Bu işin duayyenlerinden biri olan ve benim adıııım adım peşini takip ettiğim başta kadir abim olmak üzere bütün büyüklerimi saygı yaşıtlarımı sevgi küçüklerimi hürmetle selam eder konuma girerim.:thumb: Youtube da kadir abimin bir videosu vardı(kadir levrek peşinde)takılmayan kurşun ekipmanı...buna benzer başka videolar da izledim ama kadir abimin videosu yani esasında onun geliştirdiği yöntem bana daha bir mantıklı geldi.Mlumunuz hepimiz zaman zaman yemli olta özellikle el oltası ile avlanırız.Benim aklıma takılan soru ise şeytan oltasına da aynı sistem uygulana bilirmi??yani sadece iğneden oluşan bir takım ama iğnenin 1cm gerisinde aynı malzemeyi tatbik etsek.sizce bu oltanın başarı oranı yüksek olurmu?kayalık meralarda en çok başımıza gelen şey oltanın takılıp kopması.Nihayetinde bu şekilde sorunu çözmüşş oluruz.Y da olur muyuz??Ya da olursak bu işten bir şey olur mu??:laughing: GADİRABEYYYYYYYYYYYYmrsparkle :laughing: reeling Bu da link...http://www.youtube.com/watch?v=EV7nA7epfKc
biraz düşünmem lazım nasıl bir yöntem uygulanabilir..ama şu yöntem de olabilir.. bu arada fikrim geldi yanlız iğne sabit duracak şekilde arkadan stoper ile destekliyeceksin.. iğnen ne kadar büyükse o çapda daire şeklinde pet şişeden kes çıkar malzemeyi..sonra tam ortasından del.ısıtarak delki..misinayı kesmesin sonraki süreçde..kibarca del..kocaman delik olmasın..misinanın 25 lik ise sen 30luk çapında del.. sonra misinana bir tane stoper geçir...içeri kaydır biraz..sonra misinanı o kestiğin para şeklindeki malzemeden geçir ve iğneyi bağla.... son aşama stoperi iğneden tarafa çek daya iyice yemi tak salla:thumb: süper birşey bu..buna patent almalıyım balık ilk hamlede yemi ağzına kadar..iğne yan havada durduğu için akıl akıyor yaa paylaşıma sunmadım henüz lakin hazır zokayada benzer uygulama yaptım..oda takılmıyor..yanlız çekerken farkı hissedebiliyorum.. bir ağırlığı oluyor.. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Kadir abi resimleri biraz büyük yüklesen harika olacaktı Takılmayan kurşun olarak benim 6-7 aydır kullandıgım yöntem "süpriz yumurta kabı metodu" kindersüpriz veya ülkertoto marka çikolata ürünleri alınır. Afiyetle yenir. Kalan plastik parca misinadan gecirilip kursun bağlanır. Alt parcası da takılır. İki parcayı ben yapıştırıcı veya bantla sabitliyorum. Bu top kurşun kesinlikle takılmıyor. Ama dezavantajları da çok. Mesela atım uzaklığını düşürüyor. Görüntüsü kötü Resmini bulursam eklerim. NOT:Resim başka bir sitedeki arkadaşımızdan alıntıdır.
resimler küçük çıktı bende anlamadım..bence su petşisesi kapağı tak kurşunun önüne.mavi olanlardan..onlar daha esnek...pratik olur..kurşunun büyüklüğüne göre tak..atımının eklediğin malzemeden iyi olabilir..karşılaştırırsın..sonuçda kurşunun önüne kapak takıp deniyeceksin kurşundan ziyade asıl mesele iğne burda.. yukarıda tarif ettiğim şekilde aynen uygula..
kursun erimesi esnasında patlıyor abim ya ona bir çare olsa daha iyi olacak gibi ben denedim baya bir süre kendi yaptıgım kurşunları kullanıyordum ancak evde kurşunun ısınıp da patlaması sonucu artık tırstım elimdeki kurşunları mümkün oldugunca mengene ile sıkıştırıp forma sokup kullanıyorum bu arada kadir abinin fikri kafamda lambalar yaktı
Kurşun patlamaz içinde kalan hava patlar , eritmeden önce ezerseniz sıkıntı kalmaz. Dökerken kalıbın içinde gaz çıkmadığı için fokurdayıp sıçraya bilir. Onun için kalıbın içinde kurşunun döküleceği yere bir kaç çizik atarsanız alçıya o sorunda kalkar. sıcak hava sıkışmamış olur
Abi sen bir kur aç bir eğitim seti hazırla cd filan yap bir de yanına minik bir kitapçık yaz vallahi yok satarsın kapış kapış gider:thumb: bu şeytan oltası değil Kadir oltsı olsun valla cuk oldu bence:laughing: hani varya sana yakın otursam harbi dibinden ayrılmamreeling İDOLÜMSÜN diyorum :thumb:
boşlukta yaparım bir ara kurşunundan iğnesine kadar..ucunada solucan takayım,,balığı alayım canlı yayında
Abi iyi diyonda zaten çapulcular bunlarla uğraşmaz. Sabredemezler onlar büyük balığın çıkmasına sabrederlerdi sabretseler. Tabi sen bilirsin abi yinede... Saygılar