Takım toplamama yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında enginem tarafından paylaşıldı.

1. enginem

enginem engin

Merhaba arkadaşlar,
    Gemlik-Kumla'ya yerleştiğim için haliyle balık işini artık ilerletmek istiyorum.3 gündür başlıkları okuya okuya alt üst ettim.(Hatta sağ gözüm kızardı) :)
    Kafam çok karıştı malzeme seçimim konusunda.Herkes farklı bir markayı öneriyor ya da kendi kullandığı markayı övüyor doğal olarak ki normal bir davranış.
    Şimdi siz ustalardan ricam bana bir takım toplamanız.Buralarda (gemlik,kumla,narlı,fıstıklı,kapaklı)forumdan öğrendiğim kadarı ile mırmır-bazen çinekop-karagöz-istavrit-ispari-lüfer-eşkina gibi türler çıkıyormuş.Kamışta surf türü mü almalıyım spin mi?Makina alacağım kamışa göre değişiyor mu?Önden arkadan kalamalı ya da çıkrık ya da spin gibi bir sürü makina gördüm.Dalgakırandan ya da iskeleden salacağım,İstanbul'a gittiğimde de köprüden ya da boğazdan tabi.
    En fazla 220 tllik bütçem var
    Şimdi sen acemisin al sana 2 metrelik bir kamışla başla demeyin lütfen :)
    Elim yatkındır her işe evvelallah.Almışken sorun çıkartmıyacak bir takım toplamak istiyorum bütçem el verdiği kadar.En çok bütçeyi kamış sonra makinaya ayırmak düşüncesindeyim.
    Bu kamışı gözüme kestirdim: http://www.hepsiburada.com/d.a.m-24...x?categoryid=1307209&productid=sporvr92445390
    Ama tele surf,tele pike,telespin gibi çeşitler var.İğnesinden kamışına,rapalasına kadar bana bir takım yapabilirseniz duacınız olurum.Alacağım misina çeşitleri vs..gibi.

2. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Bu bahsettiğin balıklar için ki ara sıra boğazda avlanacağını da söylüyorsun.Kesinlikle surf kamış almalısın.Lineaeffe'nin bir çok çeşit ve fiyatta kamışı var.4,20 olanlardan kesene uygun bir modelini tavsiye ederim.Linkini verdiğin kamış ta fena bir kamışa benzemiyor.Makine olarak ta 60'lık veya 65'lik surf makine almanı tavsiye ederim.Kamışınla uyumlu olacak ve atış mesafeni belli bir oranda arttıracaktır.Dikkat edersen sana direk makine ve kamışın modelini vermiyorum.Sen doğru olanı arştırarak bulacaksındır.Zira benim sana vereceğim tavsiye biraz bütçeni aşıyor.Hoşçakal.

3. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Misinayı makine ve kamışı aldığın yerde hediye olarak sardırırsın.0,30-0,35 arası sardırırsan bu balıklar için yeterli olur.Bir de kendine 600 m. veya 1000 m.satılan 6-10 tl.arası 0,30'luk bir bobin misina alırsın.Makinendeki misina koptukça bu bobinden tamamlarsın.Çinekop,lüfer için satılan sahtelerden 5ve 7 cm.olanlarından mavi ve yeşil tonlarında 2.5 tl.'lik sahteler işini görecektir.Ben de bunlardan kullanıyorum.Memnunum.Çapari takımlarını da kendin bağlamayı öğrenene kadar hazır alabilirsin.Aynı şekilde eşkina,mırmır,karagöz,izmarit takımlarını da.Takım kutusu çok gözlü 10 tl.Balık kovası suyunu rahat değiştirebilmek için içi kevgirli 13 tl.Bu malzemelerin hepsini İstanbul'a geldiğinde Üsküdar'daki Cengiz balıkçılıktan temin edersen ucuz ve kaliteli alabilirsin.Ben bir kere alışveriş yaptım ama esnaf çocuklar.Kamış ve makineyi de sakın internetten alma.Eline al incele içine sinsin öyle al.

4. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Bogaz da varsa isin icinde bence surf kamis alman yerinde olur..

Yanliz linkini verdigin dam'in ozelliklerine baktigimda, surf olmasina ragmen cok agir kaliyor kamis, fazladan 110g agirliga ne gerek var?

