arkadaşlar bu akşam üstü üsküdar tarafı yada eminönü sirkeci karaköy tarafı olursa haftasonu gidicem öncelikle bana kaliteli ve uygun malzeme satan, bilmeyen birisi olarak beni kandırmayacak bir av dükkanı önerirmisiniz. alacağım malzemeler ise : 0,15 misina 0,20 " 0,25 " 12 numara iğne 10 " " 8 " " 6 " " 2 adet orta boy şamandıra 1 adet zargana topu 5 tane 25 gr ağırlık 5 tane 50 gr ağırlık 9 tane 80 gr ağırlık 3 tane 15 gr ağırlık sahte yem (balık şeklinde olanlar ismini bilmiyorum ) karışan misina için tekrar sıfır misina uygun ve güzel birşey bulursam olta takımı içinde bunlar olan bir çanta yapmayı düşünüyorum. bu malzemeleri pendik kartal sahilde ve ömerli barajında kullanmayı düşünüyorum. sizce eksik bişeyler varmıdır içinde varsa ekleme yaparmısınız ? bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim... ayrıca ürünlerin kalitesini nasıl test edebilirim.... ? yardım eden herkese şimdiden çok teşekkür ederim...
Merhaba Mustafa, bana başlangıç için yeterli gibi göründü. Sahte balık alacaksan, makaralı kamışla atçek yapacaksın demektir. Buna uygun spin tipi tabir edilen bir kamış da alman gerekli olur. Bu kamışı tabii yemli olta için de kullanabilirsin. Başlangıç olarak 2,70 - 3,00 m civarı 30-80 gr atarlı bir kamış ve 3000-4000 boyu bir makara alsan uygun olur. Makarayı çok büyük alma, gerek yok. 150 m. 0,25 misina alanı yeterlidir. Bir de takım çantana - Küçük bir makas - Çakı - Japon yapıştırıcı - El feneri - Yara bandı - Yem tahtası (ekmek tahtasının küçüğü, üzerinde yem kesmek için) - Çakmak (fırtına tipi daha rahat kullanılır) - El bezi ekleyebilirsin. Rasgele
bunlar sanırım bende var. ayrıca oltam var 3,50 boyunda ve misinayı bol sarıyor sanırım biyerini karıştırdım ondan çıkaracağım misinayı hazır takımım için gövdede kullanmayı planlıyorum. yeni alacağım misinayıda oltaya sarıcam... başka eksik varmıdır acaba sence... ? ayrıca dükkan ismi lazım
ben çantama eczaneden amonyak aldım 3,5 liraya ilkyardım için. bana lazım olmazsa yanımda avlanan başka birine lazım olur diye. iskorpttir trakonyadır tehlikeli balıklar. herkesede tavsiye ederim.
merhaba mustafa üsküdarda (cengiz balıkcılıkdan) her türlü malzemeni bulabilir güvenerek alabilirsin benim daimi alış veriş yaptığım yerdir bu güne kadar hiç sorun yaşamadım
dün gittim oraya dükkan kapalıydı saat : 20,30 da yarım saat ile kaçırdım nasip değil demekki. işten 6 da çıkıyorum oraya gidene kadar akşam trafiği falan yetişemiyorum. heves var ama sonuç yok...
Ondan sonra, bu takım niye balık tutmuyor diye düşünür durursun.. İstavrit çaparisi için, oturup uğraşmaya değmez. Hazır alabilirsin, genelde aynı randımanı da verir. Ama yemli takımlar, at-çek vs. için, bu işe uygun misina alman lazım.. Tavsiyem, bir makara 0.20, bir makarada 0.25 Florocarbon misina alman. Okuma Shotai nispeten daha uygun fiyatlı. Bu sana uzun süre, takım yapmak için yetecektir.. Diğer taraftan listende fırdöndü yok.. Fırdöndüsüz takım olmaz.. Küçük, büyük ve orta boylarda bolca klipsli ve normal fırdöndü almalı (bolca alınca çok ucuza gelir) bir kısmını çantada bulundurmalısın. Bilhassa, 10'lu paketle satılan çok minik fırdöndüler bazen çok faydalı olur.. Listede stoper ve boncuklarda yok.. Her şeyi yazmışız, güzelde, listede bir küçük yaylı terazi (dinamometre) eksik.. Bu, balığı tartmak değil, kalamayı ayarlamak, takımların çekerini vs. öğrenmek için elzemdir.. Bu olmazsa, tahminen en kısa zamanda gelir "Yahu sağlam bir misina bileniniz yok mu, pıt pıt kopuyor bunlar" diyerek nafile bir arayışa girersin..
bu balıkçılık işi ammada zormuş yahu bi ton masraf çıktı. 20 liraya olta aldık tutmaktan zevkte almaya başladık ama habire bişe çıkıyo. 100 lira misina kanca ağırlık vs.vs.vs. bide adam akıllı kamış ve makina alırsam al sana 300 lira masraf bu işe biraz ara vermek gerek sanırsam... yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim... sizlere zahmet verdim hakkınızı helal edin...
