tacar 7.40 hakkında acil yardım !!!

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında güney_34 tarafından paylaşıldı.

1. güney_34

güney_34 mehmet

slm arkadaşlar aranızda yeniyim ben bu aralar hem sürat hemde balık için ama genelde gezmek için ve sürat için bi tekne bakınıyordum ve 7.40 tacar cok hoşuma gitti bayada kararlıyım bu teknede ama sizede sormak istedim marka tacar 7.40 2003 model bi tekne kıçtan takma 2 zamanlı 140 bg jonson motoru var baya bakımlı bi tekne gprs ten tutunda herşeyi var cok temiz motoru olsun tekne olsun gayet güzel cokta güzel ama sizden bi yardım istiyorum bu nasıl bir teknedir ve alınırmı fiyat olarak 20000 tl bi yardım lütfen

2. onur1872

onur1872

saatte 70 80 litre yakacak bir motor..iki zamanlı..

bence bu paralara sıfır 4 metre tekne alıp 40 hp 4 zamanlı bir motor alınırsa hem çok az yakacaktır hemde hem sürat hemde gezi ve balık anlamında insanı tatmin edecektir. 40 hp 4 zamanlı 15 litre civarı yakacaktır..

motor firmalarının sayfalarını açın oradan bakabilirsiniz..hemen hemen bu verileri veriyorlar..yalnız oradaki veriler saatte tükettiği maksimum benzin değerleri..yani sürekli tam gazda gitmezsiniz..9.9 motorun saatte tükettiği benzin miktarı 5.5 6 litre gibi gözüküyor ama çoğumuz bukadar benzinle akşama kadar geziyoruz.. sürekli motor çalışmayacak arada yüzeceksiniz yada yarım gazda gideceksiniz vs..

3. güney_34

güney_34 mehmet

aslında haklısın onurr kardeş ama ben birazda gezmek istedigim için büyük istiyorum vede güçlü bi motor istiyorum hafta sonu binecegim için sadece böyle bişi istedim 4 zamanlı motorlarda cok pahalı geldi bu hp lerde olan bilmem aslında tam gaz gezmeyecegim için fazla yakmam diyorum ama tabi siz benden daha iyi bilirsiniz cünkü ilk teknem olucak peki 140 lık jonson bu motordan azmı yakar kardeş

4. onur1872

onur1872

teknenin ilanına baktım tekne harika bir tekne..yalnız motor eski..ne yapacağı belli olmaz..40 mil son sürati var..deniz için harika veriler. haftada bir kere kullanılacaksa ve dediğiniz gibi lpg düşünürseniz olabilir..7 metreden az olmasın diyorsanız zaten bu motorlar tatmin edecektir..7.40 tekneye 40 hp taksanız zevk alamazsınız kanaatindeyim. fakat ilk teknenizse benzin ibresinin bir anda inmesi insanı delirtebilir :)

sonuç olarak kamaralı güzel bir tekne sürati de harika..fakat biraz eski..20000 liralar bence bu tarz teknelere fazla..bu fiyatlara geçmiş senelerde katamaran bile düşüyordu..

hemen almayın biraz düşünün ilanları hergün takip edin bu fiyatlara güzel bir tekne bulabilirsiniz..

5. güney_34

güney_34 mehmet

saol onur bilgilerin için evet bu avatrada resmi olan tekneyle pazarlık yaptım 17 ye bırakır eski ama tekne cok bakımlı 2 sahibi zaten öle tam gaz gidicek degilim yarım gaz gayet ideal birde cok dolgun suda öle hafif ucacak gibide durmuyor ben cok begeniyorum ama daha pazarlık etmeye calışıcam bakalım ne diyecek cingene pazarlıgı olucak ama olsun :)

6. onur1872

onur1872

Son düzenleme: 4 Kasım 2010
  7. güney_34

güney_34 mehmet

haklısın onur evet ben görüntüsü icabı 7.40 dan yanayım ama dedigin gibi güzel bi takım oluyorrr aslında evet iyice bi karar vermek lazım

8. onur1872

onur1872

güney emin ol bu fiyata çok güzel bir takım yapabilirsin..o gönderdiğim linkte 70 hp 4 zamanlı motoru 11.000 liraya veriyorlar..bak kısa ve özet bir hesapla pazarlık yapıp 10.000 liraya motoru alsan..10.000 liraya da linkteki sıfır tekneyi alsan ki teknede pazarlık yapabilirsin çünkü kış geldi..her halukarda 20.000 liraya böyle bir takım yaparsın..emin ol 70 hp 4 zamanlı motor 140 beygir 80 lerden kalma motoru aratmaz..teknedeki motor 80 lerden kalma..bu linkteki 175 beygir johnson motorun 1997 den kalma olduğu düşünülürse hak vereceksindir..kaldı ki 70 hp 4 zamanlı olan 2005 model..yani daha çok yeni..80 lerden kalma motorun derdi bitmez...bir bilemedin iki sene sonra bir okadar daha masraf yaparsın..dediğim gibi 20.000 liraya katamaran alırım daha iyi..ki 10.000 liraya bile katamaran bulabilirsin..hemde motorlu..iyi araştırmak lazım..sen daha ilk teknendesin o nedenle fiyatları bilmiyor olabilirsin..ama araştır iyice bir deneyim kazan emin ol o fiyatlar çok fazla..

9. güney_34

güney_34 mehmet

haklısın onur iyice bi araştırmak lazım ben biraz daha bekleyeyim ozaman belki daha güzel tekneler cıkar karşıma

10. onur1872

onur1872

tarzını az çok anladım senin beğendiğin tekneler genellikle 80 ve 90 ların tasarımları..ucu sivri önde bir direksiyon koltuk düzeni araba gibi oturulan tekneler..fakat o teknelerin devirleri ne yazıkki geçti..yani satarken pek tutulmuyorlar..şimdiki teknelerde daha çok oturacak ve dolaşacak alan var..burak hunter dediğin tekne ve bu bahsettiğin tekne 80 90 ların tasarımları..artık geride kaldılar..ha tabi zevk işi...ama biraz tecrübe kazandıkça ve gerçekten içine de bindiğin zaman sende bu teknelerden vazgeçebilirsin..şimdi diyeceksin ki nereden biliyorsun benim 80 90 ların tasarımı bu tarz tekneleri sevdiğimi yada vazgeçeceğimi :) bende senin gibiydim 80 doğumluyum çocukluğum bu tarz tekneleri izleyerek geçti hep hayrandım fakat deniz aracı sahibi olunca yenilerinden bile fazla para istenen bu tarz teknelerden bir çırpıda vazgeçtim :)

11. güney_34

güney_34 mehmet

evet haklısın onur ama gercekten ben cok begeniyorum aynen araba dizaynı cok önemli benim için hunterde güzelll ama 7.40 favorim nedense bu tip tekneler cok dikkatimi cekiyo ama aklım hep 7.40 ta :)

12. ertukaptan

ertukaptan ertu

mehmet kardeş tekne düşünüyorsan halaa yardımcı olurum elimde cobra 7000 ve 7.40 tacar var 0537 979 88 29 telefon numaram istedıgınde arayabılırsın .