susanoğlu civarında çipura tutma konusunda tecrübeleri olan üstadlar varsa onların yorumları ile başlayalım.
sevgili Uğur kardeşim böyle bir konu ben açacaktım sen önce davranmışsın iyide yapmışsın . bu sene allahtan bir mani olmazsa ilk defa mersine susanoğluna taile gideceğim ve şimdiden bir heyecan bastı beni daha önce marmarada fazlasıyla avlandım . ama mersin tarafında hiç avlanmadım o yüzden avlakları bilmiyorum . umarım burdan bana ve benim gibi arkadaşlara yönelik faydalı paylaşımlar olur . herkese selamlar saygılar . . .
hiçbirşey tutamazsan kaya sokarı tutturrum sana hakancım.küçük ama lezzetli balık.ben çipura karagöz peşinde koşturuyorum.bişe bulamazsan sor bana anlatayım
uğurcum aman dikkat et kaya sokarını sen tutma kaya sokarı dediğin iskorpiti çok severim çorbası çok lezzetli olur aynı zamanda trakonya da severim çook yakaladım bu balkıklardan ben susanoğlunda baraküda peşinde olacağım genelde . tutunca ben sana haber veririm merak etme saygılar
çipura,melenur,sokar ve mırmır daha çok olur derler doğrudur ama karagözde çok özellikle kayalık kısımlarda.