Surf Malzeme Kombinim Sizce Doğrumudur?

Konu, 'Takım Çantası' kısmında ARIKANNNN tarafından paylaşıldı.

1. ARIKANNNN

ARIKANNNN Arıkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 4.20 & Okuma V-System 2.40m 10-40
    Favori Makine:
    Okuma Bluehawk 765
    Kamış:http://www.balikdunyasi.com/asp/product/20049/Lineaeffe-Spider-Surf-4-20-mt-220-gr-Surf-Kamisi
    Makine:http://www.balikdunyasi.com/asp/product/20037/Okuma-Blue-Hawk-765-Olta-Makinasi-2012-
    Misina:http://www.avdeposu.com.tr/?urun-53239-Daiwa-Tournament-1540M==0-28MM-Misina.html(0.28 KALINLIK+ÜZERİNE ŞOK==>elimde0.25 ip misina var bunu koysam nolur şoka remixon marka)

Arkadaşlar boğazda avlanmak için böyle bir takım hazırladım ağırlıklı olarak 150 gr kurşun ile rapala çalışacam.

Bana Bu seçimim hakkında yorumlarınızı,kullanan varsa önerilerinizi ve de misina
    bolumunde yazdığım gibi şok olarak doğru bi secim yapıp yapmadığımı söylermisiniz.

BEN BU KOMBİNASYONU DAHA ALMADIM YANİ ÜZERİNE Bİ TAVSİYE-DEĞİŞİM ÖNEREBİLİRSİNİZ.

lütfen bu konuda yardım edin sezon başlıyacak elimde takımım yok sezondan mahrum kalmak istemiyorum.sezon vaktide arada kalmak istemiyorum
    Tüm tavsiyeleri yorumları bekliyorum

Çok sağolun

2. korayandroid

korayandroid Koray

Kamış rapala için okuma salina 3 parça olabilir.
    Hepsine olsun dersen kamış Shimano nexave cx 200 atar tavsiye ederim.
    Makine ağır atçekte yorar bence.
    İlla ağır alcam diyorsan penn surfblaster olabilir ip sarmak içinde ayrı makara var ama yedek parçada sıkıntı çekersin.
    Okuma raw 2 65 makine olabilir.Ama ağır bazılarında yüzük kısmında sorun varmış.
    Bence shimanolara bak misina dolanmasını engelleyen sistem okumalarda yok.
    Shimano ultegra x5500 xsb
    Daiwa Emblem Pro bunları bi araştır derim.

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    boğazın anadolu yakasında genelde 150 gr. üzeri kurşun çalışır bu durumda alacağınız kamışın atarı düşük kalabalir. bende almayı düşündüm fakat bu sebebten ötürü vaz geçtim. okuma savant kamışı beklemedeyim. TFT ekibinde Bugün Ceyhun abi ile de baya bir fikir alış verişi yapma fırsatı buldum.ve sanırım geldiğinde kamışı alacağım.

4. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Makina ağır bir makine 640 -700 gram gibi bir ağırlığı var yanılmıyorsam, kamış hafif, ideal bir kamış. 150 gramı geçmem derseniz ve hassas kamış tercih ederseniz uygun hesaplı ve fiyat performans oranı yüksek bir kamış...

5. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Sevgili Arıkan bende başlarda çok karamsardım o makinamı bu kamışmı vs vs kafam bi dünya karışırıyordu her gün yeni makine yani kamış markası kafama girip girip çıkıyordu. Fakat İstanbul boğazında Makine & Kamış kombinasyonundaki maksimum ideal ağırlık 850 - 900 gr lakin bu ağırlık 1100 gr olabilir hatırladığım kadarıyla. Ha bu ölçülerin yasal zorunlaması yok buradaki amaç atçek avlarındaki efor kaybı çünki yoğun akıntıda ağır kurşun çalışmak yorar kolları.
    Misina için bir bilgim yok lakin aynı kamış ve makinaya bende sahibim bişeyler karalayıp biraz ışık tutayım sana.
    Spider surfer güzel hafif kamış,hafif oluşundan dolayı esneklik var uç kısmına dikkat etmelisin,başıma gelmedi ama bir çok kullanan arkadaş uç kısmını çabuk kırmış ha kırılsada korkun olmasın Üsküdarda CENGİZ BALIKÇILIK kamışla ilgili sorununu halleder kısa sürede.Ama dikkat edeceğin tek nokta bu değil kamışta 170 gr üzeri çalışmamaya dikkat et.Çünki fiziki yönden bakarsan kamış 330 gr ve atacağın 200 gr olursa mantıksız bi kombinasyon olur. Bana göre 200 gr çalışıcağın kamışın en az 450 gr olması gerekir derim. 200 gr çalıştığımda atışlarda kamış sanki aptallaştı. Kısacası 170 gr üzerine çıkma.Lakin akıntı çok olursa kurşunu dibe indirmekte zorlanırsın bu kamışla tıpkı benim gibi. Millet balık alırken sen boş çekersin.
    Bluehawk'a gelince 3.9.1 devirli oluşundan sarımı güzel bir makine balık olduğunu kıyıya getirdiğinde anlarsın :) .Misina sardırırken fazla misina sardırırsan kusma yapar ve ana mile dolanır moralin bozulur. Kısacası orta derecede bir makine boğazda işini görür derim bana yetiyor.
    Ama sana spider surfer'in yerine bir kamış önerecem bence onu kombine et kafan rahat etsin. Lineaeffe fury caster 4.20cm 3 parçalı bir kamış. Boğaz avcılığında 150 gr üzerine rahatlıkla çıkabilirsin bu kamışla. Kombinasyon ağır oldu şimdi dersende millet 100 kere atar sen 70 kere atarsın olsun ( bu sevgili okanın lafıdır ) Kısacası kamışı fury caster olarak düşün derim. Bizim takımda kullanan arkadaşlar var bizat bilgi yardımı yaparlar sorarsan.

Yarın işin yoksa ben aşiyandaki fenerin solunda olucağım dilersen gel spider surfer ile bluhawk'ı kullanarak test etme imkanı sunabilirim sana :thumb: :thumb:

Uzattım asker mektubu gibi oldu kusura bakmayın :) :)

Sevgi ve saygı dileklerimle

6. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b

Çok güzel yazmışsın abi eline sağlık:)

7. ARIKANNNN

ARIKANNNN Arıkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Bluehawk 765
    verdiğin bilgiler için çok sağol kamışta 170 degilde 150 nin üstüne çıkmamayı düşünüyorum eger 200 gr atmak istersem bi adet agır kamışım var onu kullanmayı duşunuyorum.Bluehawk ta bu dediğiniz çok misina sarımı ne oluyor yani makaraya fazla misina korsammı olur o dolama işi

Peki bu bluehawkın size gore atışı nasıl abi

8. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili Arıkan

Sadece Bluehawk'a özgü değildir bu kusma olayı.Her makinanın kendine göre bir limiti vardır ve bu limit aşıldığında yani uzak atışlarda misina rahat boşalsın diye bazı arkadaşlar misinayı fazladan sarıyorlar ve doğal olarak misina kusma yapar ana mile dolanır düğümlenir vs vs.
    Kafan karışmasın sevgili arıkan bu olay sadece misinayı çok sararsan başına gelebilir. Bana göre atışı makinaya göre gayet iyi,daha evelden avanger 65 vardı onunla attığım mesafeden biraz daha uzağa gidiyor..

Çok merak ediyorsan yarında uygunsan gel rumeli hisarının önündeki fenerin oraya bizzat kendin dene makina ve kamış kombinasyonunu atışını vs. Böylelikle kafandaki soru işaretlerini gidermiş olursun :thumb:
    Sevgiyle kal

9. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili fatih
    Kendimce yardımcı olmaya çalıştım,faydam dokundu ise ne mutlu bana.
    Çünki bu tür sıkıntıları birebir bende yaşadım

10. ARIKANNNN

ARIKANNNN Arıkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Bluehawk 765

abim çok sağol kafamdaki tüm soruları cevapladın. Abi okulum olduğu için gelmem mümkün değil

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kamışın atarı 200gr ki, 175 gr'a kadar gayet rahat atabiliyor gözlendiği kadarıyla.

Ama 170 gr kurşunu kamış atarda, o makina nasıl sarar? Soru burada. 3.9 devir olunca, içinde bir takviye motoru olmuyor haliyle. Bir hayli zorlayacaktır.

Diğer yandan makinenin kafası yeterince ters konik değil. İp misina ile sorun yaşanması olası.

