Değerli arkadaşlar. Bir balıkçının yanında bulunması gereken takım,malzeme,ilkyardım donanımlarını kapsayan bir çanta hazırlamaya çalışsak Bu çantaya neler koymayı düşünürsünüz? ( Yazacağınız ekipmanların çanta içinde olması şart değil Örn.Çizme) Ben bu konu sonrasında hepimizin yeni birşeyler için çantalarımızda yer açacağını düşünüyorum. Lütfen yazdığınız sıradışı malzemenin kullanım amacı hakkında destekleyici bilgileride ekleyiniz...
benim balığa giderken yanımda olanlar.. 5 adet makine rod pod larım göğüs çizmem sülünez şişim sülünez gözlüğüm 2-150gr arası yaklaşık 20kg kurşun 300 er metre çeşitli çaplarda 2000metre misina livar 500 sülünez 15-20 çeşit sahte yem çadır mangal tavuk kanat..1kg Değişik muhteviyatlarda yeterince sıvı çadır güneşlik uyku tulumu beylik silahım+2şarjör mermi el baltam radyo kontrollü teknem fenerim 6 numara ile 05 arası farklı marka ve modellerde 30-35 kutu iğne 1,5kg karışık çerez.. radyo
1-Lüfer çaparim (en az 3 tk.) 2-Palamut çaparim (en az 3 Tk) 3-rapalalarım 4-zokalarım 5-mavrukalarım 6-her numara beden misinası 0,21 den 0,50 ye kadar 7-el oltalarım 0,60 dan 2,0 a kadar 8-boylamalar 9-Her numara iğne. 10-Fırdonduler ayrı çantada 11-Ufak balıklar için çapari köstekleri 12-Her boy ve ebatta kurşun 100 gr. dan 4500 gr. kısmen oldu zannederim.
Ayrıca teknede 2 buyuk çanta + 4 raf dolusu malzeme Odada 2 buyuk çanta ve bir dolap dolusu malzeme 1 çanta kurşun. kısaca bize herşey çok ama çok lazım....
şans. evet şans faktörü önemli ancak. doğru zamanda, doğru yerde, doğru takım doğru yem. Şansa fazla ihtiyacın olmayacak. sen yanına takım al bence kolay gelsin. sevgiler
. Benim Bavulla gittiğim yere Aliço yeleğiyle gelir, İç Cebinden çıkartır bir takım ve takır takır balık tutar. Tecrübe ile sabittir. Profilindeki "Sana dar gelen Bana bol gelir " lafıda birazda oradan gelmektedir.
yedek takımlar iğneler ve kurşunlar dışında...teknede: -büyük ve keskin bir bıçak ve bir küçük bıçak, -yankeski (misinayı daha rahat ve sağlıklı kesmek için), -pense (büyük ve dişli balığın ağzından iğneyi daha sağlıklı çıkartmak için), -yağmuluk (her ihtimale karşı), -küçük yedek çapa ve ipi( kopma ve takılmalarda veya taramalarda çift çapa atabilmek için) -kepçe ve kakıç (kakıç duruma göre ama kepçe mutlaka olmalı) -şapka ve güneş gözlüğü (yazın unutulmalara karşı teknede sürekli olarak bulundururuz) -cep telefonu ve şarjı bitmek üzere olmamasına dikkat, -boş torba (teknede çöp torbası yapmak için)
Reis dün çok güldüm içcepten çıkan malzemelere. Arabada elimi torpidoya atıyorum rapalalar, sağ kapıdaki kutuda 3 lü iğneler. küllük yanında zokalar. maliyeye gireceğim birgün. Metal dedektörü susmadı. çıkardıklarım. Teknenin anahtarları takım çapalı olan. işyerinin, evin anahtarları , araba anahtarı. ve cepten onlarla birlikte çıkan fırdöndüden yapılmış tesbih. adam baktı baktı.... buyrun dedi....
Malzeme Sıradışı birkaç malzemede ben yazayım 1 Amonyak (Trakonya, İskorpit,Varsam)zehirli diken batmalarına karşı 2 Cımbız 3 Tırnak makası 4 Elektrik izolebant ı ve kolibantı 5 Mercek (Çakmak ıslanırsa) 6 Mum 7 10mt 8-10 mm çap ip 8 Kargaburun 9 Yıldız ve düz tornavida 10 Ameliyat eldiveni 11 1mt x 0,5mt Kauçuk köpüğü veya neoplen (Oturmak,Yağmurdan korunmak,Suya düşme durumunda canyeleği işlevinde) 12 0,5 lt Gazyağı veya mazot 13 Mangal 14 Düdük 15 El silmek için küçük havlu
Ben konuyu yanlış anladım sanırım. Tekne için takım çantası olduğunu bilmiyordum. Herkes tekne için birşeyler yazmış
en önemlisi teknede olsun kıyıda olsun tatlısuda olsun mutlaka yanınızda amonyak bulundurmayı unutmayın
. Anladım , Son derece Haklısın aslında. Bak şimdi, Marmaristeyiz Boğaç ve Ben. Boğaç'ın arı sokmasına alerjisi var, tam Trunç tepede manzara seyderip video çekiyoruz ama ortalık nasıl arı kaynıyor anlatamam. Takk bir tanesi geldi , Boğaç'ı bacağından ısırdı ( Allahtan sokmadı) dediğin gibi çantamda Amonyak vardı. hemen sürdük. Acil durum da işe yaradı. Hatırlattığın için tekrar teşekkürler. eminim diğer arkadaşlarda yanlarında bir şişe bulundururlar.