Takım:spining Misina:0.30 örgü Levrek çekemezsem kesin arabada halat olarak kullanırm

Konu, 'Misinalar' kısmında denizleri aşta gel tarafından paylaşıldı.

1. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Merhabalar,daha önce forumda paylaşmış olduğum yeni kurduğum at-çek takımında şuan canımı çok sıkan bir durumla karşılaştım.Takımı alırken kafamdaki hep şuydu; örgü misina olmalıydı, çekeri yüksek olmalıydı, ince az görünürlükte olmalıydı. Benimde kafamda onayladığım misina 0.18 veya 0.20 lik ot yeşili örgüydü.

Dükkandan içeri girdiğimde takımın herşeyini halletmiş misina sardırma işlemine geçmiştim, dükkan sahibi: '0.18 ve 0.20 elimde yok 0.30 yapalım misinayı dedi.' peki dedim sardık makinaya.İlk kez örgü kullanacaktım o yüzden inceliklerini pek bilmiyordum dolaştığında açılmasının mümkün olmayacağı gibi hususlarda özellikle.Örgünün bu kadar kalın olmasını alırken bu kadar önemsememiştim ne farkederdi ki ha 0.20 ha 0.30 böyle düşünmüştüm örgüdeki tecrübesizlikten dolayı, şimdi anladım ben baya baya akyalarla mücadele edecek bir misina sarmışım makinaya savaşa hazırlanır gibi yaptım takımı sözde beni yarı yolda bırakmayacak ya :) çekeri 19 kg civarında bunu yeni farkettim zira tırnak makası ile kesmeye kalktığımda baya zorlandım kalama ayarıyla 25 kg ya kadar çekeri yükseltilebilir sanırsam.

Örgü misinalarda tecrübesi olan arkadaşlardan ve abilerden cevap bekliyorum.

Bu misinayla yola devam etmeli miyim?
    Yoksa söküp başka bir örgü sarmalı mıyım? YADA başka bir misinadan ek yapıp örgüyü dolgu olarak mı kullanmallıyım.Fluoro carbon misina hiç denemedim bunu ek olarak kullanabilir miyim? kullanırsam ne gibi avantaj veya zarar sağlar ve nasıl yapabilirim bu eki :) biliyorum çok sıkıcı oldu arka arkaya ama bu kafamı kurcalıyor bi kaç gündür yardımcı olmanızı umuyorum.

2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    .............Makineyi ve kamis aksiyonunu belirtmemissin.... tahmini olarak sunlari kullandigini varsayarsak; MH aksiyon ve 2000-2500 makina icin kalin bence 0,005-6 uzerine cikmamak lazim..... degistirme sansin varsa degistir....fluorocarbonu leader olarak kullanabilirsin.... orgu yerine sadece fluorocarbonda kullanabilirsin...... daiwa steez, yozuri h2o, berkley trilene v.b. guzel secenekler olurdu.

3. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    0,30 atış mesafeni oldukça kısaltacaktır. Bunun yanında görünürlükden bahsetmiyorum bile. Şu an makinemde 0,06 sarılı, yedek kafadada 0,23 yo-zuri var. 0,06 Berkley whiplash yazan çeker değeri 10 kg civarı. Gerçi 0,06 dan kalın gibi duruyo ama yinede 0,30 değildir. Önceden 0,23 Sufix örgü kullanıyordum. Hafifliğinden dolayı uzağa atamadığım rapalaları atacaktım nerdeyse. Taki 0,06 Berkley alana kadar. İnanılmaz atış erimi oldu. İstediğim yere atabiliyorum artık. Tavsiye edebilirim.

4. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Teşekkürler mehmet abi, önerdiğin misinalara baktım hakkındaki yorumlar güzel kullanabilirim bunları fiyatları biraz yüksek sayılabilir ama sıfırdan sardırmaktan iyidir diye düşünüyorum.Şahsen balığın sadece köstek veya sahtenin bağlı olduğu kısma baktığı kanısındayım acaba yalnış mı? 20 mt ek yapsam yeterli olur galiba şok düğümü olarak mı bağlamalıyım bunu daha önce hep aynı kalınlıklardaki monoflamentlerden köstek hazırladığım için nasıl ek yapacağım konusunda kararsızım :)

Makina: 40'lık
    Kamış:10-30

Son düzenleme: 2 Mayıs 2011
  5. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Mehmet abi(darthvader61) , şuan tekrardan sardıracak durum söz konusu değil aslında benim için yani sardırdım diyelim boşta kalan misinayı kullanacak bi yer yok öyle çöpe gidecek yada dediğim gibi zincir niyetine kullanırım :D

Ayrı bi misinadan ek yapsam yararlı olur mu sence ?