Mustafa işte burada dur.Tabiki sen bilirsin ancak, aması-maması yok bu işin. Aynen devam ediyorsun güzel abicim. Muhtemel masrafları dert edersen, ömür boyu oltayı eline almazsın.
tamam o zaman nuri abi madem ki devam diyorsun alıcam internetten güzel bir olta diğer malzemeleride tamamlıcam ama bana her konuda yardım edeceksin misinaya düğüm atmayı dahil bilmiyorum bilgine
inan hep böyle başlıyor Mustafa, o eksikti bunu tamamlamam lazım, o iğne,bu misana, süper kamış,mükemmel bir makina, sonra bir bakmışsın evin bir odası komple balık malzemesi onca malzemeyi avlağa taşıma sorunuda başlı başına bir eziyet olabiliyor zaman içinde rastgele
dertlerimden biride bu. sırt çantası, kova, kamışlar. tartmadım ama çanta 5-6 kiloya yakın, kamışlar 2,5 kilo çekse, kovanın içinede 1,5lt su artı ıvır zıvır derken aşağı yukarı 10-12 kiloluk bir yük. 10 kiloluk bir yük 500 metre yürüdükten sonra oluyor 25-30 kilo biraz para arttırıp bir araç almam gerekli diyorum sırf balıkçılık için. evde desen koli koli malzeme. şu lazım olur buda lazım olur diye diye alınanlar birde sağdan soldan gelenler bir odayı ayırmak gerekicek evlendiğimde
ben evliyim ayrıca balık tutmaya gidecek birilerini bulamıyorum. kimsemi sevmez bu tutma işini burdakilerden başka bekarken başlasaydım bu işe şimdi ne güzel olurdu
aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık bizden izin veren hanım var gidecek dost yok. sende gidecek dost çok evden alınacak izin yok. ne olacak bu balıkçıların hali... burdan devlete sesleniyorum özgür abi ile bana sahip çıkın heyyyy sayın milletvekilleri
Eğer yeterince ustaysan, elle açmak elbette daha iyidir.. Bilhassa ağır takımlarda.. Çeşitli takım tavsiyeleri veririm, görürsünüz sağda solda.. Hep minicik iğneler, incecik, hatta FC gibi zayıf oldukları bilinen misinalar tarif ederim.. Bu takımlar, pek çok zaman, hedeflemediğiniz ama bir şekilde civarda olan iri balıklarada hitap ederler. Yani, zargana takımı atarsınız, tarif ettiğim şekilde yapıp, gider kiloluk 1 palamut veya 5 kg'luk levrek takılır. Bu hemde gayet sık gerçekleşir.. Bu durumda, kalama ayarını iyi yapmamışsanız, o balık malum kaçan büyük balık olacaktır.. Bu durumda, öncelikle takımın gücünü bilmek önem taşır. Yaptığımız o takım, 9 numara ince iğne, o ince misina, fırdöndü, attığımız düğümler vs. ne kadar güçlü? İşte dinanometre bunu ölçmenize yarar. Bir takımı feda edersiniz. Zorlar, kaç kg'ya kadar kaldırabiliyor bakarsınız. Ve kalamayı bu kg'ya ayarlarsınız, ki, büyük balık gelirse, koparamasın.. Benzer şekilde, yeni aldığınız bir iğneyi, misianayı, yeni bulduğunuz bir düğümü vs. bununla tartar, gücüne bakarsanız, eliniz daha rahat olur.. Genelde büyük balıklar her yerde çok zaman denk gelir, vardır. Ama sıradan takımlar o büyük balıklara hitap etmekten uzaktır. Büyük balığa hitap edecekseniz, üç husus var: İnce takım olacak bir.. İkincisi mutlaka ince takım olması lazım.. Üçüncü olarak, ince takım olmazsa büyük balık zor iştir.. İnce takım, misinası ince takım demek değildir aslında.. İnce takım, yemin doğal duruşunu bozmayacak kadar hafif, dengeli, esnek, avcının göremeyeceği şekilde misinası vs. görünmez, görünmeyecek kadar ince, renkli vs. olan takımdır.. 0.08 köstekler çapari yapın, 3 kulaçta Galata köprüsünde sallayın.. Emin olun her gün bir tane palamut vuracaktır en azından.. Ama o misina o palamutu çekmez, ne yapsanızda çekmez.. Ama palamut çeksin diye, 0.16 misina ile yaparsanız çapariyi, bu kez de palamut o takıma gelmez... O yüzden, 0.20 misina olacak ki, palamutu taşısın. Ama görünemz misina olacak ki, palamut ürkmesin. Misina sert tutmayacakki, iğne güzelce salınıp aksiyon yapabilsin.. İşte ince takım bu.. Ve bu ince takımlarla çalışmanın birinci yolu, takımın haddini bilmekten geçer ki, o aletle öğrenilebilir. Pratik basittir: Eğer rakibiniz sizin gücünüzü bilmiyor, siz onun gücünü biliyorsanız.. İşte palamut bu sınıftadır, kendi gücünü biliyor olabilir, ama sizin gücünüzü bilemez. Bu durumda, kendi gücünüzü biliyorsanız, galip gelirsiniz, her durumda, emin olun..