değerli forumdaşlarım öncelikle herkeze iyi forumlar dilerim.Ben suzuki df 15 uzun şaft 4 zamanlı 15 bg bir dıştan takma motora sahibim.Motor 2010 model olup 2 kullanımdan sonra denize düşürülmüştür.Denize düştükten sonra apachi bi ustaya verilmiş sadece yağını değiştirip bize tekrar tamir oldu deyip verilmiştir.Motoru aldıktan sonra motorda bazı sorunlar vardı tam gaz giderken birden stop ediyor ve yarım saat çalıştıramıyorduk yaklaşık 1 hafta böyle kullandık yarım gaz ve çeyrek gazda sorun yoktu.Yaklaşık 1 hafta kullandıktan sonra çekişten düşmeye ve daha zor çalışmaya başladı bizde Bursa/Gemlik ilçesinde iyi bi ustaya götürdük ustamız işin ehli ama biraz kaprisli ustam motorun içini açtı deniz kumu silindiri yatakları segmanları pistonları mafetmiş ve benzin pompası bozulmuştu.Bunların hepsini yaptırdık yaklaşık 1100tl masraf yaptık nihayetinde motor bugün toplandı 15 gün parçaları bekledikten sonra motor çalıştırıldı 2 dk çalıştıktan sonra aynı sorunu tekrar yaptı karbüratörden çat pat diğe sesler gelip stop ediyordu ve zor çalışıyordu usta bayramın 2. günü bakmaya karar verdi arıza tespitide 2 şeyden olabilir dedi ya karbüratör yada ateşleme dedi ateşleme ise işiniz kök dedi çünkü ateşleme beyni cdi beyin ve çok pahalı 400dolar civarı şimdi değerli arkadaşlarım teknik bilgi ve tecrübelerinize dayanarak sizce neden olabilir ateşleme beyni suya battığı için su almış desem beyin plastik kaplı ve su girmesi imkansız gibi sizce bu çat pat sorunu neden yapabilir karbüratör hava benzin karışımını düzgün yapamadığı iiçinmi yoksa ateşlemedenmidir değerli yorumlarınızı esirgemeyin teşekkürler... __________________
Çok anlamam ama denize düştükten sonra tatlı suya yatırılıp, tüm parçalar sökülüp temizlendikten sonra motoru toparlamak gerikir diye biliyorum. Sadece yağını değiştirip kullanmanız ciddi hasarlar vermiş olmalı. Geçmiş olsun.
suzuki 15 hp 4 zamanlı nasıldır Merhaba arkadaşlar.Siteye yeni üye oldum ve yaz sonu indiriminden faydalanıp 15 hp 4 zamanlı bir suzuki motor almayı planlıyorum.Bu motoru bilen,daha doğrusu genel olarak suzukiyi bilen,kullanan arkadaşlar bu motorların artı ve eksilerini yazarlarsa sevinirim.Yakıt tüketimi,sağlamlığı,sesi vs konularda iyi bir motor mudur?Yoksa 20 hp tohatsu alacağım biraz daha pahalı bir fiyata.Teşekkürler.
hocam ben kullanıyorum yaptırdıktan sonra hiç bir sıkıntı çekmedim motorun sesi oldukca düşük rolantide çalıştığını bile duymuyosun zaten pervane içi eksoz var 4.50 fiber teknemde tam yol ile 19knot hız yapıyorum gprs ölçümü ile yakıtı oldukca düşük 2 litre benzin ile 4 5 saat uzun olta yapıyorum tek kötü yanı parça sıkıntısı suzukinin elinde yok ise 15 gün felan bekletiyor ama nihayetinde parça eline gelmiş oluyor.