Öncelikle tüm tekne ve balik avi sevdalilarina selamlar...Araniza hos geldim tabii kabul ederseniz? Uzun zamandir tekne almayi düsünüyordum,ancak firsat bulabildim...yardimci olabilirseniz sevinirim.. Ben Almanya da yasiyorum ve yaz tatilimide yaklasik 1 ya da 1,5 ay tekirdag yeniciftlikteki yazligimizda geciriyorum. genelde agustos ayina denk geliyor..yani tekne sadece bu dönemde ve Marmara da kullanilacak,genelde istavrite cikmak icin ve zipkinla avlanmak icin... 2 veya nadiren 3 kisi icin.. Benim düsüncem safter 4 ya da 4.50 bir tekne ve 9.9 suzuki motor...(zaten bir ay türkiye de kaldigim icin ADF sinaviyla ugrasmak istemiyorum...idk ) Tekne ve motor uyumu hakkinda beni bilgilendirirseniz sevinirim... bir de tekne agirligi konusu anladigim kadariyla,güvenlik acisindan önemli.. Ne kadar agirlikta bir tekne ideal olur sizce, 9.9 motoruda hesaba katicak olursak? Bir de bu boyutlarda bir tekne aldiktan sonra yapmam gereken resmi islemler neler? Cevaplariniz icin simdiden tesekkürler...
Merhaba, Bizimde yeniçiftlikte yazlık var. 4 20 4 50 safter iş görür 9.9 mercury eğer ekonomi diyorsanız honda derim zaten ttemmuz ağustosda genelde sütliman olur motoru taşımak falanda rahat olur bende sanırım 9.9 alacağım .
memnun oldum, neden Honda ya da Mercury ? suzuki neden tavsiye etmiyosun? ben 4 zamanli suzuki düsünmüstüm, ama dedigin gibi Honda da olabilir...
Serkan hoşgeldin.. 4 metre tekne için 9.9 uygun ama 4.50 ve üzeri için 15 HP'yi tavsiye ederim.. 9.9 motor 4.50'yi de götürür ama pek keyif vermez, hele 3 kişi binerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.. teknede de Safter iyi seçimdir.. 4metre almışken 4 değil de 4.25 falan bulursan daha dengeli olur denizde, balık avı için 9.9 da olur ona..
tesekkürler... safter in 425 lik teknesi var mi bilmiyorum, yilbasinda türkiye ye geliyorum... Bildigim kadariyla Safter in Silivri de yeri olmasi gerek... gidip görüsücem,eger dedigin gibiyse 425 mantikli..agirliklari konusunda bir fikrin var mi...? ideali nedir?
Aslına bakarsan Safterin tekneleri genellikle ağır.. 4 metre ile 4.50'si arasında 10 kg fark var.. 4 metresi 210 kg.. Safterde bildiğim kadarıyla 4 ile 4.50 arası bir model yok, başka markalarda 4.25 ya da 4.35'lik modeller mevcut.. 200 kiloluk bir tekneyi 9.9 motor götürmez diyemem ama avlanacağın yere 10 dakkada gitmek var bir de 20 dakkada, veya dönmek.. hız benim için önemli değil dersen olur, olmaz değil ama 3 kişi o ağırlıkta o motor keyif vermez.. tercih senin.. başka fikirler de gelecektir.. ne alırsan al şimdiden hayırlı olsun..
cok sürat meraklisi degilim,beni baliga götürüp getirsin yeter,ayrica motoru 9,9 un üstüne cikamam, (ADF nedeniyle ); teknenin kilosunu 200 ün altinda tutmak nasil olur,cok mu tehlikeli bilemiyorum... 4,25 lik tekne de bakicam diger firmalardan.. tavsiye edebileceginiz markalar var mi?
hocam çavsa marka teknelerin 4.25 modelleri var 150 kg civarı 9.9 tam sınırda bi motor tekneside oldukca dengeli zaten kullanıcağınız yerde pek dalga olucağınıda sanmıyorum ADF yi pek dert etmesseniz 4.50 safter 25 veya 30 bg mercury önerimdir
bu arada dilerseniz benim teknemde satılık http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...lussuzuki-df-15-bg-4-zamanli-105373171/detay/
sanirim 425 en uygunu olucak gibi... site de tekne performanslariyla ilgili bir kisim var mi acaba, görüntülü olarak...? COK SEY ISTIYORUM SANIRIM...
hocam 4.25 tekne tahmini olarak 170 ile 200 kilo arası markalarda farklılık gösterir 9.9 motor ile tek kişi buda teknenin ağırlına göre 8 10 knot arası hıza çıkarsınız
Ben Marmara Adasında 3.5 metre fiber ile 5 HP Mercury motor kullanıyorum.. teknenin ağırlı 80 kg, tek kişi muhteşem, 2 kişi keyifsiz..
ya benim icin önemli olan güzel havalarda 2 yada 3 kisi ciktigimiz zaman,ne cok hizli ne de kürek hizinda olsun,sonucta amac balik tutup vakit gecirmek...sanirim 4 ya da 4,50 isimi fazlasiyla görücek...
1 knot = 1.85 km/h 10 knottan hesaplarsak 18kmh ediyor 8 knottan hesaplarsak 14 kmh ediyor yani ortalama 14 ila 18 kmh yapar ağır gitmeyi çok önemsemiyor iseniz 9.9 yeterli
biliyorum belki cok fazla ve gereksiz sorular soruyor olabilirim ama son sorum bu sürat acaba tek kisiyle mi yoksa ortalama 3 kisi ile olan sürat mi,eger 2-3 kisiyleyse oldukca iyi benim icin...:thumb:
tabiki tek kişi 3 lkişi ile 9.9 ile o hızlara çıkamazsınız onun için 15 bg dedim size 9.9 motordaki tek olan hızınız 15 bg 3 kişi ile olan hızınıza eş değer 15 bg ben tek başıma 18 19 knot görüyorum yani 33 35 kmh
sizi de anliyorum, ama dedigim gibi ADF problemim var, sinav icin vaktim yok... O zaman söyle diyelim,motor olarak 9.9 un üzerine cikma sansim yok, böyle bir motora nasil bir tekne tavsiye edersiniz?