Tavsiyem s-curve'dir, 415g agirlikta saglam, kirilmaz ve guclu bir kamistir.

link: http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2284643

150g kursun atarlidir ama sen 130g kadar kullan. Daha hesaplisi Oyster cast var onada bakabilirsin.

Illaki DAM alacagim diyorsan, linkini verdiginin yerine tavsiyem steelpower surf olur. 404g agirlikta, 100-250g atarli bir surf kamis.

Cok cok daha hesapli olsn dersen, Oskarinda modellerine bakabilirsin.. ama ne kadar hesapli, okadar agir ve performansi dusuk kamis sahibi olursun..

Ayrica bu 220TL dedigin sadece kamis icin ayrilmis butcemi? eger oyle ise daha kaliteli tavsiyelerde yapabiliriz.

5. enginem

enginem engin

Çetin abi haklısın insan tavsiye ettiği mala bir anlamda kefil olduğu için en iyisini önermek istiyor o da haliyle pahalı ürünler oluyor.Misinada 0,30 luğu kullanıyormusun bana önerin mi 0,30luk?biraz kalın gibi geldi sanki bana.Verimi nasıl 0,30lukta.20lik alsam kopartır mıyım acaba diye düşünüyorum?
    Zaten bir-iki çeşit kalınlıkta misina alacağız mecbur.
    Mehmet arkadaşım verdiğin linke baktım,senin önerin lineaeffe mi daha iyi dam mı dersin ama dam da önerdiğin steelpower ürün şu sanırım.
    http://www.hepsiburada.com/d.a.m-23...oryid=1307209&productid=sporvr92346360#tablnk

İkiside aynı fiyat ama
    lineaeffe 4.20 lik atarı 150lik
    dam 3.60lık atarı 250lik.
    Ben bütçemi aslında hepsi için belirtmiştim ama sanırım biraz artırmak gerekecek gibi.Bari bu fiyata kamışla,makinayı çıkartabilsem :(
    Sonuçta bunun bir sonu yok gibi 400 tl'ye bile sadece kamışlar var.

Makina olarakta dediğiniz gibi hem 60lık hem surf hemde biraz kaliteli ama fiyatı nispeten makul bunu bulabildim.
    http://www.hepsiburada.com/d.a.m-11...x?categoryid=1307056&productid=sporvr91133560
    Ne dersiniz sizce ustalar?

6. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Haklısın 0.30 biraz kalın gibi duruyor ama iri bir karagöz,eşkina gibi balıklarda bu misina bile yetmeyebilir.Bir de makineye 0.30 'dan aşağı sarman pek doğru değil.Çok sık kopar.Bakmış olduğun surf makine de güzel bir makine ama bunu alırsan bütçeyi biraz aşmış olursun.Ben şu an spro süper long cast 460 kullanıyorum.100-115 tl.arasında bulabilirsin.Fena değil ama tabi ki her malın daha iyisi var.Surf harici japon malı riyobi excusıma 8000 Vİ 90 TL.civarı bu da güzel bir makine ama surf değil atış mesafen biraz düşer ama iyi makinedir.Sana tavsiye edilen lineaeffe s-curve serisi de iyidir.Dam steelpower serisi de iyi.Kararını sen ver.

7. enginem

enginem engin

Evet makinanı inceledim iyi bir makina gerçekten 94 tl'den satılıyor bir iki sitede.
    Almışken bir sorun çıktığında muhatabım hep aynı firma olsun diye linkini verdiğim Dam'ları alacağım.Belki kamışı 4.20lik yapabilirim.Makinada fiyat biraz tuzlu oldu ama sağlam bi takımla biraz ömürlük olsun istedim o yüzden 2 etapta alacağım malzemeleri :( Ne yapalım,geç olsun sağlam olsun.Bu ay kamışla-makineyi çıkartacağım aradan sonrada misina,rapala vs.diğer malzemeler.
    Merak ettiğim bu takımı kamış&makinayı teknede kullanamaz mıyım?
    İlla kıyı için yapılmış bir takım mı topluyorum şu an?

8. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Sanırım DAM Makineyi alacaksın 140 küsür olan.İyi bir seçim olur.Kamış konusunda biraz tereddütde kaldım.DAM Steelpower 3,90 veya 4,20 okey ama,senin ilk verdiğin linkteki kamış hakkında bir şey bilmiyorum ama steelpower kullanan iki abimiz var ikisi de çok memnun.Bir de yukarıda sana yapılan lineaeffe Oyster cast tavsiyesi var.Hem hesaplı hem sağlam kamıştır.Boğazda avlanırken kullanan bir çok kişiye sordum hepsi memnundu.Ama bulabilirsen ilk çıkan serilerden bulmaya çalış emin ol ilk çıkan seriler hep daha sağlam oluyor.Bu kamış ve makine hem bütçen dahilinde olacak hem de uzun seneler seni üzmeyecektir.

9. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Bu kamışla teknede avlanman çok zor.Tekne için 1.70 ile 2.70 arasında bir kamış alman lazım.Çünkü teknede alan çok dar.Makineyi her ikisinde de kullanabilirsin.Tekne kamışları fazla pahalı değil.30 TL.'ye iyi bir şey alabilirsin.

10. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Engincim teknolojiye yetismek zor, 2000TL lik makinada var, 20TL lik makinada.

Kamislarda benzer sekilde boyle, bunlara kendini fazla kaptirmamani tavsiye ederim.. senin ihtiyacin neyse onu al, hic bir zaman kullanamayacagin ve senin hedef baliklarini asabilecek ozelliklere yonelme. Bunlar bosu bosuna para kaybina sebep olur.

0,35 misina amator olta balikciliginda standart bir kalinlik olarak kabul edilmistir, bir cok balik turunde bu kalinlik idealdir. Ancak zamanla hedef baliklara yonelik avlara gittiginde anlayacaksin ki 0,30 bile sana kalin gelecektir. Cok daha ince ama guclu misinalar arayacaksin. Genel olarak kafanda belirledigin hedef bir balik yoksa, genel anlamda kullanmak uzere 0,35 her makara icin uygun kalinliktir.

Evet steelpower bahsettigim kamis oydu, fiyatina gore guzel, saglam kamistir. Hafiftir, seni fazla yormaz ama tabi satin alacagin makinanin agirligida onemli.. ona gore kullandigin kamisin performansini farketmeni saglayacak.

Makinaya gelince, nerden baksan 250mt, 0,30mm mono sararsin buna. Fiyatina gore agirligida fena degil, shimanonun bile 2008 modelleri 750g agirliginda, bahsettigin baliklara gore her halukarda bu makine isini gorur. Sanirim kamisla makina ikisi butceni asiyor biraz ama zaten bundan alt seviye urunlerde kalitesiz olur.

Steelpower ile bu makine guzel bir takim oluyor.

11. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Engin, az once kontrol ettimde 80-100g atarli shimano kamis 149TL.

Steelpower ile aralarinda kucuk bir fiyat farki var, yanliz DAM'den cok cok daha kaliteli ve performansli bir kamistir, istersen bi kontrol et link asagida:

http://www.spotbalik.com.tr/index.php?target=products&product_id=31732

100g iskandille kullanirsin bu kamisi, aslinda en iyi performansi 80g kursunda verir bu seri ama 100g rahatlikla kullanirsin. Karar senin, zaten damla 250g kursun atamazsin abansan %90 kirilacaktir, tas catlasin en iyi performansla 150g atarsin ama bu kadar agir kursun kullanirmisin bilemem.

Atis yapmak istedigin mesafeye gore sana iki secenek onunde, 150-180m mesafeler hedefinse DAM'i al, 130-150m mesafeler icin ise yukaridaki shimanoyu al.

100g iskandille cok rahat 130m atis yaparsin, tamamen kol gucune ve teknigine bagli bisey bu, illa cok cok agir kusunlar gerekmiyor.. tabi ruzgarda onemli bu anlamda.

