Takımım hakkında öneri

Konu, 'Kamışlar' kısmında cem1 tarafından paylaşıldı.

1. cem1

cem1 cem

Geçen sene yemli avında ( lüfer familyası ) kullandığım takımım 4.20 Eurofish Toledo kamış ve Remixon Ultra Infinity 6000 makinaydı. Daha iyi bir takım yapmak isteğiyle geçen gün Penn Affinity 7000 makina ve Mitchell Privilege T Surf 430 120-180 gr. kamış aldım ( her ikisinide kullanma şansım henüz olmadı ). Bu kamışı sadece yemlide kullanmak için beğenerek aldım. Aslında Tica Combat ı çok beğendim ama biraz pahalı diye almadım. Üstatlara bir kaç sorum olacak:
    - Almış olduğum Mitchell kamış için büyük üstat Vedat Abayoğlu'nun " ilk atışda kırdım " sözü beni kamışdan soğuttu. Ben bu kamışın özellikle yemli av için güzel bir kamış ( en azından benim Eurofish den, ki çok beğendiğim bir kamış, daha iyi bir kamış ) olduğunu düşünüyordum. Acaba Tica Combat la değiştirsem mi diye düşünmeye başladım ( Tica nında yedek parça problemi olduğunu çok duydum ).
    - Boğazda rapala ile at çek de kullandığım kamış Okuma Salina 3 parça ve makinamda Ryobi Arctica 8000. Bu takımdan rapala avında çok memnunum.
    Sizce Penn makinam Ryobi makinamdan rapala avında kullanmak için daha iyi bir alternatifmidir ( ki ben öyle olduğuna inanarak aldım. Yani hem yemli hem rapala da kullanmak için aldım )
    - Birde Mitchell kamışı Tica Combat la değiştirirsem yemlide ve çaparide çok çok iyi iş yapacağından eminim ama rapala da Salina kamışımdan daha iyi bir performans sağlarmı? Geçen sene 150 gr ağırlığı hiç geçmem gerekmemişde. Tica nın ucu çok esnek olduğundan rapala için emin olamadım.
    Üstatlardan görüş alabilirsem sevinirim.
    Herkese rastgele.