merhaba arkadaşlar 2.el bi takım aldım makine ve kamış şeklinde. özellikleri fotoğrafta görünüyor 100 tl verdim 2 sine kıyıdan yemli avlar için kullanacağım hep gölde avlanırdım ilkkez deniz için bi olta aldım sizce uzun süre iş görür mü yorumlarınızı merak ediyorum
Twşwkkürnederim yorum için.100 gram kurşunu 40 lık misin atışta koparmadım tutar mı acaba yoksa io misina şart mı
0.30 misinayla 175gr gayet abanarak atılabiliyor, şahsen 150gr (0.28 misina ile kullandım)üzerinde bir tecrübem olmadı ama o kadar kalın misina kullanmana hiç gerek yok. ip misina şart değil...
40lık çok kalın 30 veya 35lik msina isinizi gayet iyi görür şayet Misina ne kadar ince olursa o kadar uzağa atarsınız trabucco xps surf cast misinası var turuncu renkte ben o misinayı kullanıyorum gayet sağlam düğümüde cok iyi tutuyor çok iyi misina
Peki Son sorum önce kalın misina bağlamak şart mı şoklama dedikleri yoksa direk 30 luk misina sarayım mı
Direk otuzluk yeter ama mesala boğazda kurşun arkası rapala yada kaşık atıp çekenler sürekli atıp çektikler için misina dayanmıyor ve kurşunun bağlı olduğu yerden kopuyor o yüzden kurşunun bağlı olduğu yerden kopmasın diye ip misinayla yada kalın naylon misinayla şok yapıyorlar ama siz normal yemli av yapacaksanız gerek olmaz
Şimdi... Nasıl desem... Bu kamış bir sazan kamışı aslen. Daha doğrusu, mücadele kamışı. Adında SURF geçiyor olması, onu bir surf kamışı yapmaz pek. En azından deniz için düşünüldüğü zaman. Kamış, 650 kusur gram. Bu kamışı sallamak baya ciddi bir zorlama, bununla çapari vs. yapmak aynen baya ciddi bir efor isteyecektir. Bununla denizde balık tutmaktan çok zevk alabileceğini pek sanmıyorum. Daha doğrusu, bununla denizde surf avcılık yaparken diyelim. Yoksa, mesela takımı bağlayıp çipuraya atıp yakınca bir mesafede beklersen filan, o zaman çok fark etmez pek. Makine için bu kadar net bir şeyler söyleyemem. Bilmediğim, görmediğim bir alet. Deniz koşullarını baya bir tecrübe ettiğimiz için, benim diyen makinenin çabucak perişan olabildiğini biliyoruz. Umarım bu da onlardan biri olmaz. En azından bunun olmaması için, temizliğine, bakımına vs. imtina etmende fayda olacaktır. Hayırlı olsun. Güle güle kullan. Fakat, dediğim gibi, bilhassa kamıştan öyle çok bir şey bekleme.
herkese tek tek teşekkür ederim.sanırım başlangıç için yeterli bi takım olacak benim için .avlak bölgem karataş yumurtalık olacak.inşallah av raporları da yayınlarım kısa zamanda
Takımın ağır oluşu dışında bir problem yok diye düşünüyorum abim. En azından seni bir süre idare eder. Misina konusunda benim tavsiyem 0.26 mm. ana misina üzerine 0.35 mm. misinadan 7-8 metre şok yapman. Ana misina ne kadar ince olursa sürtünme o kadar azalacaktır ve buna bağlı olarak daha ileri atışlar yapabilirsin. Şok olarak Oskar İnvisiline kullanabilirsin ama ana bedende tavsiye edemeyeceğim, sert olduğundan gam yapacaktır. Gayet sağlam bir misinadır. Şimdiden rastgele abim Allah bol balıklı avlar versin.
CAPERLAN MARKASI DECATHLON'DA SATILIR, ÇOK PAHALI BİR KAMIŞ OLMASA GEREK... MAKINE ILE KOMBİNE ALINMIŞ OLABILIR.. İŞİNİZİ GÖRÜR, YETER Kİ BALIK OLSUN MERADA
abim ben kullandım için rahat olsun yumurtalıkta c serisini denedim balık vurduktan sonra zaten her türlü çekersin rasgelsin şimdiden kısmet olursa avlaklarda tanışırız hafta sonu yumurtalıktayız bilgin olsun
peki bu olta ile at çek yapılabilir mi.silikon sahteler gördüm geçen çok hoşuma gitti alsam arada atçek için .merak ettim