Bu açılardan düşünülen kombinasyona çok iyi demek pek olası değil.

Ama iş görür mü, elbette. Belki biraz bel ağrısı yapar, sağlam bir lüfer vs. gelirse baya üzer. Yarın balık biraz kıtlaşırsa kaşık kaçırmak pek mümkün olmaz, lüferin palamutun önünden. Ama genede kullanılabilir, makul bir takım olmuş bence.

12. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Sevgili Serdar
    Zaten makina için ben on numara bir makina demedim iş görürmü görür,senin engin bilginin yanında benimki kıyaslanmayacak derecede az.Ben kullanıyorum memnunum sadece misina sarma yayındaki rulman mutlaka değişmeli dedi ceyhun onu değiştiricem o kadar. Ve ben mono 0,28 misinaya şok yapıp kullanıyorum 100 mtr rahat atabiliyorum. Bu paraya bu makina iyi derim.Derdim polemik yaratmak değil kimse yanlış anlamasın sadece kişisel fikrimi beyan edip ışık tutmak istedim tercih kendisinin..

13. ARIKANNNN

ARIKANNNN Arıkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Bluehawk 765
    iyide makinenin asıl devri düşük olduğu için 170 gr. rahat sarması normal değilmi 5lik 6lık devirli makinelermi 170 gr rahat sarcak 3.9mu
    devir yükseldikçe taşıma kapasitesi düşüyor benim bildiğim yanlışsam duzeltin abi

14. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Doğru biliyorsun abicim .

Düşük devir daha fazla tork demektir , ama dişlide mümkün olan en yüksek hızda toplamak gerekir. Bunu biz uzun kollar ve güçlü makinalar yardımı ile yapıyoruz.

Surf için kamış seçenekleri çok fazla ama makina için daiwa ( özellikle emblem pro 6000 A) ryobi ecusima ( naxo daha iyi ) bence gayet iyi tercihler.

1500 liralık teçhizatın yaptığı işi 300-400 liraya yapabilecek seçenekler bunlar.

Test edildi onaylandı ..

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Şöyle ifade edeyim:

Güç = X + Y + Z + B + C + D

Bu devir oranı bunlardan sadece biri. Diğerleri iyi olmayınca, harcayacağın güçte buna göre artacaktır.

Eğer olay devir sayısı ile bitiyor olsaydı, 5.1 devirli tüm makineler aynı rahatlıkta sarıyor olurdu, ama öyle olmuyor malum.

Şöyle örnek vereyim. Emblem Pro, bir turda 5.43 devir sarar. Eğer bluehawkla ıkına sıkıla çektiğin kurşunu, balığı vs. tek parmağınla saramazsan, denize atarım gitsin.

Devir sayısı düşüklüğünün bir dezavantajıda, sar sar bitmiyor olması. 100m attın, birde 100m saracaksın. Daha yavaş sarmak, daha çok çaba demek elbette.

16. korayandroid

korayandroid Koray

O kamışın ucu biraz yumuşak diğer yeni gelen 3 parçalı lineaffelere göre. Ben olsam almam.Yumuşal olduğunu Cengiz Balıkçılıktaki arkadaş da dedi. Sawant kamışı beklemeni öneririm.Okuma Salina 3 Parça kullananlar o kamışı bekliyor haberin olsun.Cengizdeki arkadaş bekle dedi ayrıca kamışı.Satmak isteseler fury de satarlar..

17. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    O Kamışı kullanmadım ama biraz yumuşak olması dez avantaj değil avantajdır:thumb: çünkü seyrek balıkta at çek avında malesef rapala veya kaşığı veya çapariyi çalıştırmak için kamışın Biraz yumuşak olması bence iyidir,kaldıki o kamış 200 gr mıda atacağı kanısındayım,sert kamışlar belki 220-hatta 250 gr atabilirsiniz ama takımı çalıştıramazsınız bazı bilgilerin yanlışlığı tecrübeli kişiler arttıkça rafa kalkmıştır ve kalkmaya devam edecektir:thumb: :)

NOT:Okamışı bizim grupta zannedersem 2-3 kişi kullanıyor kaldıki kötü kamış olsa ilk bizim gruba satmazlardı o kamışları kötü olsaydı sonra salarız onnik abiyi üstlerine :=)

