Merhaba Arkadaşlarım , Abilerim. Ben uzun zamandır balıkla uğraşıyorum amatörlüğümü tam attım üzerimden okulum deniz kenarına çıktı. Artık gebzede ikamet edeceğim muhtemelen 5 yıl boyunca ve benim o kadar emek verdiğim takımlarım hep tatlısu . Şimdi bana gerekli olan surf takım . Aslında kendim toplayabilirim ama Shimano olsun Lineaffe olsun onların bile kıytırık oltaları çıkabiliyor. Kullanan tavsiyesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Gebzede avlanacağım ve istavrit çıkıyormuş. 1.90 boyum var. Oltamın boyu da 4.20 filan olmalı yalnız haliyle de öğrenciyim kredi kartına taksitle alacağım bana ona göre tavsiye ederseniz sevinirim. Olta ve makina alacağım misina tavsiyelerinize de açığım . Saygılarımla... Sanırım öteki konuyu yanlış yere açmışım özür dileyerek saygılarımı sunarım
Bende sizin gibi surf takım arayışına girmiştim ve uzun araştırmalar sonucunda şöyle bir takım aldım, Sorduğum ustalardan da gayet olumlu tepkiler aldım. Takımım şu şekilde; Kamış; (sizin boyunuz daha uzunmuş 4.50 lik bir boyada bakabilirsiniz aslında) Lineaeffe s-flex 4206 surf kamış 15kg 4.20 Makina; Shimano ultegra 5500 xsb 10 üzerinden 10 luk bir takım değil ama ortalamanın çok üzerinde ve uzun yıllar kullanabileceğim bir takım olduğunu düşünüyorum..150 tl kamış 350 tl makinaya vermiştim. ancak size bir sır vereyim balıkpesinde sitesinde bir arkadaş (Turgay Karaaslan) hiç kullanmadığı bu makinayı 300 tl ye satıyor. Düşünürseniz alın derim. Şahsen ben 4-5 saatle kaçırmıştım. Sipariş geçtikten 4-5 saat sonra ilan verilmişti hatta o zaman üzülmüştüm baya.
Gebze'de çıkmayan balık yok. İstavrit, eşkina, palamut, lüfer, camgöz, levrek.. Aklına ne gelirse. Eğer av sahan gebze olacaksa, sana şunu öneririm. ALBA'nın blacksea diye bir kamışı var. 4110 mu ne öyle bir şey. Birde yanına Daiwa EMCAST Plus alırsın. Bu kamıştan daha iyi olduğu iddasında olan kamışlar var ama, bu kamış cidden hafif, ucuz ve fiyatına şeysine göre gayet iyi. Gebzede avlanacaksan sana on kere yeter. Arada boğaza filan gidersen de yolda bırakmaz. Birde, 4.20 yerine 3.90 olanı öneririm. boyun filan yerinde ama, 4.20 kamışla bazı şeyler daha zor ve yorucu olacaktır. Bir ara beni bulursun, sana meraları filan anlatırım.
bende yaklaşık 9 ay önce bir araştırma yaptım ve kesinlikle bana göre karbon kamış almanda fayda uzun mesafe rahat atabiliyorsun.makinaya gelince ryobi ecusima 6000 vi kullanıyorum çokda memnunum.kamışım ise lineeffe sprit atarı 50-150 gr. bendekiş 3.90cm ortalama 200 tl tutmuştu.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim vedat abinin dediği gibi üsküdara gittim cengiz balıkçılığa bana bi 4.20 Seamaster Lineaffe verdiler 180 gr a kadar atarı var makine olarakta okuma avenger 55b verdiler 0.30 da misina sardılar . Sağolsunlar ilgilendiler . Bi kutu 4 5 çapari 7 8 kurşun aldım hepsini çok uygun fiyata verdiler. Piyasa fiyatından baya aşağı aldım . Tavsiye ederim cengiz balıkçılığı adamlar ilgililer işi de biliyorlar . Ben turnafresh istedim vermedi işine yaramaz gebzede diyerek bunu önerdi araştırmalarımı tamamlayınca da haklı olduğuna karar verdim bundan sonra alışverişimi de onlardan yaparım size de tavsiye ederim http://www.avmarketi.com/asp/product/136805/Lineaeffe-Sea-Master-Carbon-420cm-Kamis http://www.avmarketi.com/asp/product/13466/OKUMA-AVENGER-AV-55b-MAKINE
