hekeze selam sorum sustain hakkındaki yorumlarınızla ilgili olacak elimde bir adet saragossa 8000fe var bunu daha hiç kullanmadım duydugum bazı konular yüzünden bu makinayı sustain le degiştirmeyi düşünüyorum ben üsküdarda avlanıyorum akıntılı bir su oldugu için bu tip makinalarra dogru kaymaya başladım sustaindeki tereddütüm de devri yüksek olması bu bir güç sıkıntısı cıkartırmı kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını bekliyorum saragosa daha düşük devirli ikisi arasında nasıl bir kıyaslama yapmak lazım acaba kullanan arkadaşlar bilirler devir yükseldikce cok iyi makinalar bile yetersiz kalıyo akıntılı sularda yüksek gramajlarda bunu göz önunde bulundurarak acaba hangisini almalı şimdiden teşektürler
Sustain'in devri çok yüksek. Ben olsam sırf bu yüzden saragosayı seçerdim. Aynı şekilde 5,7 devirli stradiclerin de akıntılı sularda ve ağır kurşunda çok zorlandığını biliyorum ve görüyorum kullanan arkadaşlarımdan.
Ümit Shimano tutkusu bende de var.Temuz da abd den sustainnin 5000 liği gelecek.8000liğin de devir 5.7:1 dir.Güç ise 29lb.Ağır avlar da yani büyük balık avlarında düşük devir daha iyi olur sanırım.Orta boy avlarda seri makinalar her zaman iyidir.Hele at çek avlarda tatlı su(alabalık kefal ),damaksız yemlerde devir en az 6.0:1 olmalı.Bu arada hedef balık da makina seçimin deçok önemlidir.Ayrıca makina misina sarmak için kamış ise balığı dışarı almak içindir bunu dikkate elmakta fayda var.Çok kimse balığı dışarı ya makina ile sararak alır.Bu yanlıştan kurtulmak lazım.
slm bende olsam sustain alırdım çok hoşuma giden modeli ankarada bulamadım shimano twinpower aldım istersen linkte karşılaştırması var http://fish.shimano.com/publish/content/global_fish/en/us/index/products/reels/spinning/Saros_F.html buradada makina kamış vesaire testleri var http://www.tackletour.com/
shimanonun gözde makinları stella, twin power, sustain,stradic diye gider il 3 ü arasında değişen ufak şeyler vardır bilya sayısı,ağırlık ve devir. twin power ın en üst modelinin 1-2 bilya fazlası stellada vardır. Sustain ayrıca amerikan piyasası için üretilmiş özel bir makinadır. Ama bir şekilde ithal edilmektedir. Arz talep meselesi. Neyse sonuç olarak Sustain sargosandan daha iyidir.
alikemal abicim linkte zaten farkı anlamak için compera ya tıkladığın zaman istediğin modeli birbiriyle karşılaştırıyorsun aralarındaki fakta ortaya çıkıyor twinpower avrupa için üretilen bir makina avrupadada sustain çıkmıyor stellaylada aralarında iki katı bilye farkı var yani 7 bilye gibi bi fark ama konumuzun twinpowerle ne alakası var ben sustaine baksın diye linki atmıştım benim makinaya al yada özelliği hakkında birşey söylemedim
Sustain zamanla zorlanmaya başlar, bence yeni Bull's eye e bir bakın. http://www.startackle.com/images/products/shimano_bulls_eye_xt.jpg
Alacağın makinenin neye hizmet edeceği önemli.Sustain de Saragosa da derin su avcılığında ve jigging avlarında kullanılan makineler..Sustain saragosaya göre daha güçlü ve seri bir makine her ikiside malezya fabrikasında üretiliyor...Saragosa da geri dönüş yoktur hep ileri saran bir alettir ve ağırdır....Güç bakımından kıyaslayacak olursam herikisinden de elimde var ve 2 yıla yakındır kullanıyorum Sustain daha seri ve güçlü..Ama boğaz için düşünüyorsan Benimde tavsiyem Bulls eye 9120 XT çok güçlü ve surf kafa olduğu için uzak atışlarda diğerlerine göre avantajlı bir makine....Elimde İtalcanna Vertigo ile kullanıyorum saatlerce 150 gr kurşunla çapari yapmama rağmen hiç yormuyor ağırlığı da 520 Gr.. Almadan iyi düşün derim bence..
