Şuuuut ve Gooool 3 :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Herkese merhabalar.

Daha önce birinci ve ikinci bölümlerini çektiğimiz şut ve gol av raporları serisinin üçüncüsünü çekmek bugüne nasip oldu :)

Bir iki haftadır avdaşım Özkanın başının etini yemeye başlamıştım; boşver levreği ıskarmoza gidelim ıskarmoza gidelim diyerek, o da “levrek tutmaya geç başladık, hazır levrek devam ediyorken levreğe gidelim” diyerek beni sürekli frenliyordu :D
    Bu haftada levrek deneyelim birkaç hafta sonra ıskarmoza gideriz diyerek beni levreğe ikna etmesi ile 1 mayıs izninide bulmuşken levrek merası için planlamalar yapmaya başladık.
    Face gruplarından tanıştığımız sonrada samimiyetimiz artan Bora Barutçu hocam ve yine gruptan tanıştığımız Osman Gücük hocam ile organizasyon planını yapıp sabaha karşı 4 gibi buluştuk.
    Araç yolu bittikten sonra yaklaşık 45 dakikalık yürüyüş ve tırmanışın ardından levrek çıktığını daha önce bildiğimiz meraya 5e doğru kurulduk. Kayalıkların bol olduğu merada benim isteğim olan ıskarmoz çıkma ihtimali de yüksekti.
    Levrek için sahtelerimizi hazırlayıp denizi dövmeye başladık, biz kırbaçladıkça denizden sesler çıktığını hisseder gibiydim “Bugün size levrek yoooooooook” dermiş gibi hafif bir rüzgar kulaklarımızın uğuldamasına sebep oluyordu :)
    Bir süre çalıştıktan sonra Bora hocam kayalıkların biraz daha yoğun olduğu bölgeye ıskarmoz denemek için yürüdü, yaklaşık 5 dakika sonra ALDIIIIIM KEPÇEYİ GETİRİİİİN diye bağırması ile üçümüzün koşturması bir oldu :) Ben hemen yeni almış olduğumuz kepçeyi suya daldırım balığı kepçeye oturttum ki ÇAAAT sesi ile kepçe iki parçaya ayrıldı ve balıkla birlikte suya düştü :(
    Allahtan balık sahteden kurtulamamıştı, hemen Bora hocanın kepçesi ile balığı aldık, güzel bir ıskarmozdu :)
    Özkan hemen bana sataşmaya başladı “ulen ne adamsın ıskarmoz diye diye levrek merasına ıskarmoz çağırdın, şimdi burada levrek kalmaz kovalamıştır bunlar levrekleri” :D :D :D ben de pis pis sırıtıp cevap veriyorum tabi “olsun ortak ıskarmoz yakalarız işte” :)

Bora hoca kepçeden ve sahteden balığı kurtarmaya geçerken bize de aynı noktadan atışlar yapmamızı söyledi, sürü varsa kaçırmayalım dedi.
    Aynı noktadan yan yana atışlara başladık, az sonra oltamda o güzel ağırlık, kafa darbeleri ve kalamadan gelen musiki ile birlikte bu sefer ben bağırdım ALDIIIIIM KEPÇEYİ GETİRİİİİİN :D Bayağı iri sayılabilecek bir ıskarmoz da ben almıştım.
    Bir süre daha çalışmaya devam ettik ben bir tane daha aldım, yine kepçe ile yanımda hazır bulunan avdaşlarımın sayesinde balığı kayaların üstüne almayı başardık. Biraz sonra Bora hocam bir tane daha aldı ve benimle skoru 2-2ye getirdi :)

2 balığı aldıktan sonra kenara oturdum ve avdaşlarımı izlemeye başladım, Özkan hadi ortak devam et dese de 2 tane bana yeter de artar başka atmayacağım dedim. O da o zaman benim için yakala diyince tekrar oturduğum yerden kalkıp olta sallamaya devam ettim.

