forumu uzun zamnadır takip ediyorum. takımlarla ilgili az çok fikirlerim ve el becerimde var fakat tekne ile hiç lüfer tutmadım ayrıca muhasebe mesleğini icra etmem dolayısı ile ve salı gününe kadar hiç boş vaktim olmaması nedeni ile forumu gezemicem. cumartesi günü de tuzlaya iki acemi arkadaşım tekne ayarladık gidelim dediler ve takım işinide bana yüklediler. benim sıkıntım şu teknede lüfer tutmak için nasıl bir takım yapmalıyım arkadaşlarım geçen sefer en az 7-8 yemli lüfer takımını atarken koparttıkları için elde bir kaç takım yapmam gerekli bana bu konuda yardımcı olabilen varsa şimdiden Allah razı olsun. saygılar.
bu linkteki lüfer takımını yapabilirsen yada alabilirsen iş yapar. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29956 yapacaksan mantara kadar olan kısmı kesinlikle çelik tel olacak . uzun pala iğneleri hırsız yapacaksın. gerçi biliyorsunuz galiba daha önce yapmışsınız.illa da çelik tel yok misina olsun diyorsan 0,70 veya 0,80 olsun yahu zaten balık bol olunca istavrit çaparisiyle bile çekeni gördüm.
az önce balıkçıya gittim dedim uzun olta tamam dedi 3 tane tam takır her şey dahil takım 25 tl verdim. bu ne biçim iş ya
valla ne varki 3 takım 25 lirada. bi derin su takımı yaptık fırdöndüleri 10 lira 20 lira flaşör, 5 lira kurşun 5 lira iğneler ne ediyo hesp ediyosundur umarım. bide bunu 350-550 m derine salıp bekliyosun başında alıp götürmesin balık diye . yakaldığın ne 4 tane köpek balığı. iyisiniz iyisiniz. boğazın balıkcısıyla egenin balıkcısı Allahın şanslı kulları
ben şahsen bu sene ilk defa bir deneyim sahibi oldum vesırtı ile lüfere çıktım ve tek söyliyeceyim çok haz verici ama takımı ilk baştan satın aldık malzemeciden ama aldığım takımları pek beyenmedim hiç gezmediysem 5 -10 malzemeci gezdim bulduğum takımlar beni tartmin etmedikibalığı tatmin etsin neyse en son bir model buldum ve bu modeli yapmaya başladım hem telli olandan daha basit ve hızli hemde ben de arkadaşımda teli çok kestirdik bu sene kofanalara ama bu takımda biraz daha şanslı oluyorsun kanımca.şimdi kısaca takımı tarif eeceyim jmc 0.3no uzun pala ine delikli olacak ve fırdöndü ama fırdöndü küçük ve inenin çapağından çıkmamalı bunasap kısmından az ısıtıp yan keski ile açıp fırdöndüyü takıyoruz peşine 1 tane daha fırdöndü takıyorsun bu 4 tane ine olana kadar yapıyorsun 10 cm çelik teli son ineden sonra takıyorsun ve 50lilk misinaya göre stoper ve 1 ad gagalık önce stoper sonra gagalık sonra stoper ve ucuna bir parca serum daha sonra dafırfırı takıyorsunböylece 4 veya 5 tl lik takımın maliyeti 1.5 tl gibi oluyor hemde direk tel ile bağlı olan takımdan sağlam oluyor rast gelsin.