Talihsiz Olay

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında mertparlak tarafından paylaşıldı.

1. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Merhaba Arkadaşlar 17-08-2007 senesinde başımdan geçen talihsiz olayı sizlerle paylaşmak istedim buna hikaye demesekte paylaşmak istedim
    Yer: Bursa-Arnavutköy
    Varış zamanı :22,00
    Hedef Balık: Eskine
    3 arkadaş bölgeye ulaştığımızda hazırlıklarımızı yaptık deniz çalkantılıydı yerde damlalar halinde
    kan izleri vardı ahmet abiye dönüp bak kanları görüyormusun dedim allah verede ters birşeyler olmasa bari dedim
    (içime doğmuş ) ahmet abide birşey olmaz derken 4. arkadaşımız aramıza katıldı ersin abi bana aynen şöyle dedi
    bugün güzel balık tutacağız içime doğdu dediğinde ben ve ahmet abi bir ağızdan başladık gülmeye
    senin beslediğin balıklar kocaman olmuştur dedik ersin abi oltayı suya indiren ilk kişi oldu
    bizler çay keyfi yapıyorduk ersin abi kamışı bir hışımla çekiyorki sormayın ben ersin abiye sesleniyorum
    geliyormu abiii diye ersin abide evet evet baya iri geliyor demeye kalmadan balık sudan çıkıyor
    balık 1 kilonun üzerinde ahmet abi yine takılıyor ben bu balığı tanıyorum senin gecen senelerden
    beslediğin balık hatırladınmı diyor ve bizler başlıyoruz gülmeye nazikçe eskineyi iğneden kurtarıyoruz
    ve ersin abide nazikce suya salıyor balığı suda çok dalga olduğundan balığın kaçışını bile izleyemiyoruz
    avlak bölgeye gitmeden aldığımız karar balığın boyu kilosu ne olursa olsun yakala bırak avı
    yapacağız diye karar almıştık ahmet abi ve ben ve ahmet abinin bacanağı bismillah çekip bizlerde oltalarımızı suya bırakıyoruz
    sevgili ersin abi yaklaşık 10dk sonra yemi tazelemek için oltasını çıkarıyor ve yemleri tazeliyor
    bu sırada ben ufak ama sevimli eskineyi çekmekle meşkül oluyorum konuşmalara aldırış bile etmiyorum :)
    balığın ağzından nazikce iğne çıkarılıyor ve o kücük eskinemizde suya geri bırakılıyor
    cevredeki amatör dostlarımız bize garip garip bakıyor lafı fazla uzatmadan benim başımdan gecen
    talihsiz olaya geleyim o saate kadar herşey harikaydı 9 eskine tutuyoruz ama elde var sıfır biraz
    mola verip birşeyler yiyelim dedik ben kaşla göz arasında bir ekmek ağzına kadar köfte ve patates dolu
    ekmeği tek başıma götürüyorum ersin abide yuhbe nezaman yedinla o ekmeği diyor ve başlıyoruz gülmeye
    yemeklerimiz yedikten sonra tekrar oltalarımızın başına geçiyoruz ahmet abi ben yer değiştireceğim diyor ve yanımızdan ayrılıyor
    sen yer değiştirirsinde ben değiştirememmi diyorum takılıyorum peşine saat 02 sularında kayaların
    üzerinde keçi gibi bir oyana bir buyana zıplarken sonradan farkettiğim kayaların üzerindeki ağa takılıyor ve düşüyorum
    ahmet abi erken farkedip koşuyor yanıma yerde kurbanlık koyun misali yatıyorum ahmet abiyle
    aramızda kecen konuşmalar bu arada ahmet abinin bacanak ve ersin abi bizden uzaktalar
    Ahmet Abi: mert birşeyin varmı
    Ben: Sağ kolum kütük gibi abi
    Ahmet Abi: sakın kımıldama
    Ben: tamam ( ahmet abi bu arada başımı ve boynumu kontrol ediyor koluma bakıyor)
