Merhaba Arkadaşlar Yabancı siteleri gezerken gördüğüm ve ne zamandır aklımda olan Özellikle Surf kamışla ve ince misina/ağır kurşunla atış yapan amatör balıkçı arkadaşların çok işine yarayacak bir aparatı yapıp beğeninize sunuyorum. Kendim denedim ve sonuç MÜKEMMEL Malzemeler: eski deri kemer yorgan iğnesi(dikmek için) 6 kat merserize ip(ağ ipi) deri parçalarını birleştirmek için bız (delmek için) falçata(kesmek için) 0,60 misina ( kamışa sabitlemek için) Aparatın artıları : yapımı kolay daima kamışın üzerinde olması nedeni ile eldiveni tak/çıkar derdi yok maliyeti düşük Sonuç; umulanın ötesinde mükemmel, tam anlamıyla işlevini görüyor. Atış esnasındaki aşamalar . Misinayı iki deri arasına sıkıştırıp. makinanın telini açıyorsunuz. Atış esnasında parmağınızı deri parçasının üzerinden çektiğiniz an misina kendiliğinden kolayca kurtuluyor ve parmağınız eski formundan hiçbirşey kaybetmemiş oluyor Sağlıcakla kalın
Çok mantıklı. İyi bir paylaşım olmuş. Acaba, üstte misinayı tutan kısmın parlak kısmını içeriye bakacak şekilde diksek daha mı iyi olur? Derinin altı çok kaygan olmaz gibi geldi. Teşekkürler
Çok takım kopartır gibi geldi bana deri zedelenirse misina oraya takılıp kopabilir yinede fikir olarak iyi ama kullanışlı gelmedi bana.
Yabancı sitedeki forumda bunu icat eden şahıs uzun süredir surf takımlarında başarılı bir şekilde problem yaşamadan kullanıyormuş. Ben de karada bugün 10 civarı atış yaptım 150 gr kurşunla ( burası KAYSERİ. görenler tuhaf bakıyordu, kesin deli demişlerdir ) sorunsuz bi şekilde atış performansından bir kayıp yaşamadım. Ben de düşündüm parlak deriden yapmayı ama sürtünme olayı olmuyor, çünkü bıraktığınız anda zaten deri parçası yay gibi kendini geriye atıyor. Ayrıca misina ileri doğru boşaldığından hiçbir takılma olayı da yaşamadım. Birkaç arkadaş daha merak edip yaparlarsa Onların da deneyimlerinden yararlanmakta fayda olacaktır sanırım. Neticede bir surf eldiveni alacaktım ama şimdilik erteledim. Sağlıcakla kalın.
teşekkür ederim. Ne yapalım denizden bu kadar uzak kalınca bari balık tutamıyoruz, boş durmayalım işimizi nasıl kolaylaştırırız diye düşünürken, aklımıza geleni ya da görüpte faydalı olabileceğini düşündüğümüz aparatları elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Sağlıcakla kalın.
Çok iyide bana da misina kopar gibi geldi ben de de bir bileklik var hemde hazır 2 dakkada yapılır ama ben gerek duymuyorum.
Teşekkürler güzel ve açıklayıcı bir paylaşım olmuş. Ayrıca arkadaş emek verip resimleri ile birlikte gayet güzel anlatmış olayı. Hiç denemeden işe yaramaz, misinayı kopartır v.s. gibi olumsuz yorumlar yazmayı doğru bulmuyorum.Eğer istemiyorsak kullanmayız olur biter, fakat ben deneyeceğim ve buradan paylaşacağım atraksiyonlarını. Tekrar emeğine ve ellerine sağlık diyorum bu güzel paylaşım için.
çok güzel bir fikir üzerine özel bir paylaşım, çok çok teşekkürler, bu tip el yapımı aparatların en önemli özelliği kullanıldıgı sürece modifiye edilmeye çok açık olmaları bence.
Özcan Bey gerçekten anlatımla ve resimle çok iyi işlenmiş bir konu. Her ne kadar tatlısu avcısı olarak bu kadar ağırlıklı atışlarımız olmasa da benim de parmağım yıpanıyor gün sonunda, göz önünde tutacağım...Elinize sağlık.
Bizimle böyle bir bilgiyi paylaştığınız için teşekkürler.Bu tür kullanılabilir bilgileri paylaşmak bence çok önemli,kimin faydalanacağı belli olmaz. Eldivenden daha pratik gibi duruyor,ilk fırsatta denemeye çalışacağım.
Bencede süper olmuş kopar gibi gelmemeli kimseye parmağın yerine o kemer gelicek sadece.Kaymaması gerek, açıncada geri çekilmesi gerek.Hatta o ikisinin arasına yay tarzı bişey bile koyulabilir ki açınca misinanın sürtmesi önlensin .Harika düşünce ve paylaşım teşekkürler...
başarılı tebrik ediyorum çok başarılı bir çalışma her emekği takdir edelim. her emekte bir uraş ve bu uraşa ayrılmış bir zaman vardır. Deneyim sonuçları görmeden yorum yapamayız. Deneyeceğim ve sonuçları görüceğiz bakalım performans nasıl? Tebrikler
Özcan Bey cok guzel bı paylasım elınıze saglık en kısa zamanda denemeye deger diye dusunuyorum ben yara bantı kullanmayı tercıh edıyorum
Çok Güzel Olmuş Özcan Abi.ellerine sağlık.Akşam eve gidince (eski bi kemerim vardı inşallah atmamışızdır) hemen bi deneyelim bakalım yapmayı... Bu arada gözüm belimdeki kemere kaydı.onun da emekliliği gelmiş gibi duruyor.... ))
Gerçekten güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık. Hatta bakarken neden daha önce düşünemedim dedirtecek kadar basit ve etkili. Çalışmanız ve paylaşımınız için tebrik ediyorum.