takım topluyorum ama

Konu, 'Takım Çantası' kısmında canercan tarafından paylaşıldı.

1. canercan

canercan caner

merhaba arkadaşlar bugün eskişehirde bir çok av marketini gezdim.makina için shimano catana 3000 sfb'de karar kıldım.bu kararımda forumun payı büyük olmakla beraber makina gerçekten çok zarif ve kaliteli görünyordu.dükkanda pek çok makinayı kurcalamama rağmen shimano markalar daha bir çekici geldi bana.

Makinayı seçtim ama asıl zorlandığım konu kamış seçimi.5 tl'ye bile kamış var.dükkan sahipleriyle yaptığım konuşmalarda genel olarak 20-30 tl lik kamışlar önerdiler.gayet güzel kamışlarda vardı aralarında hatta bir satıcı kamışı aldı bir ucundan diğerine eğdi şov yaptı bana orda :) kırılacak zannettim ama banamısın demedi kamış.fiyatı 26 tl idi.Birde alba-star krokodil 360 cm kamış dikkatimi çekti 120 tl.kaliteli gözükmesine rağmen 360cm olması beni biraz tedirgin etti.ben didimde avlanacağım yerine göre kıyıdan at çek yapmak istiyorum bazende kıyıdan yemli avlanacağım,bir abi bana 10-40 atarlı aldığım zaman 100 gramlık kurşun ile ileri atamazsın en iyisi 100-200 atarlı bir kamış almamı söyledi.forumda pek çok konuyu okudum ama görmeden ve bu işi yapmadan pek anlaşılmıyor çok ince detaylar var öğrenmesi hakikaten zor.Sizden bir ricam var nasıl bir kamış seçeyim.birde acaba diyorum bir tane pahalı alacağıma 2-3 tane ucuzlarından mı alsam.gerçekten çok güzel hafif ve ucuz kamışlar mevcut.

2. 29519

29519

Eee at-çek ve yemli beklemeli avlar farklı disiplinlerdir. Buna göre takım düzülür bence sen en çok hangisini kullanacaksan söyle ona göre tavsiyelerde bulunulur.

3. canercan

canercan caner

cevabınız için tşekkür ederim.ben daha önce hep yemli avlandım.at-çek nasıl yapılır hiç tecrübem yok.açıkçası at çek istiyorum ama beceremiyeceğimden de korkuyorum.hani olmassa yemli avlanırım diye iki yola da giden bir kamış düşündüm.hala tereddütteyim.

4. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Caner abi, İçinde at-çek yapmaya yönelik bir heves merak varsa bi takım yapmakta yarar var fakat yazdan yaza kullanacaksan sadece hemen bir at-çek takımı yapmana gerek yok tabi tercih meselesi tatlısuda turna avıda yapabilirsin o takımla ama tavsiyem kıyıdan avlanmaya uygun takımlar.

Kamış 3.50 uygundur aslında gözünün korkmasına gerek yok kıyıdan atışlar için kamışın aksiyonuna dikkat etmen gerekir Ege suları çok akıntılı değildir o yüzden 100 gr kullanmana lüzum yok uzak mesade atışları için kullanılabilir ama atış stilini çok geliştirmeden surf casting tarzı atışlara geçmek zor :) yani 50-100 atarlı 3.0 mt uca doğru esneyen yarı surf diye tabir ettiğimiz bir teleskopik kamışla başlayabilirsin 60 lık veya 70 lik bir makina ile takımı kurabilirsin.Bütçeni zorlamana gerek yok 30 liralık bi kamışla başlamak en iyisi ileride daha iyilerine kullanım amacı çerçevesinde sahip olabilirsin sar makinana 0.25 monoflament al kıyıdan çupraları bak keyfine en güzeli :D

Şöyle birşey var ayrıca,bir shımano makinaya dokunmak ile bir remixona dokunmak elbetteki sana aynı hazzı vermez kalite, işçilik, zerafet aynı değildir fakat şöyle bir husus da var insanları en çok yanıltan şey de budur eline 50 liralık makinayı alırsın ve bakarsın güzeldir işini görebilecek kapasitededir yalnız yan tarafında 250 liralık bir makina durur ona dokunursun belki çok da farkı yoktur ama egon sana şunu söyler çok güzel bir makinaya dokunuyorsun herkesin sahip olamayacağı bir makina bu kalitelidir diyede seslenir bilinç altın sana ve onu alırsın o yüzden amaca uygun malzeme seçmek ve almak gerçekten zor iştir fiyatlara takılma ucuz da olsa işini görebilecek bir çok marka ve model var.

