Bu sekil bir samandira yemi,yüzeyde sunma olanagi sagliyor size,hatta solucan yada ekmegi baligin huylanmayacagi sekilde,kanca üstte yem altta sunabilirsiniz. Ben tahtaravalli adini verdim bu düzenege.yapimina gelince,bir top seklinde köpük buluyorsunuz,bu topun icinden ince ama saglam bir plastik boru takiyorsunuz,plastik borunun uzunlugu istege göre 30-40cm boyunda olabilir,alt tarafi 3-5 cm olacak sekilde topun icinden gecirip,alt kismina tel kursun bagliyorsunuz hepsi bu. daha sonra bu düzenegi suda ayarlayip üst ve alt kisima stopper ile yemin suyun yüzeyinde kalmasini sagliyorsunuz yapimi gayet basit bir su üstü samandirasi...
. Selim abi selamlar. yazdıklarını ilgiyle takip eden biri olarak soruyorum. iğne tarafına silikon raglou taksak o sallantıda iş yaparmı acaba? denemek lazım sanki. Selamlar.
sayın balıkçı34, hazırlamış olduğunuz düzenekleri zevkle ve merakla takip ediyorum. butür paylaşımların çok faydalı olacağını ve alternatif takım hazırlıyanlar içinde bulunmaz nimet olduğu düşüncesindeyim, çok çok teşekkürler bu güzel paylaşımlar için,
Yine ilginç bir takım. Bir tür otamatik olta, denizde kefale, zarganaya neden kullanılmasın. Fakat 30-40 cm lik dik duracak ince plastik boru bulmak zor, şeker çubuklarının uzunundan bulmak lazım.
Bayramlarda kırtasiyecilerde bolca balon ve bayrak sapı bulunur, bu iş için gayet iyi netice verirler.. Ama aramak aslında gereksiz. Kısa bir borunun üzerine, biraz sert tel sarıp uzattıktan sonra, öbrü uçta halka gibi yapmak yeter.. Ama denizde pek etkili omuyor. Şamandıra ile yem çok yakın durunca, deniz balıkları genelde huylanıyor.. Velakin, yemi derine inecek şekilde yaparak, dalganın kıskandrımasından faydalanmak mümkün olacaktır elbette.. Fakat, zaten denizde dalgadan bol bir şey olmadığı için, çok önemli olmuyor..
Serdar abi doğru söylüyor hatta real de carrefour da balon dağıtıyorlar uzun çubukları oluyor onlar en ideali..
acaba tahteravalli takımını güçlendirsek kıyıdan kamışla sırtı da kullanabilirmiyiz?bunu merak ettim şimdi? antalyada levrek ve turna kıyıda çoğu zaman yüzeye yakın geziyo.fikirlerinizi bekliyorum