    Ahmet Abi: birşey yok sanırım ufak bir kırık yada çatlak
    Ben : tamam abi
    Ahmet Abi: lan bacanak ersin çabuk toparlanın mert düştü hastaneye gidiyoruz
    Ersin Abi ve bacanak koşarak yanımıza geliyorlar hızlı bir şekilde toparlanıp beni arabaya bindirdikleri gibi hastane yolunu tutuyoruz
    hastaneye giderken alçıya aldırırız kolu birde ağrı kesici vurdururuz döneriz geriye diyorum
    mudanya devlet hastanesine geldiğimizde açilde rontken çekip koluma tanı koyuyorlar ve acildeki doktorun burda birşey yapamayız
    ameliyat olman gerekiyor bursaya gitmen lazım diyor ve ben başlıyorum soğuk terler dökmeye :)
    yolda ahmet abi hızlı gidemiyor en ufak sarsıntıda kolum açıyor bu arada kol olmuş balon gibi
    gözlerim yavaş yavaş kapanmaya başlıyor ersin abide beni dürdüp tutuşturuyor sigarayı ağzıma
    uyuma diye uyarıyor acıbadem hastanesinde acile giriyoruz nöbetci doktor karşılıyor geçmiş olsun
    hastanın nesi var diyor ahmet abide kolu kırıldı ameliyat olması gerekiyormuş mudanya devlet hastanesinde
    bu tanıyı koydular ağrı kesici vurupu hemen bursada hastaneye gidin dediler
    rotkende burda demesiyle bir rontkende orda çekiyorlar ve mudanya devlet hastanesini arıyorlar acilden
    bu aradada ortopedist doktor cem bey geliyor nezaman aradılar haber verdilerde geldi anlayamadım
    cem bey rotkeni inceliyor ve başlıyor bana soru sormaya şuan karnın açmı hayır diyorum 1 ekmek yedim
    dedim ozaman kolunu gecici alcıya alacağız ve sabah 9 da ameliyata alacağım seni dedi iyi dedim bende
    demez olaydım gecici alçıya alırken canımı çok yakıyorlar ahmet abiye diyor bırak kolumu diyorum
    doktora diyorum bıraklan kolumu canım yanıyor diyene kadar gecici alcıya alma işlemi bitiyor
    ve beni yatırıyorlar odaya sabahı beklemeye başlıyoruz evde kimseye haber vermiyorum
    telaşlanmasınlar diye ahmet abide haber verelim diyor sabah veririz uyusunlar şimdi diyorum
    sabah 7 gibi evi arıyorum bizimkiler geliyorlar hastaneye annem kalp hastası olduğu için ona beyaz yalan söylüyorum
    ufak bir çatlak serum bitince taburcu edecekler diyorum doğruları çaktırmadan ablama anlatıyorum
    ve annemi eve götürsün abimler diyorum annemde eve gidiyor ve saat 9 olduğunda ameliyata alınıyorum yaklaşık 5.30 saat süren ameliyetım
    başarıyla sonuçlanıyorum çok parçalı uç kırığı olduğundan zor geçiyor ameliyat diresek olmuş param parça
    serçe ve yüzük parmaklarının sinirleri kopmuş anca düzeltiyorlar ve 22 tane titanyum takılıyor o kücücük direseğe
    ameliyattan sonra ablam doktorla konuşuyor cem bey ameliyat güzel gecti ancak serçe ve yüzük
    parmağının sinirleri koptuğundan %51 çalışmama riski olduğunu ancak fizik tedavidede elimizden geleni yapıcaklarını söylüyor
    ben ameliyat sonra hep uyku modunda uyumak istiyorum yaklaşıkta 4 ay fizik tedavi sürüyor ve parmaklarıda kurtarıyoruz
    ve yaklaşık 3 sene amatör balık avcılığıma ara verdikten sonra tekrar yavaş yavaş başlıyorum amatör balık avcılığına
    ara verdikten sonra 3 haftada 3 kere gittim
    başımdan geçen talihsiz olayı okuduğunuz için sizlere teşekkür eder saygılar sunarım

2. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Gecmis olsun. O ag'i oraya atanlar,birakanlar bunu okurlarsa ne dusunurler acaba merak ettim.Size rastgele ve kazasiz belasiz avlar dilerim...

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    geçmiş olsun. oluyor böyle kazalar. bende bir sene kulelide avlanırken kayalıkların üstünde bir abi başka bir oltayla birbirine karıştılar adam kayalaın üstünden acele ile yürürken çok fena düştü oltası kırıldı adamın tahminen kolu da kırıldı. çok dikkat etmek lazım özellikle gece avlarında. allah korumuş yine.

4. modena

modena

çok geçmiş olsun...av da mutlaka çok dikkatli olmak gerek...her an her şey olabilir...bir keresinde akyaka da avlanırken diğer avcılardan biri sahteyi bir savurdu...sahte tam arkasında duran arkadaşının ağzına geçti...güler misin ağlar mısın durumu vardı...kısaca kaza geliyorum demez...tekrar çok geçmiş olsun...

5. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Arkadaşım geçmiş olsun. Ben dediğiniz yerde sürekli avlanıyorum. Ne yazık ki yasak olmasına rağmen bazı ş....siz balıkçılar mendireğin önüne ağ atıyorlar. Kıyıdan bi balık tutma zevkimiz var, onunda içine ediyorlar. Ne diyeyim ALLAH büyük kazalardan hepimizi korusun.Hayırlı bayramlar.

6. james hatfield

james hatfield yasin

En İyi Avı:
    7.5 kg. sazan, 1 kg cupra
    cok buyuk gecmiş olsun...bu vesileyle forumdaki tum arkadaslarada tekrar hatırlatmıs olalım...önce emniyet...kazasız belasız güzel avlar herkese

7. shubuo0o

shubuo0o Rafet

Geçmiş olsun.. Bu tür kaza olaylarının kimsenin başına gelmemesi dileklerimle ...Rasgele

8. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Çok büyük geçmiş olsun.

9. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Büyük geçmiş olsun...çok üzücü bir durum azami dikkat etmek gerekir kayalık avlaklar ve tekneye inip binmelerde talihsiz kazalar hep meydana geliyor..

10. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.. Feridun abininde dediği gibi dikkatli olmak gerekiyor butür kazalar kimsenin başına gelmemesi diklerimle hayırlı bayramlar avınız kazasız belasız daim olsun herkeze rastgele

11. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Oraya AG atan dangalakların bu sitenin varlıgından haberi olduklarını bile sanmıyorum

12. cebirx

cebirx

Çok büyük geçmiş olsun...

13. tufan27

tufan27 tufan

Favori Kamış:
    lıneaeffe oyster 420
    Favori Makine:
    okuma epıx pro epb 65
    öncelikle geçmiş olsun allah böyle talihsiz olayların tekrarını yaşatmasın

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bu arada hakikaten birseyi soylemek istiyorumki dikkatli olmak cok ama cok onemli.Bende en son baliga gittigimde (burada paylastigim bir rapor " Kotu bir av gunu raporu" ve bu olayi anlatmayi unutmusum) cok kotu bir sekilde suya dusuyordum :S Suyun derinligi nereden baksaniz 5 mt var.Cok cok iyi bir yuzucu degilim ve su cok dalgaliydi.Allah korudu ve son anda halatlara tutunup kurtulabildim.Eger oraya dusup bogulsam kimsenin haberi olmazdi.Cunku o yagmurda pek insan yoktu orada.Olanlarda zaten uzak mesafedeydi. Hatta bu an birkac kez ruyama girdi :D
    Rastgele...

15. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Emrah Bey sizede çok geçmiş olsun

16. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkur ederim.Allah bizleri korusun,bizde dogayi ;) :)
    Rastgele...

17. nit

nit kenan

Favori Kamış:
    lineaeffe
    gecmis olsun, bizim de kulaklara kupe.

18. sarcoglu

sarcoglu Tolga

Favori Kamış:
    LINEAEFFE EXTREME CAST 440 & OKUMA CEDROS 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SA II 10000 & OKUMA SALİNA SA 55
    kardeşim büyük geçmiş olsun kayalık avlarında gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor bir anda düşüveriyorsun valla ama genede allah korumuş başınıda vurabilirdin ve daha kötü sonuçlana bilirdi tekrar çok geçmiş olsun

19. balıkçıxy

balıkçıxy haluk ziya zorluoğlu

Favori Kamış:
    240 kaöış
    geçmiş olsun abi verilmiş sadakan varmış

20. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Geçmiş olsun gerçekten. Üzücü bir olay ama en önemlisi sağlığınıza tekrar kavuşmuş olmanız.

Kayalıklar çok tehlikeli yerler. Hava kararınca ne olursa olsun durmadığım yerlerin başında gelir.

Halbuki bazı yerlerde ne güzel yürüyüş yolu yapıyorlar o kayalıkları düzleyip.