Son düzenleme: 15 Haziran 2011
  5. canercan

canercan caner

Onur kardeşim ayrıntılı cevabın için çok teşekkür ederim gerçekten kafamdaki bir çok soruya cevap buldum.Makinaya karar vermiştim ama 60 -70 lik ne oluyor tam anlamadım.biraz daha açıklarsan olmadı makinayıda tekrar gözden geçirebilirim.dediklerini düşüneceğim.

6. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Makara boyutu şöyle örnek vereyim http://www.avmarketi.com/asp/product/15246/Silverstar-makine-LEOPAR-60
    http://www.avmarketi.com/asp/product/18524/SHIMANO-ZENORA-4000F-USA-2-BB-MAKINE

Yukarıdaki 60lık bir surf makina dolayısı ile daha ağır ve misina kapasitesi daha fazla (YALNIZCA boyuttan dolayı oluşan fark) alttaki ise 40 lık küçük boy spin makina daha hafif daha az misina sarılır tabi daha çok farkları var alttaki makina at-çek için uygun devir oranı hafifliği vs. özellikleri bakımından üstteki beklemeli avlarda kullanılabilecek bir makina.

7. canercan

canercan caner

sevgili Onur çok teşekkür ettim.

8. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Eyvallah abi,kafana takılan bir konu olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırız :)

9. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Madem çeşitli özelliklerde avlar gerçekleştireceksin, o zaman orta kalitede 2 tane kamış almanı tavsiye ederim. Biri düşük atarlı diğeri de 100-200 olabilir.

10. canercan

canercan caner

cevabınız için teşekkürler.Ben 3-4 gün sonra didimdeyim.önce orayı gezip insanlar nerede avlanıyor neler kullanıyor iyice öğrenip daha sonra takımımı hazırlama kararı aldım.İnsan heyecanlanıp ne yapacağını bilemiyor bazen.heyecanım ve aceleciliğim yüzünden dün az daha alıyordum takımı belki çok gereksiz veya yanlış takım alacaktım.biraz işi öğreniyim didimde toplayacağım.en kısa zamanda buraya av raporumu ve takımımı yollamak nasip olur umarım.esen kalınız.

11. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

12. canercan

canercan caner

Sevgili Onur ben akköye gideceğim.ailem o civara taşındı ve bende bir türlü ziyaret fırsatını bulamadım.Gideceğim yere taşburun baya yakınmış.Bu yasağı daha önce forumda okumuştum,amacım oraları iyice öğrenip, yasak olmayan uygun bir avlak bulmak.Bu konuda pek zorlanacağımı sanmıyorum uzun süre boş vaktim var,bisikiletim de var =)

13. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    abi bence atarın 10-40 olsun ,
    niye mi atçek için ideal artı 30 gram kursun taksan yemli için 60-70 metre ye kadar atarsın atışa göre
    saygılar..

14. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Arkadaşlar, Didim-Akbük'te balık yasağı yokmuş, Gökova-Akbük'te yasak varmış. Yani Didim-Akbük liman içi hariç diğer yerlerde av serbestmiş.

15. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Furkan ne yaptın kardeşim sen yav :p :p Akbük'e gidecek herkeste bi huzursuzluk vardı vallahi bende ara sıra giderim bu sene yazın gitmeyecektim zaten ama eylülden sonra oralardayım bende düşünüyordum kendi kendime yasak eylül-ekimde de devam eder mi diye :d

16. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Onur, sorma ben neler çektim :). Akbük'e gideceğim diye forumdaki raporlara bir bakayım dedim, bakmaz olaydım:D . Yanlışlıkla bir konuya girdim, koordinatlar, harita filan var ve haritada Akbük'ün olduğu yer komple yasak :D. Şimdi yandık dedim ve gözüm Gökova filan görmez oldu :). 2 tane Akbük olacağı aklımın ucundan bile geçmedi :).

Bir çok kişi sanırım -benim sayemde- aynı yanılgıya düşmüştür :eek: . Konuyu da düzeltemedim ama daha büyük bir yazı ile konuyu güncelleyeyim bari, milletin kafası karışmasın :D.