Surfcasting Kopekbaligi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Arkadaslar ilk raporumu sizlerle paylasma imkani buldugum icin cok mutluyum.
    Bu avimi dun gerceklestirdim.Hedefimiz surfcasting teknigi ile Stingray (vatoz) yakalamakti.Avlagimiza 30 dk.lik bir yolculugun ardindan vardik.Hava,ruzgar,dalgalar,kisacasi hersey cok uygundu surfcasting icin.Hemen oltalarimizi actik,olta ayaklarini sapladik,ignelerimize fileto ve butun baliklari taktik ve heyecan icinde oltayi 60-70 mt arasi mesafeye gonderdik.Aradan ortalama 15 dk gibi bir sure gecmistiki benim olta bir anda kudurdu resmen.Bu sirada arkadasla beraber oltalarin 5 mt gibi gerisinde kahvaltimizi yapiyorduk.Oltayi o vaziyetde gorunce elimdeki icecegimi ve yiyecegimi firlatip oltaya dogru kostum.Bir anda tasmaladim.Birsey oyle bir takildiki heyecandan olecektim :) takimimda 3 adet kostek-igne bulunuyordu.En alttakine taze balik filetosu,ortadakine butun balik (esek istavritine benziyor ve taze) en usttekine de canli karides takmistim.Neyse tasmaladigim anda o bir yandan cekiyor , ben diger yandan.Ve arkadasima bagiriyorum : " Big fish,bigg fiiissshhh" diye :)) Arkadasda hemen buyuk kancayi aldi ve yanima geldi.Bir an olta kirilirmi acaba,vs...gibi olumsuzluklar gecti kafamdan.Boyle dusunurken birseyin oltadan kurtuldugunu hissettim ama halen mucadele eden bisey vardi oltanin ucunda.Biraz ugrastan sonra kiyiya aldim.Bir kopek baligiydi.Resmini cektikten sonra tekrar suya iade ettim.( Arkadasimin : " geri birakma, cok lezzetli" demesine ragmen.Boylece bir Turk balikcisinin avcilik anlayisini gostermek istedim (umarim bu igneleme gerekli yerlere gider :) ) Ama keske o kurtulan sey her ne idiyse onuda alabilseydim.ondan geriye sadece butun baligin bas kismi kalmisti:) Onuda resimlerde goreceksiniz.Neyse arkadaslar baya uzun oldu yazi :)
    Bu haftasonu Cumartesi tekrar gidecegim ayni yere(Keske arkadasim mesgul olmasada 24 saat balikta kalabilsem) :)
    Umarim daha iyilerini yakalayip sizlere fotograflarini sunarim.Hepiniz Allah'a emanet olun.Rastgele...

Avimizi gerceklestirdigimiz bolge:

Yemlerimizi takiyoruz:

Haydi Rastgele, Ya Allahhh: :)

Iste Misafirim:

Firari baligin marifeti:

Yuvaya geri donusu:

Bu da aile resmimiz " balikavi.net" ;)

2. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    Tebrikler Emrah kardeş

3. deePblue

deePblue na

Hoşgeldiniz .
    Ellerinize sağlık çok güzel bir rapor olmuş.
    Hikayeniz için uzun oldu falan demişsiniz biraz, sakın ha :)
    Böyle güzel sunumlar olduktan sonra sayfalarca bile okumaya razıyım şahsen.
    Haftasonunu bende iple çekiyorum yeni rapor için :)

4. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    tebrikler ...

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tebrikler Emrah oldukça hızlı bir giriş oldu :)

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Sevgili Emrah,

Güzel bir başlangıç oldu çok teşekkürler. :)

Böyle balıkları pek görmeye alışık değiliz ve senin sayende yeni türler keşfedeceğimizin habercisi gibi bu rapor.

Ayrıca son resim senin ne kadar samimi bir insan olduğunun ve buradaki arkadaşları önemsediğinin en güzel göstergesi bence.

Ortamada bayıldım, tek kelimeyle müthiş :)

Her daim gönlündekine rast gelsin inşallah..

7. LapinCash

LapinCash

Bu dala gönül vermiş çok abilerim var.İyi anlaşırsınız.Balıkta iyimiş..

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Iste bunu duyduguma sevindim. :) Bir dahaki av raporumu daha ayrintili yazacagim insallah.Tesekkur ederim...

9. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler.Dedigim gibi balikcilik benim hayatim,yasam stilim diyebilirim.Onun icin cok sikca gitmeye calisiyorum.Insallah yakinda buradan araba alirsak daha daha sikca resimler paylasacagim sizlele.Ama su anda ehliyetimi burada cevirmeye ugrasacak zamanim yok.Buldugum zamanlardada arkadasin arabayla kacamak yapiyoruz baliga :)
    Devami gelecek... ;)

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkur ederim.Daha iyilerini siz memleketimdeki balikci arkadaslarin gormeleri ve bizlere gostermeleri dilegiyle....

11. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Av raporunda anlatımın önemi büyüktür bence....Daha bereketli avlar diliyorum ellerine sağlık emrah...

12. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Ben tatlı su avcılığı yapıyorsunuzdur diye düşünmüştüm :D Avlak da av da süpermiş, tebrikler... :D

13. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Evet güzel bi giriş olmuş, tebrikler. Ayrıca balığı denize bıraktığınız için ayrıca tebrikler. Sonuçta biz bu işi eğlenmek için yapıyoruz, o tutacağımız bikaç kiloluk balığa muhtaç değiliz ve geçimimizi bundan sağlamıyoruz veya evde aç bekleyen insan yok. İnşallah bende önümüzdeki sene hint okyanusunda tutacağım klılçları raporlayacağım, aha da buraya yazıyorum. :) Tekrardan tebrik ediyorum...

14. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Farklıda bir av. bizimle paylaştığın için saol.

15. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    emrah abicim emeğine sağlık gerçekten çok güzel bir rapor olmuş yaptığınız avın benzerini tv de izlemiştim raporu da büyük keyif alarak okudum inşallah daha iyi avlarınızda raporların devamını bekliyoruz:) Allah'a emanet olun

16. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    malezyada balik avi,malezya bizi korkuttuklari gibi korkunc bir yermi,gazetelerde ikide bir turkiye malezya olacak diye haberler,yazilar cikiyor,merak ettimde,raporlarinizin devamini bekliyoruz..

17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Evet tatlisu avciligida yapiyorum.Herturlusu mevcut yani:)
    O raporlarida yakin zamanda gonderecegim insallah.Mesela burada Haruan dedikleri bir balik cinsi var,sonra patin denilen bir balik cinsi var,vs....onlarida bir ziyaret edicem bir ara :)

18. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Insallah orada tutmak nasip olur sizlere.Ben daha once tekne ile buranin yakinlarinda,acik denizde GT Fish tutmustum jigging ile 19 kg. Ayni zamanda Kilic,Ton baligi,devasa baracudalar,vs gibi yirtici ve buyuk baliklari tutabilirsiniz.Ozellikle gitmek isterseniz eger Endonezya ve Filipinler'i size tavsiye ederim...

19. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekur ederim Nihat kardesim.Evet surfcasting cok eglenceli bir teknik.
    Dusunsene ; up uzun bir olta,iri bir makina ve makinadan cikan "ciiiiirrrrr"diye bir ses,balik geldiginde oltanin bazen neredeyse "U" olmasi,vs,,,

20. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Adem Abi! Keske Turkiyem Malezya gibi olabilse.Ben burada yasiyorum ve bazen kiyasladigimda kiskaniyorum. " Neden benim ulkemde boyle degil " diye.
    Burada binbir irkdan,dinden,renkden insan var ve herkes saglik-baris icinde yasayip gidiyor.Turkiyedeki gibi haberlerde hergun olum,soygun,vs,,,haberleri cikmiyor.Ve Malezyanin bir hedefi var.2020 yilinda Asya nin en buyugu olmak.Ve adamlar gercektende iyi ilerliyorlar kanimca!
    Ve sunu da soylemem gerekli.Burada mesela bir insan baska bir insani oldururse idam edilir.Ya da hirsizlik arsizlik yaparsa cesitli caydirici cezalar verilir yada idam edilir.Ramazan ayinda oruc tutmayan bir musluman disarda gorunecek sekilde yemek yer-icerse,goruldugunde polis onu alir ( ozellikle baskent Kuala Lumpur icin)
    Buranin %60-65 i Musluman.Geri kalanlar ; Hindu,Budist,Hristiyan,vs...cesitli dinlere mensuplar.Neyse zamanla sizlere buralari fotograflarla,raporlarla tanitmaya calisacagim...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.