Yaz tatilinde gitmiştim birkaç abi ile birlikte. Resimleri cep telefonu ile çektim dolayısıyla kaliteleri biraz düşük. Her ne olursa olsun dereye nasıl düştüğümü ve saatlerce alınan yolu bana anımsatan resimleri sizlerlede paylaşmak istedim...
SElamlar Öncelikle avınız için tebrik ederim..Afiyet olsun Sizden küçük bir ricam var..Profilinize isim,yaş,nereden katıldığınız gibi bilgileri yazarsanız hem size hitaplarımız daha doğru olur hemde sizi daha iyi tanımış oluruz.. Ayrıca Foruma resim eklemek konusunda aşağıdaki linkten detaylı bilgi edinebilirsiniz
Selam, üstad balıkların tamamı 1 kişi değil 4 kişi tuttuk. kişi başı 4 tane bile düşmüyor. Bilmiyorum ama fazla olmadığı kanısındayım?
lütfen... sayı da önemli. Sevgili Bünyamin, ben de sayabildiğim kadarıyla en az 16 adet alabalık tespit ettim. Üzülerek belirtmeliyim ki, günlük kişi başı avlanma limitinin 3 adet olduğu şeklindeki gayet anlaşılır tebliğ maddesine rağmen, ‘kişi başı 4 adet bile düşmüyor’ şeklindeki kanınız sizi doğrulamıyor maalesef. Biz amatör balıkçılar için “kanılarımız” ve zanlarımızdan öte, öncelikle sitemizin ilgili formunda da yer alan 2/2 nolu tebliğe göre av yapmamız gerektiği aşikardır. Sayın Yakup hocamızın da işaret ettiği sayı hususunda tebliği dikkate alıp, bir vicdan muhasebesi yaparak, avınızın limitleri aştığını kabullenmeniz daha doğru olur kanaatindeyim. Daha dikkatli ve tadında avlarınızın olması dileğiyle, selamlar…
Uyarınız için teşekkürler. Balıkların sayısı resimlerde göründüğü kadardır. yani 16 adet. Ayrıca 4 kişi alabalık avına dereye gidiyosunuz. Burası göl değilki yan yana durasında arkadaşının kaç adet tuttuğunu göresiniz.! Arkadaşlarınla ayrılıp saatler sonra buluşuyorsun ve herkes tuttuğu balıkları çıkartıp düzüyor vede sen bu kareyi ölümsüzleştirmek istiyorsun. Yani demek istediğim Tebliğ çok açık ama balıklar ortaya çıktıktan sonra yapabileceğin birşey yok.
Kırmızı kırımızı ne güzel görünüyorlar.Aralarda sanki küçükler var,sayı fazla v..s. Kimse kuralları doğarken öğrenmiyor.Herkes hata yapabilir.Tabi ki biliyoruz ki önemli olan hata yapmak değil,aynı hatayı bir daha yapmamak,yaptırmamak.Bir daha ki yaza daha güzel bir av ile yine bu kırmızılardan görmek isteriz sayın bnymn,saygılar...
Sevgili Bünyamin, ifadelendirdiğiniz gerekçeleriniz “tamam yaptık bir hata, bir dahasına daha dikkatli olurum, düş artık yakamdan,” dedirtecek cinsten değil. Kusura bakma, ikna olamadım.
Eyvallah üstad. Kimseyi ikna etme telaşesi içerisinde olmadım, olmamda. Açıklama yapmamım tek sebebi saygıdan. Bir büyüğüm olarak. Fazla tutulmuş 4 adet balığa gösterdiğiniz titizliği bütün yaşantınızda da gösteriyormuyuz! Ama tebliği okumama sebep olduğunuz için teşekkür ederim.
Bünyamin, sevgili kardeşim. Bazı kişiler daha hassas (sizin ifadenizle titiz mi desek acaba?) olabilir. Elbette hayatımın tüm safhalarında aynı duyarlılığı serdetmem mümkün değil. Bu zaaf, insan olarak ben de mevcut ancak, hatalar karşısında “evet doğrudur, ben yanlış yapmışım” diyen bir yürek daha kıymetli değil mi sizce de? Bura bir paylaşım formu. Siz bir rapor sundunuz biz üyelerin gözüne, gönlüne. Beğendik-beğenmedik. Takdir ettik-eleştirdik. Ancak, kırma, dökme, yıkma olmasın lütfen. Burada şahsınızı suçlama veya alınganlık oluşturacak bir ifade kesinlikle kullanılmamıştır. Ancak takdir edersiniz ki her insanın duyarlılık eşiği farklıdır. “Fazla tutulmuş 4 adet balık” şeklindeki ifadelerinizi ben, dile getirmeye çalıştığım hassasiyete bir itiraf göndermesi olarak anlıyorum ve teşekkür ediyorum. Daha önce “tadında avlarınızın olması dileğiyle” diyerek yapmış olduğum çağrımı yinelemek istiyorum. Selamlar…