bir misina sarılı aynı sorunu ben de yaşıyorum, çünkü üzerindeki misina şu 5000 metrelik bobinlerde satılanlardan.

Siz öncelikle misina boşluğunu elle toparlayıp öyle sarmaya başlayın ve daha kaliteli bir misina sardırın. Bu iki faktör sorununuzu %100 halledecektir.

4. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Dostum bendede spro sörf makine var aynı sorun oluyor. Ancak kullanma şekline bağlı olarak bu azalabiliyor.Yani atımdan sonraki kullanma, sarma şekli ve misinanın gamlı olup olmaması da etken. Bazı makinelerde bu tarz sorunları ortadan kaldıran sistemler var. Çok fazla takma kafana. Bir dahada makine alırken çok dikkatli olmamız gerekiyor.

5. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Sorun makinenin farklı dizaynında. İnfiniyy 6000 i eline alınca zaten bu makinede bir tuhaflık var diyor insan. Zamanla alışırsınız ama alışana kadar da Allah kolaylık versin.

6. nöbetçi

nöbetçi ilkay goen

Favori Kamış:
    dam stell power 3,90-turnafresh 4,20-spring surf 3,90
    Favori Makine:
    remixon infinty 70 surf makina
    En İyi Avı:
    42 kg akya zıpkın avı, 3 kg levrek olta avı
    ilgilenen herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar. artık alışacağız. yapacak birşey yok. sağolun. rastgele.

7. 29519

29519

Benim korumalı ultegra'nın bile nadirde olsa içine misina dolanıyor balıkçılığın olmazlarından sanırım bu. Naapalım çekecez.