Takım çantası hakkında

Konu, 'Takım Çantası' kısmında experienced tarafından paylaşıldı.

1. experienced

experienced Mert

Selamlar ,
    Arkadaşlar takım çantasının içinde önceden hazırladığınız takımları nasıl saklıyorsunuz.(avlağa giderken kullanacak olduğum 3-5-10 adet takımı) mantaramı sarıyorsunuz,mavi köpükleremi veya kullanılabilicek diğer teknikler nelerdir? biraz değişik ve amatörce bir başlık olabilir ama değişik fikirler gelebilir diye düşündüm.Ve bu fikirler takım çantasını daha verimli kullanmamızı sağlayabilir.

2. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Ben genellikle Çaparilerimi balıkta bağlarım evde çok nadir hazırlarım eğer hazırlarsam köpüğe sarıp ufak poşetler var ona koyuyorum birşey olmuyor öyle takım çantası filan pek sevmiyorum genellikle kutu kullanırım bütün malzemelerim kutu içindedi çapari kösteklerim kalın kitaba korum ufak poşete korum bağladıktan sonra daha güzel oluyor ....

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Takıma göre değişiyor,ben genelde kösteklerimi halka şeklinde çevirir,küçük klipsli poşetlere koyarım.Fotoğraf albümü kullananlar var,bir de özel sazan için rig wallet ler var ;)

4. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Mert,

Ben köpük kullanıyorum, köpükleride köstek boyu uzunluğunda kesiyorum, sararken ilk olarak klipse takılacak uçtan başlayıp, kurşun kasasını sona bırakıyorum,

Açarken kurşunu takıp açıyorum sırasıyla köstekler geriliyor ve salıyorum, en son beden başını klipse geçirip kullanıyorum, gece, gündüz, rüzgarda, yağmurda hiç fark etmiyor ve takım kesinlikle dolaşmıyor.

Umarım faydalı olur

5. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Bu köpükler hiç güzel değil çaparinin verimini düşürüyor açtığında misina kırılmış oluyor en güzeli balık bağlamak ama eli yavaş balıkçıysa uzun bi köpüğe sarması daha iyi ...

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Misinanın neresi kırılmış oluyor?

Beden mi? köstekler mi?

Köpük köstek boyunda bu nedenle köstekler gergin vaziyette ve düz, köpük yumuşak olduğundan beden de şekil almıyor, ve kurşun takılınca oda kırıksız ve düz olarak çalışıyor,

En güzeli balıkta bağlamak demişsin, gel beraber bir eşkinaya gidelim seninle gece 3'te tamamen karanlıkta sende benim takımları bağlarsın artık !!!

7. experienced

experienced Mert

Murat Bey,
    teşekkür ederim verdiğin bilgiye bu köpükleri balık malzemesi satan marketlerdenmi temin ediyorsunuz acaba ?
    birde eşkina için istanbulda nereye gidiyorsunuz bilgi verebilirseniz sevinirim.

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Mert abisi,

Açıkçası bu köpükler ingiltere'den ithal ettiğimiz bir malzemenin sandıklarından çıkmıştı bol miktarda, o dönem hepsini alıp eve getirmiştim,

Bunlar parçalanmayan strafor, yeni ürünlerin kutularından da çıkıyor,

9. experienced

experienced Mert

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiye foamboard olarakta satılıyor bunlar piyasada ama daha karşılaşmadım umarım bulurum.

10. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Çok güzel bir konu başlığı aslında,ben de fotoğraf albümü kullananlardanım.Takımları kendi etrafında çember şeklinde kıvırıp albüm sayfalarına yerleştiriyorum.Çaparilerimde de aynı yöntemi kullanıyorum,kırılma yada benzeri sorunlarım olmadığı gibi balıkçı yeleğimin ceplerinde rahatça taşıyorum,tavsiye ederim.

11. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    El alışkanlığı diye bişey var biliyormusun çokta rahat bağlarım ...

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Tabi olta bağlamak gerçekten meziyet. hızlı ve seri olarak başlı başına bir ustalık gösterır. bizdede oyledir otururuz yaz sıcağında kavurucu sıcaklarda lüfer ve palamut çaparisi bağlarız. kösteklerini yaparız. 2-3 arkadaş oturur sohbetle bitiririz bakarız. 200 iğne bağlanmış durumda olur.

