selamlar ben sarayburnu ve çevresinde avlanıyorum güzel bi 4,20 surf takım önerirmisininz fiyatı uygun olursa
Eger bu hobiyi surekli olarak yapacaksan tek tavsiyem; Italcanna Kombat olur. Biraz tuzlu gelebilir ama temiz bakarsan yillarca hayrini gorursun Makina tavsiyesini de diger, site sakinlerimiz soyler zaten
Sonlarına birer sıfır eklemeyi unutmuşsun. Güzel bir şey, 1.500 - 2.000 TL arası çıkar. Makul bir şey 1.000 - 1.500 TL arası olur. İdare eder bir şey ise, 350 - 500 TL arası toplanabilir. Süper bir şey ise, 3.500 - 18.000 TL arası olacaktır. Bu fiyatların altına düşersen, hiç yoktan iyidir olur ancak.
forumdaki çoğu kişinin (belkide min %70) kullandığı takımlar hiç yoktan iyidir sınıfındadır o zaman idk. türkiye yakınlarında 7 metrelik büyük beyazda yoktur zannımca alınmayınız lütfen benimki mizansen
Sen boğaza gel, bir karışlık çinekop uğruna kaç kamış akşama kadar telef olacak, onu bir gör, ondan sonra tekrar görüşürüz.
o zaman boğaz avcılarının hepsi bayağı bir zengin insanlar şaka bir yana evet iddaalı bir takım tuzluya patlar ama maksat balık tutmak ise işini görebilecek seçeneklerin var mutlaka bir malzemeciye git incele bak kararını ver.. internet üzerindeki sitelere bir bak güzel malzemeler bulabilirsin DAM ın 125 tl lik bir kamışı var 3.90 model ismi aklımda değil ama 100 200 gr atar aralığında rengi kırmızı bir bak.. şimdiden rastgele..
Maksat balık tutmak tabi. Altı üstü istavrit tutulacak. 170 gr kurşunu, rüzgarlı havada 100m öteye atacaksın. Ve istavrit tutacaksın, oranın olayı bu. Sararken hiç balık yoksa bile, o akıntıya karşı 150gr kurşun sarıyorsun, o makine ne olur bir düşün. Millet zenginlikten değil, daha ucuz malzemeler iş yapamadığı için o parayı veriyor.
150-200 tl arasında alıp kullanabileceğin bir sürü kamış mevcut. parçalımı teleskopikmi düşünüyorsun mesela. atar değeri için düşüncen ne. ben parçalı okuma salina 420 (aslında 430) kullanıyorum. geçen sene kasım ayında 115 tl ye aldım. çokta memnunum tavsiye ederim ama taşıması falan güçlük çıkarır diyorsan teleskopikte bakabilirsin. ayrıca fazla canını sıkma 150-200 liraya idare eder birşey alamayacaksan koskoca boğazda 10 kişiden 8 tanesi idare eder birşey kullanmıyor mehmetcim.
tabi siz daha iyi bilirsiniz biz bu işte çok çok yeniyiz o zaman hakikaten bu ekonomik zorluklarda insanlar o paraları verip takım yapıyorlarsa helal olsun.. boşuna dememişler taşı toprağı altın diye istanbula
Üstad, tutulacak balıklar belli; istavrit, sardalya, izmarit, mezgit, sarıkanat, belki palamut, eşkina, karagöz, mırmır.. vs. vs.. bunun için 2000 TL'ye malzeme alınır mı? Ha alan alır ama bence bu balıklar için hiç gerek yok.. biz senin gibi güney afrikada büyük beyaz yakalamıyoruz, bizim yakalayabildiğimiz yegane büyük beyaz Tekirdağ kıyılarında (70'lik veya 100'lük) :laughing:
Valla benim 60 TL'ye aldığım makineye hiçbişey olmuyor, canavar gibi maşallah 150 gr kurşunu 12 adet "iri" istavritle birlikte yüksek akıntıda yağ gibi çekiyor, bir yıla yakındır da kullanıyorum, boyasındaki bazı çizikler hariç performansı ilk günkü gibi Ha ama çok kaliteli pahalı bir aleti ömürlük kullanırsın, ona kesinlikle katılıyorum.. 20 sene önce aldığım shakespeare firebird makine bugün hala tıkır tıkır çalışıyor, tek dezavantajı çok ağır..
Alınır aslında. Teknik olarak İETT hepimize yeter. İşe gidip gelmek için araba almaya, hele hele BMW filan almaya ne gerek var?
Hah işte öyle dersen ben de şöyle derim; işe gitmek için İETT kullanmak istemiyorsan Renault, Opel, Fiat, Peugeot da yeter.. BMW, Mercedes, Ferrari, Bentley lükse girer ama almak isteyen alır tabi, alıyor da
Burasi uçmus yine Bütcene göre en iyisi, kamis linaeffe oyster, makina da bulursan mitchell avocarp (imalati durdu) veya okuma distance surf olur.