Bende şuan 1 olta 3 kasnak var birde tuzlu su için Vurgun çapariden gelen çapariler var 5 adet şimdi tuzlu su ve tatlı su olarak en uygun fiyatlı şekilde bilgisi olanlar liste yapabilirlermi lütfen işin içinden çıkamadım kalem kagıt bir dünya malzeme ortaya çıkıyor fakat igne büyüklügüdür fırdöndü numaralarıdır hiç birini bilmiyorum bilgi verirmisiniz.
Senin işin zor kardeş olta dediğin kamışın varmı? makina filan? varsa boyu huyu nedir onları yazarmısın?
olta malzemeleri çoğunlukla ucuz malzemelerdir ki hep kuruşlarla alırız. Ama profesyoneller için pahalı malzemelerde var. seçim senin hangisinde rahat edersen. bahsettiğin çapariler 1 tlden başlar fiyat artarak gider... bunun için iyi atış yapabileceğin bir rat a ihtiyacın var. o bşraz pahalıdır, şöyleki en az 50papelden başlar, kullanımına göre milyarlık olanlarıda var Tutacağın balığa göre dünya kadar bilgi var forumlarda. öncelikle balıkları deniz ve sudak diye ikiye ayır, (aslında çizebilirsem sana bir kavram haritası hazırlarım bugün ama konunun ustası değilim sadece yardımcı olmaya çalışıyorum). Sonra denizde dip balıkları ve yüzey balıkları diye grupla, sonra yemci balıklar ve saldırgan balıklar diye grupla . sonra bölgende ençok çıkan balık türünü tespit et. Mesela bizim mersinde en çok sargoz bulunur oda heme kıyıda, kayanın altında. uzakta aramıyoruz. Bazı arkadaşlarda atlarlar teknelere uzağa mile giderler bir dünya masraf orkinos avlamaya. Yani tercih senin, hangi balığı veya balıkları tutmak istiyorsan onun peşine düş, ona görede masrafı vardır tabi. ha hiç para harcamadan balık tutanlarda var o ayrı ve her balığı tutamazsın. ama sorun değil biz sardalya yakalayanı bile tebrik ediyoruz. yeterki etik olsun. simdilik bu kadar gene cenem dustu galiba, rasgele
Çantam var oltamda 3 metre boyunda 0,30 yada 0,40 lık misina sarılı makinemde var sadece malzemeler eksik Hasan abi hangi igne vs kullanacagımı bilmiyorum sizin yardımınızla yapacagım bu işide.
Balık türü olarak sazan,turna,istavrit,sardalya,kızılkanat,sudak,yayın,kaya balıgı ve benzeri gölde barajlarda yaşayan orta boylu balıklar isimlerini bilmiyorum bütçe olarakda 25 liram var oldugu kadar artık gerisinide maaşımı alınca tamamlayacagım malzemeleri istoçdan alacagım bu arada.
Takım çantama 1.şeytan oltası 2.dip oltası (beden 0,30 kurşun boncuk fırdöndü köstek kanca sırasıyla böyle) 10lu kıbrıs takımı 4.beden 0,30 +fırdöndü +şamandıra+8,7,6 numara kanca (3 tane kanca var )) 5.beden 0,30 mm turna için kaşık 1 adet kalem şamandıra 1 adet düz şamandıra 7,8 numara kanca 5 adet fırdöndü 5 adet kurşun (boncuk kurşun ile normal kurşun arasında fark varmı) Bunların hepsi ne kadar tutar birde başka almam gereken varmı(olta,kamış,kasnak hepsi var )
ilk yardım seti +amonyak.ufak setlerden alsan yeter. çanta içerisinde fırdöndü iğne ler için sabit durmalarını sağlıcak kapaklı minik kutular yerleştir. evde deponda yada odanda. olta ekipmanların için ufak bir çekmece yada minik bir kapaklı komidin gibi bişi yap kendine. ava giderken hedef balık için takımlarını birde çıkabilecek balık için extra takımlarını koy. o geri kalan tüm malzeemni yapacağın bu çekmeceye yada dolaban yerleştir. her aldığın takımı kurşunu iğneyi çantana istifleme kısacası..
Abi o dedigin gibi bir dolap ayarlamaya çalışıyorum kendime şimdilik çantada idare ediyorum yarında 4 gibi büyükçekmece gölüne gidelim diyor arkadaşım eger işimiz çıkmazsa gidecegiz 4 kasnak 1 adet makineli olta 4 kasnak ile sazana dip oltası atacagım olta ilede kaşık alıp at çek yapacagım varsa nasibimizde akşam iftarda soframıza koyarız Valla abi inan 2 haftadır gitmek istiyorum bir türlü işimi ayarlayamıyorum