Serdar hocam banada yardımcı olurmusun bende tuzladayım hem tekne hemde karadan balığa çıkıyorum arkadaşımın teknesi ile tabii ikimizinde vakiti uyarsa fakat ben bayağıdır . forumları okuyorum ve kararsız kaldım ve bu bölgeleri bildiğin için sana danışayım dedim ayrıca boğazda balık tutma keyfini yaşamak istiyorum. tavsiyelerini bekliyorum hocam http://www.avmarketi.com/asp/product/18874/Shimano-Alivio-DX-Surf-4-20-mt-200-gr-Surf-Kamisi http://www.avmarketi.com/asp/product/5067/OKUMA-AVENGER-AV-65b-MAKINE
Bu bölgede balık tutacaksan, 100gr'dan büyük kurşunla işin olmaz. Öyle uzaklara atmanda pek gerekmez. O nedenle elin çok daha rahat olur takım seçmekte. Beğendiğin makine sana gayet yeterli olacaktır. Ama kamış için aynı şeyi diyemem. Ağır, sağır, berbat bir kamış. Shimano'nun iyisini göster, kötüsünü okut stratejisinin bir ürünü. Oysa Shimano'nun cidden güzel, almaya değer kamışları yok değil. Bu Alivio'yu alacağına Turnafresh al, yarıdan ucuza daha iyi performans alırsın. Lineaeffe'nin surf mill modeli var. Fiyata bakarak düşününce, bunu sana daha çok tavsiye ederim. 220gr diyor ama, 150'nin üstüne pek fazla çıkma. Bu gayet tatmin edici bir mamul ve Alivio ile hemen hemen aynı fiyata gelir. Bu kamışa iyi bir surf makine daha iyi gider. AV65 iyi alettir, ama surf değil. bütçeni bilmiyorum fakat, Daiwa Emcast, Emblem XT gibi surf işine uygun bir şeyler bakabilirsin. Pahalı gibi gelebilirler ama hakkını fazlasıyla verir bunlar. Daha olmadı Okuma'nın distance dt, Mitchell'in avo surf modelleri gibi şeylere de bir göz atabilirsin. Boğazda balık tutmak söz konusu olunca, kalite bir makine ve kamış iyi olur. Orada mesele çok uzak atmak değil, bu pek anlaşılmıyor. Mesele, daha ince takımla, yemi vs. dökmeden atış yapabilmek. İyi bir surf takım, daha ince misina vs. kullanmana, ip misinayı sorunsuz kullanabilmeye imkan sağlar. Bu da makul mesafeye daha rahat, daha hafif bir atışla ulaşabilmene yol açar. İnce takım, avcı takımdır. Mesele kalın takım alıp ufkun ötesine atmak değil, ince takım yapıp balığın üstüne atabilmektir.
Lineaeffe Surf Mill Kamış Okuma Distance Surf Ds60 Bu ikisini almayı düşünüyorum senin fikrin nedir. Serdar hocam
Distance surf, avenger'a göre daha kullanışlı olacaktır, boğaz için. Bence bu diğerine göre daha iyi netice verir. Fakat bu makineye dikkatli bakman, yağını suyunu eksik etmemen lazım ki yolda bırakmasın seni. Teknik olarak garantisi sağlam. Mesele, avda seni üzmemesi. Eve dönünce arıza çıkarmış, çıkarmamış pek önemi yok aslında.
ıkı makınede cok guzel maddı ımkanım olursa suphesız dıstance alırdım ama avanger da cok guzel en azından banax 4000 den ıyıdır dımı ?
Burada kamyon ile otobüsü karşılaştırıyorsun. Banax 4000 biraz eski model, ağır, sert, kaba, hassasiyeti düşük. Ama bunun karşılığında sağlam. Avenger ise, hassas, hafif, rahat. Fakat o kadar sağlam değil. Ha bu sağlamlık merdivenden düşürürsen filan kendini gösterir ayrı bir mesele. Bu ikisi arasında böyle bir fark olsada, temel olarak aynı bağlamda makineler. Genel olarak yakın mesafeye, yem, jig vs. atmak için tasarlanmış aletler. aksiyon vermek, yemi iki taşın arasına oturtmak, otun dibine yengeci indirmek gibi işlerde kullanılacak, iskeleden sarkıt, çapariyle balık topla tipi balıkçılığa filan gelecek aletler. Ama distance'ın kulvarı farklı. O hassas atış, dengeli kararlı sarım vs. değil, uzak, hırçın bir atış için tasarlanmış makine. Takarsın koca bir kurşun, sallarısn gider 100 metre. Düşer bir yerlere takımın, orada avını bekler. İkisinin kullanım şekli farklı. Biri diğerinin alternatifi, daha iyi, daha kötüsü değil. Biri başka amaçlı, diğeri başka.