takımlarımı yenilemek istiyorum yardım edebilir misiniz?

Konu, 'Kamışlar' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Aynı konuyu yanlışlıkla takım çantası kısmına açmışım buraya taşımak istedim;
    Tüm üstadlara selamlar.
    Balık tutmadaki acemiliğimi yeni yeni atarken bir acemiliğimi pahalı şekilde öğrenmiş bulunmaktayım
    Daha önce sahibi olduğum kamış ve makinayı göbek hizama gelen denize girip mırmır avlarken tuzlu su içerisinde kullandım, av sonrası tatlı su ile yıkamayınca makinayı çeviremez oldum teleskopik kamış ise kapanmıyor.
    Benim gibi acemilerin dikkatine; aynı hataya düşmeyin ve av sonrası malzemelerinizi tatlı su ile yıkayın

Hedef balık olarak İzmirde karagöz, gopez ve mercan avlamak için tekneden kullanabileceğim kamış ve makina, ayrıca kıyıdan mırmır çipura vs avlayabileceğim yemli av yapabileceğim bir takım önerisinde bulunabilir misiniz?
    At çek olayına girebilecek kadar acemiliğimi atmadığım için beklemeli kurşunlu av yapacağım bu konuda yardımlarınızı bekliyor şimdiden ilgilenen ustalara teşekkürlerimi sunuyorum.

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

iki takım için toplam 300-350 tl arası bir bütçe ayarladım belki 100 tl daha artırabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

100 grama kadar kurşun kullanmayı düşünüyorum acaba tek kamış ve makina ile hem tekneden hem de kıyıdan av yapabilme ihtimalim var mıdır? bir de artık teleskopik kamış kullanmak istemiyorum, yardımlarınızı merakla bekliyorum teşekkürler

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bu kamisi tavsiye ederim,boy oranini sen belirlersin,

http://www.tsunamiav.com/asp/product/8506/Elegance-300-Carbon-Kamis

makina olarak da bu makinayi tavsiye ederim,her 2 takimda seni yolda birakacak bir takim deyil;)

http://www.avmarketi.com/asp/product/6955/OKUMA-SALiNA-SA40-MAKINE

dilersen bu takimla toplu atcekde yapabilirsin:)

tekneden kullanmak icin kisa boy ici dolgulu kamislar var,2 parcali,hem hesapli hem teknede kullanimi uygun,boyu kisa oldugu icin,onlarada bakabilirsin,,teknede kullanim icin...

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

çok teşekkür ederim ilginiz için makina çok iyi görünüyor videosu da insanı kendine ayrı bi çekiyor:)

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    her 2 takım bende var:) her 2 sindende çok memnunum:)
    makinayı kesinlik ile suya sokma.yıkama..2 3 yıl sonra içini açar yağlarsın hepsi bu,şayet gerekli görürsen,gacurtu gıcırtı yoksa hiç elleme:) .dış bakımı yaparsın pamuklu bez ile..

misinanın geçtiği rulman halka gıçırtı yapar yapsa,zamanla ordaki yağ bitiyor,tuzlu suyun,suyun oraya ulaşması ile,oraya teflon sprey sık geç hepsi buhihi

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Zaten artık suyun içine makina ile girmem ağzım yandı bir defa :) denizde avlandıktan sonra tatlı su ile yıkamayayım mı misinayı? Sıkıntı olmaz mı o zaman.
    Bi de bi ricam daha olacak hafif bir makinam var tekneden avlanmak için o iki parçalı tekne kamışıyla birlikte almıştım, o makinayı takıp bir kaç parça sahteyle kıyıdan deneme atışı yapmak için ayrı bir kamış daha önerebilir misiniz acaba?
    Eski takımımla bi tane sahte almıştım 10 metre ileriye ancak atabilmiştim hemen vazgeçtim :) uzağa atmak için ayrı kamış almam lazım sanırım. Kusura bakmayın çok soru sordum :)

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    misina olarak ben süper maxim 25 lik yahut 28 lik tavsiye ederim,şu dönem 25 lik kullan,zira su berrak..ve misinayı makinaya taşmıyacak şekilde sar,kafa dolu olsun..

kamış olarak atçek spin kamış almalısın...tavsiyem okuma alımuna 10 30 gr atarlı dır..240 yahut 270 ideal boy.su üstü sahte kullanacağını da hesap edersek..

şahsen ben misinayı yıkamıyorumhihi yıkasakda az buçuk faydası vardır.ama hiç yarı yolda bırakmadığı için,yıkama gereğide duymadımhihi yıkayacaksan.makinanın kafasını çıkar.musluğu az bir miktar aç,sadece misinanın üstüne akacak şekilde su akıt,...

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tavsiyelerinize uyacağım çok teşekkür ederim :) sizle gibi üstadlar varken sırtımız yere gelmez çok teşekkürler.