Bu akşam 17:00-21:20 arası Galata Köprüden attım ilk defa. Öncelikle tıklım tıklım idi. Yarım metre arayla dizilmiş insanlar. İstisnalar köprünün istilacıları işportacılardı. 3 kişilik yer kaplayıp kimseyi de yaklaştırmıyorlar. Birine yanından atayım dedim adamın dediği tezgahın önünü kapattırmam oldu. Neymiş geçenler tezgahı görüp alışveriş yapacaklar! Bir iki konışayım dedim ama hayvanlar daha çok anladığı için daha fazla muhatap olmadım! Ava gelince 4 saat boyunca bir tık olmaz mı ya! Yanımdaki arkadaşlar sağdan 4-5 kişi soldan 4-5 kişi hepsi balık aldı bende tık yok, takım aynı yem aynı davranış aynı ama kısmet farklı Ne yapalım bizim payımıza da kör Salih çıktı Bu arada olta attığım yer boğaz tarafı karaköy yönüydü... Herkese rastgele...
sokağa çıkma yasağında gitsen köprüye yine yer bulunmaz bu kafayla. boşver balık gelmemesi iyi olmuş en azından aklında kalmaz köprü sonra ayağın bir alışırsa hergün hırgürün içinde bulursun kendini. balık tutmak zevk işidir zevk onunla uğraş bununla uğraş derken kovayı doldursan ne olur olaya salih değil talih olarak bak bence
Allah sağlık versin. Bi daha ki sefere kısmet olur. İşportacıya kafam bozuldu. Sanki babasının yeri. Ben olsam çok tav olurdum. Kavga etmemek için sağlam sinir lazım İstanbul'da.
Herşey aynı olmasına rağmen vuruş bile alamadıysan takımı balığın olduğu derinliğe indirememişsindir. Ya çok derinde tutmuşsundur , takımın balığın altında kalmıştır. Ya da çok yukarıda tutmuşsundur takım balığın üstünde kalmıştır. Dibe indikten sonra 3-5 metre yukarı sarıp orta sularda denemen iyi olurdu . Farklı derinliklerde deneyerek vuruşu aldığın yerlerde olta atmak en iyisi . Makineyi o derinliğe ayarlayabilmen için makine üstünde küçük plastik birtırnak olur. misinayı oraya geçirirsen herseferinde aynı derinliği bulabilirsin. tabii burada yeminin tazeliği , iğnenin büyüklüğü gibi yan faktörlerde var .
Millet dibe birakiyordu ve dipten aliyorlardi baligi. Dediginiz gibi dipten de denedim degisik ddrinliklerde de ama yok
slm slm ihasan bey bende galatada avlanıyorum senin orda oltayı dibe atım diptende 6.tur makineyi sarıp arkadaşların dedigi gibi ayar tırnagına takman lazımdı ordaki taktik 6 veya 7 tur ras gele