Artık hava iyiden iyiye aydınlanmaya başlamıştı ki bu sefer Özkandan ses yükseldi ALDIIIIIM KEPÇEYİ GETİRİİİN :D Özkanda çok yakışıklı bir ıskarmozu diğerlerinin yanına koymuştu.
    Hava iyice aydınlanınca daha az olta atıp sohbeti artırmaya başladık. Ben artık olta atmayı bırakmış tamamen kendimi muhabbete vermiştim ki Bora hocanın elinde bir sahte gördüm
    Y-Hocam o sahte ne
    B-Duo tide minnow slim flyer
    Y-Ne güzel bişeymiş o yaa
    B-Bu diğerleri gibi floating değil, sinkink model, düz sarımda çok iyi değil ama sar dur ve jerk hareketlerde çok başarılı bi sahte, erimi de şimdiye kadar gördüğüm en güzel sahte
    Y- Versene bi tur bineyim :D yok pardon yüzdüreyim
    B-Al al dene, ama dediğim gibi jerkler yaparak yüzdür
    Sahteyi takımıma iliştirip attığım anda ağzım açık kaldı, erimini çok beğendiğim duo terrifin bile neredeyse iki katı mesafeye uçan, kurşun gibi bir sahte yapmış adamlar, ee boşuna flyer dememişler demek ki.
    Birkaç tur sar, sonra dur jerk yap tekrar sar derken sahte takıldıııı…… Mı acaba derken tasmayı vermem ile tek atış ve balık sahtenin üstünde :) avdaşlarım ağızları açık şekilde beni izliyorlar, ulen avı bitirmiştik sadece nasıl yüzdüğüne bakmak için almıştın sahteyi, sakın dibe taktırmış olmayasın türevi sözlerin ardından benden günün klasikleşen sözü geldi ALDIIIIIM KEPÇEYİ GETİRİİİİN :D
    Deneme amaçlı tek atışlık taktığım sahte ile bir ıskarmoz daha almıştım :)
    Bir süre daha o gazla atıp çeksek de sonrasında balık çıkmayınca avı sonlandırdık. Dönüşte Bora hocamın ısmarladığı çaylar eşliğinde yol kenarında bir kahvede biraz daha sohbet ettikten sonra evin yolunu tuttuk.
    Daha güzel avların sizlerin olmasını dilerim.

Not: Bir çok farklı marka ve model sahte kullanmamıza rağmen balıklar sadece 2 modele geldi, demek ki balık sahte seçiyormuş (tüm sahteler hemen hemen aynı renkte idi, sarı beyaz)
    Not 2: Uzunca bir süre ava gidipte boş döndükten sonra son zamanlarda avlarımız verimli geçmeye başladı, kendimizce başarılı olma oranımızın artışındaki sebebi şunlar bağladık
    -Tek merada sabit kalmayıp yeni yerler aramak, aynı merada bile sabit kalmayıp her noktayı denemek
    -Nokta atışı sahte bulmak (bu konuda Bora hocama sonsuz teşekkür etmek lazım çünkü bizi Duo markası ile tanıştırdı)
    -Görünürlüğü yüksek olan ip misinadan vazgeçip mono misinaya dönmek.
    Takım detayları
    Benim
    Kamış 2.70lik İtalian cyrano spiining 15-40 atarlı
    Makine Ryobi Oasis Match 4500
    Misina : Shimano technium spinning 0.25mm mono
    Özkanın
    Kamış okuma v system 2.70
    Makine shimano exage 3000
    Misina: Nippon ghost 0.24mm mono
    Bora hocamın ve Osman hocamın takımları beilmiyorum :)
    Sahteler: Üsttede söylediğim gibi bir çok farklı markanın sarı beyaz renklerini denedik ancak balıklardan 4 tanesi DUO terrif type 1 sahtenin Pearl chart rengi ile 2 tanesi de yine DUO nun tide minnow slim flyer modelinin yine pearl chart rengi ile alınmıştır.

