suya dusen telefonu kurutma yontemi(cok kisinin isine yarayacagina eminim:D)

Konu, 'Genel Konular' kısmında adem1 tarafından paylaşıldı.

1. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Zaman Online - 24.01.2011 - 13:42
    Elinizden hiç düşürmediğiniz cep telefonunuz suya düşürebilir ya da yağmurda ıslanabilir. Peki cep telefonunuz ıslanırsa, ne yapacağınızı biliyor musunuz?

Herkesin yaptığı gibi telefonu kurutmak için kesinlikle saç kurutma makinesi kullanmayın.

Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte ıslanan telefonu kurtarmanın yolu:

- Telefonunuzun hemen arka kapağını açın ve pille birlikte SIM kartını çıkartın.

- Kağıt havluyla telefonunuzun dış yüzeyini kurulayın. Pil bölmesinin içini de kuruttuğunuzdan emin olun. Kurularken telefonunuzun ekranını bastırmayın yoksa zarar verebilirsiniz.

- Telefonun içinde kalan nemi kurutmak için bilgisayar klavyelerini temizlemek için satılan basınçlı hava kutusu kullanın. Islak yerler kuruyana kadar telefonun içine hava püskürtün.

- Bir kasenin dibine kuru pirinç dökün. Telefonunuzu bu pirincin içine yerleştirin. Telefonun üstünü de pirinçle örtün ve gece boyunca bu şekilde bırakın. Pirinç telefonun içinde kalan nemi emecektir.

- Telefonu pirinç kabından çıkarın. Pirinç tozlarını temizlemek için tekrar basınçlı hava kullanın. SIM kartını ve pili tekrar yerlerine yerleştirin ve telefonunuzu açın. Eğer telefon çalışmıyor veya ekran menüleri düzgün göstermiyorsa, telefonu gereken hızda kurutamadığınız anlamına gelir. O zaman yeni bir telefon alabilirsiniz.

2. Okan_uA

Okan_uA .

Ben önceden saç kurutma makinesine tutmuştum, bi de şarja takmıştım galiba yapılmıcak şeyleri yapmıştım sonradan farkettim iş işten geçmişti :D

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    adem abi ben fotoğraf makinamı düşürdüm aynı dediğinizi yaptım güneşe koyduk kurudu sonra pili taktım bastım objektif açıldı ama ekran açılmadı zaten objektif te öyle kaldı. 300 tl lik çöpe gitti. servise götürdüm ama tamir parasıyla yeni bir tane alsan daha iyi olur abi dediler :)

4. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Benim anladigim hemen yapmak gerekiyor herhalde,bence bu yontem suya dusen cihazdan cok az islanmis(yagmurda filan)cihazlara uygulanabilir.

5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

adem abi aynı olay babamın başına gelmişti :D tabi iş bana kaldı direk anlattığın gibi bataryayaı söktüm sim kartı söktüm yuvalarını kğıt havlu ile kuruladım pilive sim kartıda kağıt havlu ile kurttum,kapaklarını sökmeden önce kapaklarınıda kağıt havlu ile ... vs heryerini kağıt havlu ile kurutup daha sonra saç kurutma makinası ile içindeki ve aralardaki suyu saçkurutma makinasının hava gücüyle kuruttum. ASlında amaç ısıyla kurutmak deil rüzgarından yararlanmak o yüzden saçkurutma makinasını kullanırken dikat edilmeli elektronik elemanları çok fazla ısıtarak boza biliriz. her elemanın belirli bir çalışma sıcaklığı vardır. özellikle elekronik elemanların bir çoğu - 40 ila +40 C derece arasında çalışır bu ısılar açıldığında arıza verir. elektornik elemanın çalışıp çalışmması önemli değil. Bağzıı saç kurutma makinlarının soğuk hava üfleme özelliğide vardır.bu bölümü kullanırsak daha iyi olur . Son dediğiniz gibi pirinç çözümü gayet mantıklı ve pratik bir çözüm .

6. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    telefonun vidalarını açmak için uygun bir tornavida bulundurmak da gerekir. sadece bataryayı çıkarmak yetmez. komple söküp temizlemek gerekir. hele deniz suyu teması varsa çok zor. hemen oksitlenir meret.

7. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    pirinç tarafımdan denenmiştir . kesinlikle işe yarıyor ama. yapılarak işelm hemen bataryayı ıslanmış telefondan ayırmak. ve 12-24 saat boyunca pirinçten çıkarmadan bataryayı acaba oldumu diye denememek. iyice içindemi nemden ve sııvdan arındıgından emin olduktan sonra takmalıyız.

8. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Tuzlu suya düşen telefonun kurtulma şansı yok. Niyemi :)

Birkere su derin telefonu almak için sizde peşinden sizde denize atlamalısınız .

Şaka bir yana Tuzlu su buharlaşıp gitsede tuz kalacağı için devreler arasında büyük ihtinalle şase yapacaktır. tuzlu suya düşen telefon için yapılacak tek şey vardır bence. Arkasından umarım balıkların işine yarar diyeceksiniz. Yinede eğer sudan hemen alabilmişseniz pilini ve simkartını çıkartıp servisine götürmekta fayda var belki kurtulur.

Tatlısuda ise pilini ve sim kartını hemen çıkartıp servise göndermek lazım. Ozaman belki kurtulabilir.

9. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    bi de telefonu almamak var.
    gecen yaz, kizim la balıga gitmiştik. bi ara anne dedi ; hıı anneyı özlemiştir diye anneyı arayıp telefonu elıne verdım ,. agu gugu derken bir den,
    ...atttııı
    diye bir ses:eek: gitti canım telefon.( fotolara yandım). alabılırmıyım dedim. telefonun duştugu yer ölçümlere göre 4 mt garantı. ugraşmaya bile gerekyok yanım da 1 yaşi nda bebem var. sağlık olsun.

saygılar...

10. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    yapcak tek bişi var arkadaşlar!!! yenisini almak :D

11. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Benim telefon 5 ay once tuzlu suya dustu.
    Pirinc islemini bilmiyordum ve bozuldu.
    Ama bu yontem ile buyuk ihtimal ile kurtarilabiliryor telefon.
    Tesekkurler paylasim icin...

12. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Bu yöntemin tuzlu suda işe yaramayacağı açık. Bununla birlikte telefonunuz eğer tuzlu suya düştüyse "çok zayıfta olsa" bir şansınız var. Hemen pili ve Sim kartı çıkartın ve telefonu bol tatlı suyla yıkayın. Tuzundan arınmış telefonunuza hava akımlı ve pirinçli kurutma yöntemini uygulayabilirsiniz. Sonuçta telefonunuza elveda demek ve üstüne tuzlu bir pilav yemek de olası tabii... :D

Son düzenleme: 25 Ocak 2011
  13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ahhh! Huseyin abi benim ogrendigim yontemde tam olarak buydu.
    Kesinlikle boyle olmali.
    Bir daha ki sefere duser insallahta denerim :D
    Rastgele...

14. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    arkadaşlar tuzlu suya düstükten sonra hüseyin kardesimizin dediği gibi hemen tatlı suyun icin biraz deterjan atıyorsunuz... onu yaptiktan sonra elinize bulaşik bezini alıp kopurmüş deterjanla güzelce bi yıkamadan geciriniz... bu işlem bittikten sora bulaşık makinenizi acıp kurulama/durulama moduna getirip kapağını kapattiktan sonra "BAŞLAT"a basiyorsunuz... saygılar

15. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bende Canon fotoğraf makinamı düşürdüm çöpe gitti.

16. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

fön makinalarının soğuk kısmı çalıştırılabilir.Diğer işlemler için kullanmayacaksanız eğer sadece mesaj atma gereksinimi varsa şöyle bi yöntem var ama abes kaçmasın telefonu plastik poşet koyup bağlarsak şeffaf olduğundan dolayı mesaj da atılabilir suya düşersede geri alındığı takdirde su almaz :D :D :D benim şahsi düşüncem :D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 25 Ocak 2011