Takım çantası için yardım lütfen

Konu, 'Takım Çantası' kısmında surfcast tarafından paylaşıldı.

1. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Merhaba sevgili dostlar,

Kendime bir takım çantası almaya karar verdim, biraz malzemem oldu, rapalalarım var yaklaşık, 8-10 ader misineler, iğneler ve kurşunlar derken bir takım çantası almaya karar verdim.. ÇEşitli markalarda ce büyüklükte çantalar mevcut , sonradan pişman olmamak için ve doğru seçim yapmak için sizlerin önerilerine ihtiyacım var..

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Alabileceğin en kapsamlı çantayı almanı tavsiye ederim.Şu an kullandığım 5 çekmeceli,üstten büyük kapaklı.Küçük aldım baktım malzemelere yetmiyor.Sonra daha büyüğünü aldım yine yetmiyor.
    Şimdi bu çantayı gecelemeli avlarda veya tatile çıktığıma kulanıyorum.Botumla açılacağım zaman daha küçük olan bir çantam var gerekli malzemeleri koyup sadece bu çantayı götürüyorum.

3. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    Stanley diye bir marka var, 3 katlı tekerlekli , altta büyük bir kısım onun üzerine geçmeli 2 adet takım çantası, ayrı ayrı da kullanılabiliyor, çok mu büyük olur diye şüphem vardı, ama sizin yazdıklarınızdan sonra sanırım onu alıcam..

4. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Bu bir sistem .Halil beyi dediği yöntem merkezi bir sistem ve en çok kullanılan yöntemdir. Benim ise bir kaç temel avım var. Mesela Turna avı , sazan avı (tatlı su kefal avı da dahildir buna) , tekne avı , levrek avı gibi. Hepsinin çantası takım ve ihtiyaç olarak farklılık gösteriği için ayrı. Hangi ava gideceksem çantamı ve kamışımı kontrol edip çıkıyorum. Yada başlangıç ta genel bir çanta yapacaksan http://www.avmarketi.com/asp/product/6509/REMIXON-HS-317-PLASTIK-MALZEME-CANTASI tavsiye ederim. Kullanıyorum ve memnunum.

5. LapinCash

LapinCash

Olabilidğince büyük olsun yoksa küçük alırsanız ileride pişman olabilirsiniz.Birde linki varmı o çantanın ?

6. LapinCash

LapinCash

Sabah bende ona bakıyordum.Bende alacağımda , Adanadaki balıkçılardakiler daha uygun gibi.

7. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Linkini verdiğiniz çantanın üst tarafında gözler olsa da büyük olan ana bölmesi raflı değil.Bu da incik boncukları koyduğunuzda çok karmaşık bir durum arzediyor.
    Benim tavsiyem üst kapağı açınca geniş bir bölüm orta ana bölmesi 4lü veya 5 li raf alabilen bölmeli olursa daha verimli olur.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/6308/MANO-HOBI-RAFLI-TAKIM-CANTASI

Ben bu yukarıdaki çantanın aynısını kullanıyorum.

8. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Uygunsa kaçırma emre. İçerisine çok malzeme alıyor. Ama ben o kadar malzeme yanıma almayı sevmiyorum. En çok kullandığım çanta rapalanın kırmızı bir çantası var gittigidiyorda devamlı birileri satıyor. Termal olduğu için avladığım balıkları oradan bulduğum buzla birlikte içine koyuyorum 10 saatlik yolcuğada rahat rahat yetiyor.

9. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    tabiki dediğim gibi hepsi bir sistem içine 3 tane organizer kutu koyarım olur biter :D tercih nasıl insanların aklına yatarsa. benim malzemelerimi koyabilecek bir çanta yok mesela ben kamp malzemelerimide başka bir yerde tutmak kaydıyla başka küçük bir oda da tutmak zorundayım. Bunlar miktarla ilgili yanlış anlamayın. :)

10. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Evimde bir balkonu sırf balık ve kamp malzemelerimi tutmak için kapattım :) Bu işin gerçekten ucu bucağı yok.

11. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Anlaşıldı sizde benim gibi alma ağacın altında yetişmişsiniz. :) Bana öğle geliyor ki sizinle bir av yapsak çok zevk alacam. :)

12. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    10 Temmuzda 2.Bursa Organizasyonu var.Buyrun gelin.Bende çok isterim sizinle bir av yapmayı.

13. ozan

ozan Ozan

5 çekmeceli üstten kapaklı büyük bölme 50 tl verip aldım. çok memnunum. bu zamana kadar aldığım 6-7 çantada da değişik avların takımları var. büyük çanta ve hangi ava gidiyosak onun çantası şeklinde çıkıyorum şimdi ava .

14. LapinCash

LapinCash

Barış abi senin o malzeme kutusana bakıyodum o aklıma yattı ama phalı gibi bizim burda hep 20 lira civarında.Birde bende anneme söylüyorum cift banyo avr teki kapalı bana ver diyorum ben içine diğer buzdolabını felan koyuyorum biyor :( 3 tane balkonun büyüğünü al diyom yatak odasındakinide al diyorum bizim odanınki hep kapalı bi tek yazlar açılıyor 3 aylığına ver diyorum yo diyor , koskocaman büyük dolabın tek gözünü ver diyorum bakarız diyor bende gardolabın üstünü işgal ettim vallah elleşemiyor :D:D

15. LapinCash

LapinCash

16. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
  17. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
  18. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Benim tavsiyem bir adet takım çantası, bir de tek katlı organizer alıp, çantadaki malzemeleri gittiğiniz ava göre organizer e aktarıp kullanmanız. Ben de uzun süre devasa çantalarla, avda çoğu zaman hiç kullanmayacağım malzemelerle ava çıktım. Yer değiştirirken ve kullanılacak malzemeleri ararken çok sorun oluyor.

Şimdi omuz çantama küçük kovamı, ihtiyaca göre organizer a doldurduğum yeterli miktarda malzemelerimi alarak gidiyorum. İnanın bana gideceğiniz hiçbir avda malzemelerinizin tamamına ihtiyacınız olmayacak.

19. LapinCash

LapinCash

20. LapinCash

LapinCash

Banada ufak geldi ondan almadım ama bunların irileri var bayağı bir irisi 40 lira diyorlar 45 cm ara yüksekli 35 cm. fena değil ama bu sizin önerdiğiniz daha uygun gibi.