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Atış mesafesi önemli değilse senin için olabilir.
    Yada şamandıralı slikonla kullanabilirsin. Hatta en iyi değerlendirebileceğin durum olur bence. 20 veya 30 gramı atarken zorlanmazsın çünkü.

Makinede 0.30 örgü====şamandra(20-30gr)====0.23-0,35 (1,5-2m) kaliteli FC misina====-Ragot

Sahte olarak rapala türlerini düşünme sadece. Ragot da çok etkilidir.

7. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Fc MİSİNA görünürlük

Silikon olarak daha önce Aykut abinin forumda paylaşmış olduğı texas rig uygulamasını düşünüyorum üzerindeki hafif kurşunla da uzak noktalara gönderilebilir.Son olarak şunu sormak istiyorum fc ne noktaya kadar görünmezdir yani ben 0.40 da bağlasam yine görünmez nitelikte olur mu?

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Onur kardesim.Orgu misinsnı hem bedende, hemde kostekte aynı anda kullanırsan, kostekler bedene dolanır ve fazla zevk alamazsın..Bedeni orgu, kostegede FC.misina kullanarak avlanırsan avantajını gorursun.Rasgele.

9. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Bende öyle düşünüyorum tevfik abi fakat hangi fc u kullanmalıyım karar veremedim http://www.avmarketi.com/asp/product/10035/STROFT-FC2-0-30-MM-25MT-FLUOCARBON-MISINA şuan bunu düşünüyorum ama yine 0.30 görünmezlik niteliği bu misinada da devam eder mi acaba?

Bu arada Besni'nin çiğköftesine doyamadım hala tarifini aldım evde yapıyorum herkes istiyor tarifi ama vermiyorum keramet Adıyaman'da saklı :D

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Onur kardesim.cig kofte dedinde, aklıma yine soktun. Ovunmek gibi olmasın ama,uzerime Turkiye'de 2.bir kisi tanımam.Kesinlikle ve kesinlikle ukelalık olarak algılama. Bu konuda Turkiye'nin heryerinde ihtisas yaptım sayılır.Herneyse gelelim esas konumuza ;

Trabucconun sadece beden ve kostek icin kullanılan COMTETION serileri var, (50 m. olarak) en kalını 0.30 ,suda gozukmeme ozelligi var, dugum mukavemeti inanılmaz. Birkere dene.
    Bak ben sizin gibi degilim. Nacizane bildigimi aktarmaya calısıyorum. Siz sır gibi saklıyorsunuz, cigkoftede bildiklerinizi. hihi hihi hihi

11. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Çok teşekkür ederim tevfik abi alayım ben o misinayı :)

Aman üstadım ne haddime size çiğ köfteyi öğretmek :D ama işin sırrı bende değil her sene Besni'den 2 tane malzeme getirtiyorum işin sırrı onlarda :D :D Ben İzmir'li yim ama acıya bu kadar düşkün İzmir'li de pek çıkmaz hani :Dhihi

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Onur Kardesim bak avatarda ki rumuza ne yazıyor ? Besni'de ki dostlarına soyle bakalım, İSOTLAR kimdir ? İsot Tevfik ( Rhm. Dedem ) kimdir diye ?Bakalım ne diyecekler?

13. IBEX

IBEX Ayboar Taşdemir

Favori Kamış:
    Shimano Alivio 210, Shakespeare Ugly Sapphire 240, Okuma Salina Seaspin 290
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC, Okuma Trio 40, Okuma Avenger 30A
    En İyi Avı:
    3.8 kg levrek
    Merhabalar. Örgü misinayı arada bir şey olmadan, sahteye bağlayınca verim alınıyor mu acaba.

14. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Yok abi :D ben öyle yaptım pek verimli olduğunu söyleyemem ama 0.18 veya 0.16 bir örgü kullanırsan uygun olabilir ama yinede ek yapmak daha verimli olur kanımca.

15. IBEX

IBEX Ayboar Taşdemir

Favori Kamış:
    Shimano Alivio 210, Shakespeare Ugly Sapphire 240, Okuma Salina Seaspin 290
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC, Okuma Trio 40, Okuma Avenger 30A
    En İyi Avı:
    3.8 kg levrek
    benim kullandığım en kalın örgü 0.18 daha kalın kullanmam zaten, ipte 0.20 nin üzerine çıkmayacaksın at-çek yapacaksan.