selamlar 8000 lik surf olmayan yemli avlarda kullanabileceğim makine arıyorum shimano sustain ile japon piyasasındaki biomaster arasında kaldım bilya sayısı öne çıkıyor ama bilyanın herşey olmadığını biliyorum bunlar haricinde bu makinaların bütçesinde başka makine önerilerinizide paylaşırsanıza menun olurum resimler: devir 4.8 ağırlık 580 gr. kalama :13 kg bilya sayısı 5+1 devir:5,7 ağırlık 575gr kalama:13 kg bilya saysı 7+1
Ya eminim herkez makinayı görünce bakacaklardırda ben bir şey sormak istiyorum kalama 13 kg yazmışsınız yani kalamayı en az noktasına kadar açınca sadece 13 kg Lik bir balıkmı çekebilir beni biraz aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.
Emre baligi makine degil kamis ceker aslinda,sen bakma 13 kg kalama danmesine o makine daha büyük baliklarida ceker...
Kaloma denilen "drag" olsa gerek. Anlatılmak istenen Drag ise, Kırım noktasıdır. Kalamayı kapatır ve sarmaya başlayıpta maximum dayanma ( kırım) noktasıdır. Yoksa kalama ayarlanıp bu rakamın çok üstünde balıklar kıyılatılır.
açıklayıcı bilginizden dolayı teşekkür ederim 13kg lık kalamaya direniş gösterecek balık zaten çok büyük olmalıdır..
Valla bu 2 makine hakkında pek bilgim yok ancak kullananın memnun kalmadığı herhangi bir olumsuz yanını duymadığım bir yemli balık avında kullanılacak canavarı yazmak istedim : Daiwa bg 90 Çekişi de gayet yüksektir. Yanılmıyorsam drag ı 13 kgyi geçik. Biraz ağır ancak yemli avda gider olmadı 60lık alırsınız benim de almayı kestirdiğim bana göre balık canavarı olan kendini sipatlamış bir makineyi sizlere önereyim dedim.
Yemli av denince cok cesitlilik icerir,yemli av ne icin,hedef balik ne,mesela istavrit gibi kücük baliklarmi,yoksa sazan gibi güclü baliklarmi. Bu gibi konularda kücük baliklarsa hedef alinacak makinede kücük secilmelidir,sayet hedef balik büyük olacaksa bu seferde maknia büyük boy secilmelidir,tabiki bunun nedeni var ama bu baska bir konu. Ben olsam ve shimano alacaksam US Baitrunner modelini secerdim,bunun nedeni cok ama kisaca söylemek gerekirse,bu makineler beklemeli avlarda kulanilir,ayrica ikinci kalamasida beklemeli avlarda faydalidir. Sizin yukarida göstermis oldugunuz makinelerde daha cok spin avlarinda kulanilir,yani daha cok aktif avlarda,sayet siz ben her türlü avlarda kulanacagim derseniz o baska tabikide...
avlar genelde sazan tipinden ziyade aktif avlarda kullanacağım karagöz eşkina levrek gibi batirunner tarzı makinlerin deniz de verimli olacağını düşünmüyorum yapısı itibariyle tatlı su için üretilen bu makinler tuzlusuda zor şartlarda ne yapıcağı düşündürebilir...
Tuzlusuyun zor sartlari neki?sayet sudaki tuz ise kastiniz,US Baitrunner zaten tuzlu suya dayanikli üretilmistir...
Shimanonun cogu makinesinde böyledir zeten,dayanikli olmasi gereken bilyalardir"ki shimanonun cogu makinesinde kulandigi bilyeler tuzlusuya dayaniklidir. Tabiki bu demek degil,siz makineyi denize atin bekletin,biraz itina ile bakilmasi gerekir tüm makinelere. Haklisiniz aslinda baitrunner makineler sazan icin üretilmisdir ama denizdede kulanilmaz diye bir kaide yoktur,gerekli görülürse kulanilabilir...