En önemli takım uzun olta. yedekli çalışmak genelde zordur. neden gezer iğne bedende durur. onun için ya 5 kulaç mısınayı saracaksınız köpüğe gagalıkla yada 4-5 dakıka içinde yeni bir uzun olta takımı donatacaksınız. Bunun içine
    0,45 misinadan 3 kat örme kurşun kasasını yapmak. fırdondulerı bağlamak
    misinaya bağlanması. beden hemen 0,35 4,5 kulaç aç bağla ucuna 1 numara mustad gagalık ibrişimsiz hemen misinayı misinaya bağlayacaksınız (ve bağladığınız bu iğne gezecek beden üstünde. 2 tane 2/0 iğneyi hemen 0,60 a bağlayacaksınız yada kopmasın deyip çelik tel 0,35 le bağla hepsini birleştir. kurşun tak. yem bağla denize at. 5 dakıkadan fazla surerse demekki zman sizin için önemsizdir. sürmemeli. ki geçen gün. 1 kere tarkanla başımıza geldi olay. Takım komple koptu gitti. komple ama ne beden ne gagalık ne kasa. gitti. denize salma suremız 5 dakıka yoktu yenı takımı.
    Çünkü balığın sizi bekleme lüksü yok. olmazda akar gider altınızdan. adama saç baş yoldurur.

13. LapinCash

LapinCash

Aynen bende böyle yapıyorum takımlarımı ufak olan köpüğe çaparileri büyüğe bazen takımlarıda büyüğe sardığım oluyor.

14. ozican0147

ozican0147 oğuzcan karadeniz

Favori Kamış:
    LINEAFEA OYSCAST 4.20 ve ALBA STARLEADER 350 KAMIŞ VE SÜRÜYLE MALZEMEEEEEEEE
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LİNER PL 865 veALBA STAR ETA 60 VE SÜRÜYLE MALZEMEEEEEE
    En İyi Avı:
    KEFAL 1,100 GR 1KG KARIŞIK BALIK VB........................................
    ben kösteklerimi n iğnelerini mıktatısa takıyorum bedenleride boşetlere

15. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Eyvallah Alp kardeşim,

El elden üstündür, ustanın elini öpmek lazım,

18*365=6570 dünyada bulunduğun gün kadar iğne bağlamışlığımız var ama, demekki kaçırdığımız noktalar da var, sen şöyle 10 lu bir çapari bağlayıp videoya çeksene üstad birde paylaş sitedeki arkadaşlar da görsün, hızlı el alışkanlığı edinmek babında

Son düzenleme: 1 Ekim 2009
  16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Evet Aliço, uzun olta işi teferruatlı, her telden uygulama var üzerinde, bende iğne kutusunu açtığımda 100 lü kutuyu bitirmeden bırakmam, ne yapacaksak bu kadar yedekli takımı bilmem :D

17. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Beni tanıyan adamlara sorabilirsin çaparilerimi ne nasıl bağladığımı benim burda kimseye yalan borcum yok ben bu işide gırgıra alarak yapmıyorum bana her yerden çapari siparişi geliyor 1 çapariyi 10 dk bağladıktan sonra o işin altından kalkılmaz ...

18. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Bak güzelim, ben sen onu yaparsın bunu yapamazsın demedim, işimizde çapari değildi, arkadaşın biri takımları çantada en kolay nasıl muhafaza ederim diye sormuştu, bizde bir yorum yaptık, sende geldin öyle olmaz böyle olur diye girdin olaya, ayrıca yalan söylüyorsun gibi birşeyde yazmadım, konu nereden senin çaparilerine geldi onu da bilmiyorum, senin evinde ister kendi kullanımın, ister ticari amaçlı bağladığın cicili, bicili çaparilerin de beni hiç ilgilendirmiyor, zira burada amaç işe yeni başlayan acemilik çeken ve yardım isteyen bir arkadaşımıza yardımcı olabilmek idi, sende bu arkadaşa al iğneni ipini, git balığa orada bağla çaparini diye girdin olaya,

Adam zaten bunu yapamadığı için konu açmış,

Ciğerim yaptıklarımız mı önemli?? yapabildiklerimizi, yapamayan kişilere de öğretmek mi? hadi biraz düşün,

Neyse konu çok saptı, bu konu ile ilgili daha yorum yapmayacağım, sana daha hızlı ve cicili çapari bağlamalar Alpim benim.

Bu arada bu fotoğraf köpük kullanmayan bir arkadaşa ait, güzel çapari yapmış :D