bu balık otu denen bır malzeme var bu malzemenın tamamen uretimi ve satısı durdurulmalıdır. yapan yada alan kullanan her kımse uyarılmalıdır. bu bır katlıan çünkü. tatlı su avcılıgının sonu demek tir.
Amatör balıkçılığı düzenleyen tebliğlerin 10.maddesinin 5.bendinde bu durum zaten kesin olarak yasak kapsamında yer almaktadır.. (5) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır.
sevgili suat arkadasim balik otu uzun suredir Türkiyede yasak eger satan bi av bayisi varsa bir polis karakoluna gidip sikayet etmen hatta biraz daha uyanik davranip yanina bir sivil polis isteyerek gidip o urunu satin alman bakalim bir daha satabiliyormu eger yanina sivil polis verilmiyorsa inatci olup savciliga muracat ederek bunu temin etmen gerekli sadece balik otu degil tirivirida da ayni yöntem uygulanabilir sadece yapilmasi gereken kanunlari bilmek ve kanunda yasak olduguna dair yazi ile birlikte gitmek saygilarimla gelismeleri bekliyoruz
elimden geleni yapacagım ustalarım bunu ben yaparım suz ustu de yaparım cekınmem doganın katlıamını engellemek ıcın savasırım sonuna kadar.
gelismeleri bekliyoruz herkes kendi capinda mucadele etse ne tiriviri nede buna benzer bisey kalmayacak ama zafer yakindir sizler gibi duyarli arkadaslar sayesinde tekrar kolay gelsin
şu balık otu dediğiniz şey üzerinde pamuğu andıran beyaz tozların bulunduğu kurutulup satılan bitki mi? çok önceleri almıştım bende meraktan. olta ile avladığım balıkları kovaya koyup otu içine saldım, çalkaladım. Balıklar tadına bayıldı
cogu yerli insanlar bu otu dogada taze olarak toplayip kullanmakta baska bir yerin satmasina gerek yok bu yuzden zaten satin aacaklarina da dusunmem..
bu balık otu denen şey ne olaki.. ve neden yasak.. doğada doğal halde bulunan malzemenin nesi kötü biraz eğitici bilgi verirseniz çok sevnirim. mnatığını kavrayamadım..
Balıkotu son derece zehirli bir bitkidir, modern ilaç sanayii bunu ilaç yapımında ham madde olarak kullanır. Buraya kadar sorun yok... Ancak Balık avcılığında yeri yoktur. Ha tırıvırı ha el bombası ha dinamit ha balıkotu!
sizlerin bahsettigi balik otunu bilmem ayni seydenmi bahsediyoruz ama benim bildigim ve yillar once piyasalardan tamamen kalkan yada kalktigini zannetigim balik otu yaban kirazi buyuklugunde sert bi yaban meyvasi uzak dogu ülkelerinden gelir eskiden unu yapilip normal unla karistirilip hamuru yapilir suya rast gele atilirdi hamuru yiyen yavru kucuk buyuk butun baliklar zehirlenir bu tozun bi tanesini bile alan baligin solungaci tikanir suda oksijen alamayan balik kisa surede su uzerine cikar ve cok kisa surede de ölür (her ne kadar onu kullananlar bayiliyor sonra tekrar ayiliyor desede korkunc sekilde ölüyor ) bunu eskiden malatyada cok kullanirlardi kac defa sahit oldum irmaklarda ve gollerde suyun uzeri tam bir dramaya dönüyor ama sonra yasaklandi ve av bayileri ve baharatcilarda isin vahammiyetini anladi ve simdi bulmak imkansiz kullananin da sataninda insanlara eroin satmasindan da kullanmasindan hic bir farki yok bence cok agir cezaya tabi tutulmalidir insan olan insan icinde birazcik vicandan olan kendi kaynaklarini kendi dogal alanlarini ve guzelliklerini icinde yasayan canlilari kendi eliyle zehirlermi
kullanımı ve bulundurulması yasaktır Birçok üyenin de deyindiği balık otu denen malzeler son derece zararlıdır. küçük büyük demeden suda soluma yapan balık vesayre birçok canlının ölmesine neden olur. Ekosisteme çok ciddi zarar verir. Su ürünleri Kanunu 20. Maddesiyle de yasaklanmıştır. 1268 YTL para cezası gerektirir. kaynaklarımızı korumak adına, bilinçli avcılar karşılaştıkları durumları kırsalda öncelikle jandarmaya bildirmelidirler.