Geçen seneki avlarda bir bölgede başımıza geldi, o sıralarda yılanbalığı( 15-20 santimlikleri sıksık takılıp telef oluyordu, yılan balığımı yoksa deniz yılanımı bilemiyorum, temkinle sağ ise denize iade ediyordum) yahut tasmalama yaparken balıkların ağız dokusu olabilir diye geçişirmiştim. Son zamanlarda ,kalamar avı konularını karıştırırken hayvanın bıyıkları/kolları olabilirmi diye düşünmeye başladım, malumunuz yumuşakça bir yapıda. Klasik 3'lü dip takımı mümkün mertebe uzak atış, boru kurdu kombinasyonu, gece avı (hava kararmasından gün doğumuna değin ) yer Hatay kıyısı. İlaveten bu dokular gelmeye başladığında bazen takımlar/köstekler felaket birbirine dolanmış oluyordu, bildiğimiz spiral formuna yakın (tatlısuda yılan balığının bu tip davranışı olduğunu biliyorum) acaba esas sebeb kalamarmı?. Bu durumu neye yormalıyız, kalamar her kıyıda bulunuyor sanırım, ilaveten bir kalamar zokasımı iliştirmeli dip takıma acaba? Denizanası olma ihtimali? muzurca yorumlar gelebilir belki ancak gelen doku beyaz, ancak sertçe salgı tip değil, ancak kalamarın eti kıvamında. Öneri ve bilgileriniz lütfen?
1-Mığrı(salgısı) olabilir 2-Meduz(salgısı) olabilir 3-Yumurtlama alanı olma durumunda kalamar da olabilir.
Keşke bir bot'um olaydı , sj1000'i su kılıfı ile avlak yerine gündüz daldırıp dip yapısını çözse idim diyorum, şu şartlarda fantazi, bakalım ilerde nasib/kısmet olur ise en sıhhatli yöntem dip yapısını filme kaydetmek sanırım.