12. enginem

enginem engin

Çetin abi evet ilk linkteki kamıştan uyarılarınızla vazgeçtim ağırlığı fazla gerçekten.Steelpowerda karar kıldım,hemfikiriz sanırım son kararım steelpower kamış olacak o halde.Makina dediğim gibi daha ucuza hem markalı hem surf hem 4 bilyalı bir seçenek bulamadım.Fiyat/performans açısından bu makinada son kararım oluyor bu halde.Tekne olayını şimdi anladım net olarak,mesele sistem değil oltanın uzunluğunun hareketi kısıtlaması anladığım kadarı ile.
    Mehmet arkadaşım evet bunun bir sonu yok teknolojiye yetişmeye kalkarsak icra memurları kapıya dizilir :) Baş ağrıtmayacak yüz güldürcek kalitede olsun en azından kafi.Evet bütçemi biraz aştım o yüzden alımımı ikiye bölüp alıyorum mecbur.İlk etapta kamış ve makinayı şu an sadece.Sağlam olsun geç olsun hesabı.
    Zaten söylediğim gibi kullanım alanım gemlik-narlı arasında ki dalgakıranlar ya da iskelelerden,İstanbulda da köprüden veya boğazdan olacak.Onun için ne çok ucuz ne de uçuk fiyatlara sahip malzemeler arasında bunları uygun gördüm.Sen daha iyi bilirsin ama Shimanonun alivio serisi için shimanonun en alt serisi diye duydum ben.Hem boğazda da iş görür mü 100 atarlı bir kamış diye düşünüyorum?
    Atma konusu bambaşka bir olay zaten.Beli kırıp,sağ elle ileriye doğru savurma şeklinde alıştım ben.Abanmak gibi huyum yok korkumdan zaten :)
    130 mt bulsam Allah bereket versin derim zaten ama dediğim gibi bu alivio boğazda gider mi.

13. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Dogrudur, surf olarak en alt seviye kamisidir Shimanonun ancak surda saydigimiz tum kamislardan daha saglam ve performansli bir kamistir. Sonucta shimano kalitesi, tartisilmaz.

Bogaz icin 150g kadar kursun kullanildigini biliyorum, bu sebeple kafami kurcalayan tek durum bu.. 4215 modeli olacak alivionun aynı kamis ancak 130-150g atarlisi.. yukaridaki magazada suan 80-100 ve 180-200 olanlar var, eger shimanoda karar kilarsan 150g kursun kullanacagim diyorsan forumda Cevat Ergin agabeyimiz var, kendisi shimano bayiisi, istanbulda yeri. www.erginbalikcilik.com, belki onun stoklarinda vardir bi arayip en azindan sorabilirsin, balikavinet sitesinden tavsiye ettiler diye soylersen indirimde yapabilir. Alivio'nun 4215 varmi diye bir sor. Seni temin ederim yukarda saydigimiz kamislardan cok cok daha performansli ve guclu bir kamistir.

14. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Engin kardeşim doğru bir tercih yapıyorsun.80-100 Gr.atarlı bir kamış shımano da olsa işini görmez.Boğaz da müthiş bir akıntı var.Kurşunun, attığın mesafeye batıp balık alabilmen için bazen 150gr.takman gerekiyor.Dam steelpower 3.90 veya 4,20 kamış ve linkini verdiğin Dam makine iyi bir kombinasyon olur.Şimdiden güle güle kullan ve bol trofeli avlar.

15. enginem

enginem engin

mehmet arkadaşım haklısındır daha iyidir ama hem biraz daha fazla para verip hemde daha düşük atarlı bir kamış pek çekici gelmiyor valla ya.
    Gel aklımı karıştırma sen :) Zaten ben kırarım öyle hassas aleti daha acemiliğimizide atmamışken.Elbette daha performanslıdır her şeyden önce atarı düşük daha hassas olacaktır.Ama "Dam"la arasında dağlar kadar fark yaratacağınıda pek sanmam.Evet 150den fazla kurşun atmam belki ama shimanonun max atarı 150.yani tam sınırda olacak 150 lik atış bu kamışa.Kısmetse bu dam kamışla makinasını almaya karar verdim ustalardan da tamam çıktıysa.
    Çetin abi sağolasın sanada iğneleri dolu dolu avlar..

16. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Rica ederim Engin.İstanbul'a geldiğinde özelden mesaj at yardım edebileceğim konularda yardımcı olurum.Tahtakale'de Murat balık ta arkadaşımdır.Oraya da yönlendirebilirim.Hatta fırsat olursa birlikte av da yaparız(tabi haftasonu olursa)Sağlıcakla kal.

17. enginem

enginem engin

inşallah çetin abi.
    Malum; balığa ikna edecek arkadaş bulmak zor.
    Gelende yarım saat sonra sıkıldım demeye başlıyor :)
    Yaparız inşallah,sağlıcakla.

18. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Engin hayirli olsun :) her iki secenekte seni yari yolda birakmaz, ikisindende ilgi alanlarina gore guzel bir takim kuruluyor.

Biraz daha beklersen kendimi tutamayip baska onerilerde bulunacagim, kafan karisacak iyice :p

Trofe avlarini gormek dilegiyle :)