18. ARIKANNNN

ARIKANNNN Arıkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Bluehawk 765
    yorumun beni ikna etti abi :)
    bende zaten bu kamışı alma yanlısıydım ama ne bileyim yinede forum üyelerinin yorumları benim için önemli bi tek kafamda su makine var butcem hem okadar cok değil hemde kotu bişide almak istemiyorum onu napcam bilmiyorum size gore bluehawk nasıldır

19. korayandroid

korayandroid Koray

Misinanın esnemesi kamışın verceği o yumuşaklığı zaten biraz karşılar.Kaldı ki 250 atan sert kamışlarla boğazdan balığın anasını ağlatanlar mevcut :) Hemde 80 liralık kamışla. Bence bu kadar ayrıntı gereksiz. Balık varsa her türlü alırsınız.İş kamışta değil kullananda biter.Forumda mesela kanlıcalı bir arkadaş vardı bir zamanlar hatırlarsınız, takımı öyle pahalı bişey değil.Ama kovayı doldurdu kaç gün ard arda iyi hatırlıyorum.Kamışıda 250 atar. Ayrıca ucu esnek bir kamışla kandilliye gidin o akıntı ve rüzgarin kamışı nasıl titrettiğini görürsünüz.Balık mı vuruyor yoksa denizin suyu mu titretiyor nasıl anlayacaksınız? O kamıştaki esnemeyi ne sönümleyecek? Elinizdeki kamış sert ise bunu bertaraf edersiniz yumuşak kamışla olmaz o, tasmayı yoksa nasıl atacaksınız.Misinan ip olsa eyvallah.Ama kolayı varken zora sokmak bence doğru değil.Ha şu da var.Yemli,rapala ve çapariye giden kamış zor hepsi bir arada.Ayrı ayrı olması daha iyidir.Benim tercihimde sert ama ucu az esnek bir kamış oldu.Niye diyecekseniz ekonomik yönden.Ha ilerde birkaç kamış olur belki.Bu kişiye bağlı bir tercih.İsteyen Cengizi arasın.Kamış nasıl diye sorsun.Geri dönüşleri de söylerler. Hem dükkanda hem telde önermediler.Diğer 3 parçalara bakın yada sawantı bekleyin ben beklemedim sawantı başka aldım gerçi o da var :)

20. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Selam Koray
    Lineaeffe spider surfer benim şuanda kullandığım kamış kamışın ucunun yumuşaklığının dışında normal
    ( 150 gr 160 gr ) kullanımlarda kamış gayet güzel bir işçilik sunuyor. Mamafi 200 gr çalışmak zorunda kalırsan kamışta aptallaşmalar meydana gelmekte.Nedir dersen 200 gr takıp biraz abanmaya kalktıgımda kamışın bütün sargıları yerinden çıkacakmış gibi oluyor. Ve fiziki tarafından bakarsan kamışın ağırlığı ne kadar 330 gr atacağın maksimum ideal ağırlık 165 gr olmalı. Yani yarısı kadar ve 165 gramın üstüne çıkılırsa kamış ister istemez deformasyona uğruyor. Ve ilerki kullanımlarda kamış papatya gibi ortadan ayrılıyor ikiye sonrasında hemen etiket hazır dandik mal. Nesi dandik doğru kullanılmamışki dandik olsun..
    Cengiz balıkçılıktaki arkadaş bekle demiş gayet doğaldır görüş meselesi Teleskopik Okuma sawant olsun ve yine 3 parçalı Lineaeffe fury caster olsun ve bir çok ünlü ünsüz markanın ürünleri tezgaha çıkmadan evel bizim gruba denenmesi için veriliyor testlerde ok alınırsa ürün anında tükeniyor. Lineaeffe fury caster da bunlardan bir tanesidir.Fury caster madem sıradan bir ürün neden ellerinde kalmamış?Gözümün önünde test edildi kamış uc kısım ince gibi görünsede abanmalı atışlarda kamışın orta kısmı baskıyı toplayıp ucundan sapına kadar bütün kamışa eşit olarak dağıtıyor.
    Lütfen kullanıp test etmeden duyulana göre konuşup insanların kafasını boş yere karıştırmayalım.
    Girin Tarabya fishing team grup sayfasına ve aratın göreceksiniz kamışların test videolarını.Ondan sonra yorum yapalım.

Surçi lisanda bulundumsa affınıza sığınıyorum