Takım tavsiyesi (kafa karıştı :)))

Konu, 'Kamışlar' kısmında cosmoswave tarafından paylaşıldı.

1. cosmoswave

cosmoswave Ümit

Favori Kamış:
    Shimano Alivo DX 4.20
    Herkese merhabalar öncelikle;

İstanbul boğaz için at-çek yada beklemek için , güzel bir takım almak istiyorum, 3 senedir kullanmış olduğum takımımdan hiç memnun değilim artık, tüm forumu okudum ve kafam o kadar karıştıki anlatamam size

Forum kullanıcılarının tavsiyelerinden, bütçeme göre aşağıda yazdığım takımı oluşturmak için istekliyim, amacım yüksek ağırlıktaki kurşunları rahat atmak, boğaz için (kurşun gr yazmıyorum çünkü avlaklara göre değişiyor, gününe göre havaya göre vs.. )

Kısacası :) ;

makine : Okuma avenger av 65 yada av 55
    kamış : Lineaeffe oyster cast kamış 4,20 (100-250 gr.) 1,34 cm kapalı, 540 gr

dip not: 3,90 cm veya yukarısı kamışta olabilir, atarı iyi olan bir kamış arıyorum şu an 3,60 cm kamış kullanmaktayım.

şimdiden bu kadar uzun yazıma sabır gösterdiğiniz ve okuduğunuz için teşekkürler

Ümit -31-Acıbadem

:cool:

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Güzel tercih. Pek tercih eden olmuyor fakat mitchell surf makinalara da bi göz atin

3. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    oyster bende var tavsiyem exstrem veya okuma salina parcalı olan kamış en az 410 420 olsun 390 alma

4. Zeko79

Zeko79 Abdullah

Merhaba,
    Bende yeni katıldım forma. 10 yaşımdan beri babamla takılırdık Çanakkale ve Egede. Şimdi daha çok çanakkale ve istanbuldayım. İstanbul kıyı balıkçılığı denem ünversite döneminde olmuştu şimdi yeniden başladım.
    Yeni Bir Lineaeffe İm Castin ve avenger 65 aldım. Cengiz abiye selam.
    Kamış çok çok iyi babamım zamanına göre asgari maaş tutarındaki kamışların teklonojisi eskidiğinden şimdi bu bana inanılmaz geliyor.
    Okumanın Surf makinalarından dı niyetim ama satıcı beni vaz geçirdi. Avengerla attığından sadece 20 m farkeder dedi.
    Makineden bahsedersek simdinin en iyisi ama babamın eski shakespear larından da iyi değil en azından malzeler daha oldscool eskilerde.
    Eskilerden vazgeçmemin en geçerli sebebi ağır olmaları. Ozamanlar babam spariş verirdi taa almanyalardan gelirdi.
    Diyacegim şu ki seçimin iyi bir seçim oyster im castingden iyi avengerla iyi bir takim olur.

5. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    kamış : Lineaeffe oyster cast kamış 4,20 (100-250 gr.) 1,34 cm kapalı, 540 gr

kalas gibi bir kamış tavsiye etmiyorum, bütçeyi biraz daha aşabilirseniz extreme cast veya s-flex 15 kilos bakabilirsiniz ikiside boğazda size yetecek ağırlıkları atmanızı sağlayacaktır.
    saygılar

6. cosmoswave

cosmoswave Ümit

Favori Kamış:
    Shimano Alivo DX 4.20
    barbunya;
    teşekkür ederim tavsiyelerin için bahsettiğin kamışlara bakacağım.

7. cosmoswave

cosmoswave Ümit

Favori Kamış:
    Shimano Alivo DX 4.20
    sağol bakıcam dediğine;)

8. ssLh

ssLh Salih

Favori Kamış:
    Okuma Savant 420
    Favori Makine:
    Ryobi applause 6000
    bence hafıf bır takım al oyster 500 kusur gram av-65 desen 600 kusur caparı veya rapala at cek yaparken zor oluyor
    bırde merak ettıgım satıcı ne konuda sızı vazgecırdı surf makınan

9. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Selam o kadar paralara gerek yok bahsetmiş olduğun kamışı boğazda bir çok kişide gördüm 150gr ile üstelik iyi abanarak güzel mesafelere atıyor. Bence boğazda hertürlü kullanırsın, eğer başkasına bakacak olursan fiyat olarak 3 katı paralar harcaman gerekir. Bende okumanın v sistem 65a var çok memnunun, bir alt segment salina modelleri var o da 250 tl civarı. Senin söylediğin bunların bir alt segmenti oluyor. Tercih senin tabiki. Şimdiden hayrılısı olsun. Bol avlar.

10. mctymn

mctymn mecit yaman

Ümit bey, av65 beklemeli avlar için güzel ve ağır işçi bir makina, sörfte ağır ve dengeyi bozuyor, av55 boğazda hemen hemen av 65 in yaptığı işi yapacak kapasitede ve beklemeli avlarda iyi ,trofede kullanamzsınız.Makinaların her ikisininde sörfte misina boşaltımı güzel değil. Oystercast kamış ağır kalın esnek olmayan bir kamıştır, tavsiye etmem

11. mctymn

mctymn mecit yaman

Hoşgeldiniz. Av 65 i bisüre kulandığınızda sörf makina olmadığını anlayacaksınız ...Hayırlı olsun...

12. 29519

29519

Okuma salina'nın 3 parça kamışı var 4.20 olanı iyi, gerekirse 200 gr bile atılabiliyor. Arkadaşlarım kullanıyor ve şu an için sorun yok gayet güzel ve rahat kullanıyorlar.
    Makine olarak ise Ryobi Proskyer nose power tavsiye ederim. Gayet güzel makine boğazın akıntılı sularında ve yükse ağırlıkarda bile gayet güzel çalışır. Tek dezavantajı misina sarım kılavuzunda ki rulman biraz çabuk ses yapıyor. 2 av da bir yağlarsan bir sorun olmaz ama.

13. cosmoswave

cosmoswave Ümit

Favori Kamış:
    Shimano Alivo DX 4.20
  14. cosmoswave

cosmoswave Ümit

Favori Kamış:
    Shimano Alivo DX 4.20