2. Balkes19

Balkes19 Kamil Şimşek

Favori Kamış:
    Okuma V sistem 2.40 cm.
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima
    En İyi Avı:
    Sinarit 2.9 Kg.
    Seni ve ekibi tebrik ederim Yasin, Duo sahtelerin ve mono misinanın getirisi güzel olmuş. Ben hala içime sinmesede ip misina kullanıyorum, bakalım benim dönüşüm ne zaman olacak.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Haha ilk fotografi gorunce amma ufak sahte atiyolar dedim. Ekrani kaydirinca iskarmozlarin iriligi karsisinda kaba et olmus insan ifadesi belirdi yuzumde :D
    Tebrikler harika av olmus

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim Kamil abi, farklı sahte ve ip misina ile (kırmızı ip, lotus) avlanan arkadaşımız vuruş alamadı, aynı noktaya defalarca atmasına rağmen vuruş takip alamadı aynı noktaya deneme amaçlı attığım tek atışta balık bindi :) biraz nasip biraz da takım sanırım

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

:laughing: :laughing: teşekkür ederim Roy abi, sahtelerin birisi 12 cm birisi 14.5 cm :) merayı belli etmemek adına elimize balıkları alıp foto çekilemedik maalesef

6. fztözkan

fztözkan ÖZKAN

Favori Kamış:
    1.82 Boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı kamış:)
    Favori Makine:
    1.82 boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı makina :)
    En İyi Avı:
    54 cm levrek
    çok güzel bir av oldu,devamı dahada güzel olur inşallah..bende yeni bir balık türü ekledim avlarıma bu nedenle ayrıca mutluyum..çokda güzel bir sohbet ortamı oldu..

7. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tebrikler Yasin güzel av olmuş.

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim Erkan abi, daha iyisi sizlere nasip olsun :)

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Ortak aynen 10 numara 5 yıldız ortam ve av oldu, ama o son atışımı sanırım ömrümün sonuna kadar unutamam :) adamdan denemelik sahteyi aldım ve tek atışta balık yapıştı, efsaneydi yaa :) pazar günü için hazırlıklara başlamak lazım :D

10. Genesiss

Genesiss Gürcan

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Piuma Power, Yamaga Blanks Early 94mhr
    Favori Makine:
    Daiwa Surf Basia 25 QD, Daiwa Certate 3012H
    Tebrik ederim, artık bundan sonra "şut ve gol" serisini bolca okuyacağız galiba :) devamını bekliyoruz, rast gelsin....

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler. Güzel bir av gerçekleştirmişsiniz. İp ve mono kıyaslamasında bence ip uzun ömürlülük, yüksek mukavemet ve uzak atış yönünden daha avantajlıdır. Tabii önüne 1 m. sağlam bir FC ile görünürlüğü düşürme şartıyla. 0,24 Nippon ile bir ıskarmoz yakalamıştım. Bir kafa darbesiyle sahteyi alıp salına salına gidişi hala gözümün önünde :D

İp vs Mono Bu çekşşme Shimano/Daiwa çekişmesi gibi bitmek bilmez :D

12. erdo01

erdo01 ERDOĞAN

elinize sağlık güzel bir av olmuş. devamları gelmesi maçlarınızın bol göllü geçmesi dileği ile :)

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Çok teşekkür ederim :) İnşallah serinin devamı da gelecek, sizlere de rastgelsin

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Sinan hocam teşekkürler, nippon ghost bana çok fazla güven vermese de onunla 2-3 kilo arası levreği hiç zorlanmadan, hatta kamışla kaldırarak almıştım. Shimano technium spinning biraz daha fazla güven veriyor bana, bu avdaki ıskarmozlar çok ciddi mücadele ettiler, kalama ayarını iyi yapınca mononun kopması gibi bir sorun olmadı :) Monoda tek sıkıntı arada sırada klipsi çıkarıp bir kulaç misinayı kestikten sonra yeniden bağlamak :)

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Çok teşekkür ederim :) 1-0 olsun bizim olsun :) ama tüm kadro birer gol atsa hiç fena olmaz doğrusu, sizlerede rastgelsin

16. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler Yasin,güzel balıklar.Tutulması zevkli, lezzeti bir o kadar güzel balık.Afiyet olsun,her zaman rastgelsin.

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İlyas abi teşekkür ederim hakikaten hem zevkli hem de lezzetli balık. Sizlere de rastgelsin

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili hocam tebrik ederim. Özkan kardeşimizi de kutlarım. Sevinciniz sevincimizdir, nicesini dilerim.:)

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Nuri abim Allah razı olsun, çok teşekkür ederim hem kendi adıma hemde özkan adına, sizlere de rastgelsin saygılar abim

20. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    yürü be yasin :) :) :) reeling
    avdaki herkese bol selam.