Surf olta sistemi

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında marmari_s tarafından paylaşıldı.

1. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Cümleten selamlar,

Konuyu doğru yere açtım mı bilemiyorum gerçi ama yeni yeni surf disiplinine merak salan bir spinci olarak aşağıdaki resimde beklemeli avlar için kafamda tasarladığım sistemi çizmeye çalıştım (beklemeli diyorum ama,olta sudayken bir yandan spine takılcam tabi :) ).. Her ne kadar kamış bu işe pek uygun olmadığını bilsem de,uygun surf kamış alana kadar cormoranla idare edeceğim bir süre,ki kamışı 5 sene önce falan almıştım 1 kez kullandım ve 4mtlik kamışa bile alışkın değilim.Hatta bu ağırlıklarda kurşun dahi kullanmadım hiç,bir müddet sadece kurşunla antrenman niyetine atışlar yapıp alışmam gerekiyor. Sizden ricam,sistemin hatalı yönlerini belirtip beni yönlendirebilirseniz sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

EDIT: Sormak sonradan aklıma geldi.İlla ki şok misina kullanmam grekiyor mu bu ağırlıklar kullanırken,ve şok misina uzunluğu yaklaşık ne kadar olmalıdır ?

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Hakan selam, bence bu ağırlıkta kurşunları atmak için 0,45 gibi bir şoka hiç ama hiç ihtiyacın yok.. ben istanbul boğazında 200 gr kurşun için 0,35 şok kullanıyorum.. makaraya ise 0,28 sarıyorum.. belirttiğin bu 100-120 gr kurşunları zaten şoksuz 0,28 misinayla rahatlıkla atabilirsin.. yani makaradaki misina bile kalın bence..

3. osmanadana

osmanadana osman

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    Alba star leader 7000
    Hakan hocam,selamlar

Beklemeli avlar demişsin :)) eğer güzel balık vuruşu olan bir günse spin kamışı eline alacak zaman bulamayacaksın emin ol!!Ben geçen gün gittiğim avda o kadar net vuruşlar alıyordum ki 2.oltayı atmaya zaman kalmıyordu...Orhan abimizin dediği gibi huzur her zaman surfte bana göre :)) Bende surf av hakkında nacizane bildiklerimi paylaşayım..

Öncelikle çizdigin takım çok hoş ama avlağın durumuna göre değişiklik gösterebilir...Eğer takınak olan bir merada avlanıyorsan hırsız kullanmamanı ve 2 köstelik beden tercih etmeni tavsiye ederim...Ayrıca matzuo 1 numara ve hayabusa iğneler ve parlak boncuk tercih etmende fayda var...Aslında daha çok şey varda merak ettiğin konularda soru cevap seklinde gidersen daha fazla yardımcı olabilirim

4. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Anladim Berkan hocam.o zaman aradan şoku kaldiriyorum.malzemelerim arasindaki 300mt lik 0,35 misinayi degerlendireyim diye simdilik onu kullanayim diye dusundum acikcasi.takima biraz alisinca da dedigin gibi makaradaki misinayi da inceltirim...yardimin icin tesekkurler..

5. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Osman kardesim

6. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA

Osman kardesim selamlar,

Keske dedigin gibi olsa,bizim bu taraflar mera olarak baya zayif. 3-4 sene oncesine kadar ben de klasik hafif yemli dip takimiyla avlanan biri iken,hem donmus yem disinda yem bulamamaktan hem de balik azligindan spin ile avlanmaya baslamistim,sirf o kadar zahmete katlanmayip 1-2 saat takilip hevesimi alayim diye...avlandigim yer ise dolgu sahasi oldugu icin taslik ve kayalik.aciklar kumluktur diye tahmin ediyorum. Zaten surf disiplinine niyetlenmem de bu dolgu sahasinin ardina ulasabilmeyi istemem.bakalim deneye yanila meraya uygun takimi bulacagiz insallah..arada tekrar tekrar soracagim sizlere...oneriler icin tesekkur ederim..iyi aksamlar.

7. hakanblmr

hakanblmr hakan

Favori Kamış:
    shimano modelleri ve uzun göl kamışı
    En İyi Avı:
    sargoz 1 kilo
    bence bu sistemde misina birbirine dolaşır en iyisi tek iğneli çupra takımı bence takım şöyle ana beden 35 40 olsun misinaden 50 60 gramlık ortası delikli kurşunu geçir bu kurşun ağların dibindeki delikli kurşundan olsun kurşundan sonra boncuk boncuktan sonra büyük fırdöndüyü bağla şimdi işin püf noktasına gelelim

fırdöndünün ucuna flarokarbon 20 veya 22 lik ince 3 metre misina misinanın ucuna da canlı yem veya sert madya yada kalamr eti iğneyi doldursun balık kalın misinadan sonraki yemi boşta sanıcak ve yemi yutacaktır

rastgele

8. king_barracuda

king_barracuda

merhaba ;
    makara misinanızı inceltirseniz atış mesafeniz eskiye göre uzar. makara boşaltımı rahatlar.
    daha ağır kurşun için şok uygulamak istersenizde. atacağınız şok düğümünün rahatlığı ve tutunması açısıdnan 0,28 makara ya 0.30 şok bence yeterlidir.