Ne oluyoruz beyler cinekop serbest falan mi birakildi, ya da limitler falan mi dusuruldu...Bakiyorumda disli raporu diye sut disliler diziliyor...O zaman Allah herkesin dağına gore kar versin ne diyiiim
Herkez kofana yakalıyor şu mevsimde Dün akşam 2 saat kadar galata köprüsündeydim.İri istavrit ve 13-15 cm lüfer bebeleri çıkyordu.Salan kimse yok herkez kovaya çalışıyor birader kimse burdan ahkam kesmesin malesef ülkemizde boy ve kilo sınırını tanıyan çok nadir boşşşşşş ver gitsin Baboşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
Vallahi herkezin vicdanı var herkezde yakaladığı balığı biliyor.Kimse hayıflanmasın zıpkıncıdan,midyeciden,gırgırcıdan ve yasak avlananlardan.Bu ülkede ne doğru gidiyorki denize sıra gelsin artık hiç birşey beni bağlamıyor bıktım usandım aga yeter idk idk idk
Nemrut Hz İbrahim i ateşe attığında karınca su taşıyarak söndürmeye çalışıyormuş. Onu görenler bunu başaramayacağını söylediğinde karınca: "Ben ateşi söndüremeyebilirim belki ama ateşi söndürmeye çalışanların tarafında olduğumu gösteriyorum" demiş. Tarafınızı seçip ona göre davranmaya devam ediniz lütfen.
bu iyiydi dostum:thumb: bazen kendi kendime salma şu balıkları, o kibirli bohçacılara nasip olmasın diyorum.. öte yandan da bir kere yumurta dökse,karlı hepimiz oluruz diyorum..ve hep 2ci şıkkı uyguluyorum
ya arkadaşlar boş verin memleketin ne tarafı doğru ki.herkes kendi vicdanına göre davransın.ünlü bir türk atasözü derki,eğitim cahilliği giderir eşşeklik bakidir.emin olun bu tür avlananların hepsi cahil değil içlerinde çokta eğitimli eşşek var.bazılarını şahsen tanıyorum nokta
"Keçi dağa küsmüş dağın haberi olmamış" durumu yaşanıyor ve devran sürüyor. Hiç olmazsa yavru balığa olta atılmaması gerektiğini uygun bir dille ifade etmeliyiz hocam.
Yazın balık avındayım. Herkes ne yakalarsa sepete atıyor. Çipura yavruları, karagöz yavrular filan. Kimse de bir şey demiyor. Hele yaşlı bir amca var, 5-6 cm'lik balıkları bile atıyor kovaya. Ben onların sepete attığının 2-3 misli büyüklükte çipura yakaladım, herkes etrafıma doluştu (o derece büyük geldi balık ). Balığı kancadan kurtarmak için poşetin üzerine koydum adamın biri ''bıraksana balığı, limite uymuyor'' diye azarladı gitti. Zaten balığı bırakacaktım ama ayak üstü azarlanmak sinirimi bozdu. O kadar insan arasında bana bağırdı gitti. Diğer adamlara sesi çıkmıyor, beni buldu. Neyse balığı bıraktım, herkes ''naaptı la balığı mı attı'' filan diyor . Benim de en sevdiğim olay etrafımdakilerin tuttuğu balıktan daha büyüğünü tutup geri bırakmak, balık tutmak kadar keyif alıyorum bundan . Milletin ''ulan o balık atılır mı'' gibi şaşkınlıkla karışık sözlerini duymak çok keyifli . Ondan sonra biraz daha büyüğünü çektim onu da geri saldım, sonra bir daha o da anında denize . Millete şov yaptım ve oltaları toplayıp gittim . İskelede namım yürüdü . Dayılar amcalar yanıma doluştu, ''ne takıyon, nasıl takıyon, oltayı atta görek hele'' gibi sorular soruyorlar . O gün böyle keyifli geçti. Gerçi eve boş döndüm ama olsun . Amatör balık avcılığı böyle bir şey herhalde...
Ne zamandır görüp görüp sıkıldığım, tüm amatör avcılar adına üzüldüğüm ve forum yönetiminin konuları açık tutarak gerekli müdahaleyi yapmadığını düşündüğümden foruma yazma isteğimi yitirdiğim bu konuya sonunda değinen olmuş, ellerine sağlık! Bakalım birşeyler değişecek mi?
Alico Usta nin selami var herkese...Yavrulari tutarlarsa ben nasil kofana raporu koyacam seneye diyor