herkeze cok teşekkürler yanıtlarınız için sustain benimde hoşuma giden bir makina ama devir meselesinden cekiniyorum stradıc gibi zorlanma olursa diye tereddütteyim birde biomaster var aklımda odaha uygun gibi sanki herkeze rast gelsin
Sanıyorum aynı bölgede ve aynı disiplinle (at-çek) avlanıyoruz; ben de kendi kişisel kullanım özelliklerime göre edindiğim izlenimleri aktarayım... Power Aero kullandım; 636 gram yani emsallerinden çok hafif 3,5 tur ve çok güçlü; ancak makina iriyarı olduğu için bir türlü randıman alamadım... Sonra daha kompakt bir makina gerekebileceğini izlenimlerimle birlikte düşündüm ve Aceration 8000 PG edinip kullandım ve çok memnun kaldım (sanıyorum tur 4,7 falan ve sarım miktarı 89 cm. idi...) O makinadan memnun kalınca bir de aynı makinanın HG olanını edindim (5,2 tur ve 119 cm. civarı) ancak bir-iki denemeden sonra bu devirli makina beni çok yordu ve hemen diğerine döndüm; o da kutusunda istirahat ediyor... Ancak bana göre daha sağlıklı ve dinamik kişiler elbet bu av mahallinde benim kullanmakta zorlandığım makinaları belki de çok rahat kullanabileceklerdir; dolayısıyla eğer denemee imkanı da mevcut ise denemek ve av şekli ile kendi fiziksel özelliklerinizi de hesaba katarak o şekilde makina veya kamış almak çok daha gerçekçi oluyor... Benim kullanımım için çok ideal olan bir makina size veya başkasına ters gelebilir... Ancak şunu ifade edeyim bahsettiğiniz marka ürünleri hem kaliteli; hem de pek konforludur...
bu konuya kesinlikle katılıyorum birimizin begendigi birimize hoş gelmeye biliyor deneme konusundada hak veriyorum en iyisi bir sustayın kullanıp denemek olucak teşekkürler herkeze
İyi de. Hüseyin ağabey diyerek birşey söylemişmiyim. Neden üsütüne alındın ki ? Konuyu açan arkadaşa hitaben yazdım Eğer, ben linkleri verdim. Sen açıklama yapma diyorsan ayrı bi durum. Ne dememlazım bilemiyorum bence bir kez daha dikkatlice okuyunuz . Alıntı da yapmışsınız zaten. hihi Bir de twinpower a neden takıldın analamdım Ben onu sadece model ve kalite sralaması için yazdım bakın birde stradic var. Ona neden takılmadınız.
Biomaster PG yine bir derece iyidir devri dolayısıyla. Fakat boğazda sustain ve stradici kesinlikle önermiyorum. Çok zorlanırsınız akıntıda ağır kurşunla...
kesinlikle katılıyorum sdradıc kullandım ve gercekten kasıyo bu gun sabahın erken saatlerinde stella sw 8000pg yi denedim gercekten manyak bi makina bir abimizin makinasıydı bende deneme sansı buldum ben biomaster 8000pg üzerinde kararkıldım herkeze çok teşekkürler
slm ümit biraz büyük lafı neden dinlemiyorsun? ben sana stella diyorsam stella dır git bir stella al yaslan koltuğuna AKILLI OL . sustaın saragoza hala oralardamısın ?tek kelime STELLA birdaha sana bişi demicem kendine iyi bak hoşça kal. not .stellayı satmaktan vaz geçtim haberin olsun
abi ben senin lafını dinlemezmiyim hiç stella alıcam almasına ama bunlar arada kıyıntı be abiçim stellanın yerini bile hazırladım biraz daha beklemek gerekiyo ama görüşürüz hafta sonu
.................Sustain 3000FE ile 2 sene once yakalanan 31 kiloluk sailfish (yelken baligi)... guc konusunda endise duyanlara.... bu balik dunyanin en hizli baliklari arasinda yer aliyor... http://www.youtube.com/watch?v=kWukSEMScf4