Takım yapmak için yardım.Bu 0.06 mm misina istavrit için uygunmu?

Konu, 'Takım Çantası' kısmında sorcares tarafından paylaşıldı.

1. sorcares

sorcares cuneyt

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.kendi takımımı kendim yapmak istiyorum yalnız benim aklıma bikaç şey takıldı yardımcı olursanız sevinirim.:thumb:

istavrit avında köstek için düşündüğüm 0,06 MM TRABUCCO T-FORCE XPS (Floracarbon) misinanın sizce kopma riski varmı? sonuçta istavrit.bizim buralardaki istavritler okadar iri değil.test çekeri 0.55 ,ağırlık çekeri 1,21 yazıyor.
    bedene toplam 6 köstek bağlamak istiyorum.iğneler 11 numara siyah sinek kanca.bu arada köstek uzunluğunu 14 cm düşünüyorum.

2. sormak istediğim beden içinde normal 0,18 mi kullanmalıyım.100-150 gr arası kurşun kullanıp kıyıdan baya abanacağım için kopma riski olurmu?

3. sormak istediğim atçek yapmak istemiyorum istavrit burda genelde üstte olduğu için stoper-şamandıra düşünüyorum mantıklımı?hihi

4.sormak istediğim kurşunu son kösteğin nekadar altına takmalıyım?

2. simendifer

simendifer Sennur

Eğer fluorocarbon misina kullanacaksanız, bence misinanın o kadar ince olmasına gerek yok. Balık misinayı görmeyecekse, 0,06 kullanarak riske girmenin anlamı nedir? ;) 0,15 ideal bir kalınlık olur kanımca. bedeni ise 0,18 ya da 0,20'den yapabilirsiniz. 0,18, 100-150 gr. kaldırır ama 0,20 daha güvenli atış yapmanızı sağlar. Zira çok dayanıklı olduğu söylenen bazı misinalarda dahi, kopma yaşanabiliyor. Kurşunu ise son kösteğin 25 cm kadar altından takabilirsiniz. Bana sorarsanız, balık üstteyse, hafif bir kurşunla (20 gr gibi) at-çek daha mantıklı geliyor. Ama en sağlıklı olanı, merada etrafınızda bulunanların çoğunun kullandığı yöntemi kullanmak olur. Böylelikle onların avını bozmadığınız gibi, siz de o an için daha verimli olabilecek yöntemi kullanmış olursunuz.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    oncelikle hosgeldin aramiza cuneyt.

bildigim kadari ile cevaplamaya çalisayim.

0.06mm epey ince bir metrik. o misinayi kullanmadim kalitesini bilemiyorum fakat florokarbon olduktan sonra o kadar ince kullanmaya gerek yok. ince misinayi gorunurlugu azalsin diye kullaniriz ki bu zaten florokarbon. çapari kosteklerinde ince misina kullanmanin ne gibi zorlugu vardir? en onemlisi gamlanmasi firildak yapmasi dugum yapmasi. bunu da kalin metrikle çozebiliriz. florokarbon olarak 0.15-0.20 arasi uygundur diye dusunuyorum ( baligin nazli doneminde ince takim gerekmedikce).
    150gr kursun atmak için bedende 0.25in altina inmek riskli oluyor.

stoper samandira sistemini yemli dusunuyorsun herhalde, çapari yaptiginda atip beklersen birsey gelmeyecektir illa at-çek gerekir. geceleri oldukca verimli olur.

son olarak kursunu son kostegin ignesinin yarim kostek boyu altina bagliyorum ben ( 25cm kadar )

4. sorcares

sorcares cuneyt

valla burdakiler bayabi nazlı bikere hatırlıyorum iskeleden atçek yaparak 0.12 köstekli takımla 4 saatte hiç bişe tutamadım. inanılır gibi deil ama bazen bizim bu körfezde gelmeyince gelmiyo birazda şans meselesi ama millet az da olsa tutuyo ben elim boş dönmüştüm.oyuzden avcı takım düşündüm.çaparide stoper şamandıra sisteminden faydalananlar var bikaç yerde okumuştum royun yorumuna göre yapmasam daha doğru olacak

5. balikci

balikci

FC kalınlığını biraz daha arttırıp, gelecekte farklı amaçlar içinde kullanabilirsiniz. 0.18 - 0.20 aralığı, sizin için en iyi köstek seçeneği olur. Ayrıca bunların düğüm mukavemeti oldukça zayıftır. İyi bir düğüm bile ister istemez çekerden emisyon yapacaktır. Buna bağlı olarak da, belki 200g belkide daha fazla bir çeker kaybı yaşanacaktır. Bu da sizin için sorun olabilir. Ek olarak, kaplama FC da kullanabilirsiniz. Çok kalın olmayanlardan alınan randıman, asılı kadar etkili. Bedene ise mutlaka şoklama yapmalısınız, aksi takdirde o ağırlıkta beden, atış sırasında oluşacak gerilimde kopar.

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    köstek 0.20-0.25 - beden 0.30 işi garantiye al.. istavrit bu misinayı görse , bogazda binlerce insan istavrit tutabilirmi?? :)

7. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    ben kendim bağlıyorum, yakında hiç balık aramıyorum, en uzak atışımı yapıp açıktan iri çekmek hedefim. genelde kullandığım takım 0,12/0,24 ve 0,15/0,26

8. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    balık üstte ve iri değil ise bence 0,10/0,18 kurşun 50-60gr yeterli olur.

bedene 10 adet en az 8 adet köstek dizin. Sayı azaldıkça balığın oltaya vurma olasılığıda azalır.

9. popeye1907

popeye1907 Gökhan

Favori Kamış:
    shimano Super Aero Technium 425, Lineaeffe Prestige 7000 450-200, Okuma Salina 3 parça Surf
    Favori Makine:
    Shimano Bull's Eye 9050 XT, Shimano Saros 4000 F
    En İyi Avı:
    2 kg. vatoz ve 420 gr zargana
    Mayıs Haziran döneminde Bostancı ve Suadiye sahilden sizin avlağınıza benzer bölgelerden çapari ile istavrit avlarız. Ben yaptığım takımlarda 0,10 köstek, 0,16 beden yapıyorum iğneler 11 no köstek boylarını biraz kısa tutun. 10 cm. ve ya 12 cm. idealdir sığ sular için. 150 gr. kurşunada gerek yok akıntılı sularda çalışılmayacaksa. Muhtelif boylarda kurşunlar deneme yoluyla doğru olan bulunur. Max. 75 gr. ideal ibi gözüküyor.

10. akrepkral

akrepkral y.faruk özkan

Eğer fluorocarbon misina kullanacaksanız, bence misinanın o kadar ince olmasına gerek yok. Balık misinayı görmeyecekse, 0,06 kullanarak riske girmenin anlamı nedir? 0,15 ideal bir kalınlık olur kanımca. bedeni ise 0,18 ya da 0,20'den yapabilirsiniz. 0,18, 100-150 gr. kaldırır ama 0,20 daha güvenli atış yapmanızı sağlar. Zira çok dayanıklı olduğu söylenen bazı misinalarda dahi, kopma yaşanabiliyor. Kurşunu ise son kösteğin 25 cm kadar altından takabilirsiniz. Bana sorarsanız, balık üstteyse, hafif bir kurşunla (20 gr gibi) at-çek daha mantıklı geliyor. Ama en sağlıklı olanı, merada etrafınızda bulunanların çoğunun kullandığı yöntemi kullanmak olur. Böylelikle onların avını bozmadığınız gibi, siz de o an için daha verimli olabilecek yöntemi kullanmış olursunuz.