Tamamen yerli sahteler el yapımı vede tutmaya tescilli

Konu, 'Takım Çantası' kısmında mertdikici tarafından paylaşıldı.

1. mertdikici

mertdikici

Favori Kamış:
    malzeme çok
    En İyi Avı:
    hayatımda yakaldığım en büyük balık oğlum :)
    Arkadaşlar merhabalar linkte göreceğiniz yemler tamamen yerli yapım ve işimize çok yarıyor akdeniz bölgesinde sıkça kullanlıyor vede madillerine oranla çok ucuz.Levrek,akya,logos,lüfer,barakuda avlarında çok başarılı tatlı suda sudak ve ala balıkta kullanılabiliyor.isterseniz kendinizde boyuyorsunuz böyle bir avantajıda var bence çok başarılı bir çalışma olmuş szlerle paylaşmak istedim kendimde kullanıyorum vede sanırsam 4 senedirde yabancı sahte kullanmadım.

http://img95.imageshack.us/slideshow/player.php?id=img95/531/12118868544mj.smil

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Mert sahtelerin markası felan nedir, nereden temin edebiliriz, gibi bilgileri de paylaşırsan seviniriz kardeş,

3. mertdikici

mertdikici

Favori Kamış:
    malzeme çok
    En İyi Avı:
    serdar merhaba malesef sahtelerin bir markası yok yerli yapım olduğu için elden temin etmek lazım ben ADANA'da yaşıyorum burdaki imalatcı arkadaşlardan temin edilebilir.:)

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tahmini fiyatları nedir acaba?

5. mertdikici

mertdikici

Favori Kamış:
    malzeme çok
    En İyi Avı:

6. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.

7. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    bu yemlerle nasil lagos avlaniliyor cunku bunlarda damak yok?akya da rapalaya cok atlayan bir tur degildir birde bu yuzden cekilecegi icin avi daha cok zor olur bu rapala ile hazirandan sonra belki 200-300 gr lik akyalar vurabilir ama daha irileri zor...levrek lufer ve barakuda vurabilir ona sözum yok....vede biraz pahali bence...orjinal ve cin jopon mali rapalalar bu fiyata alinabilir...

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bence büyük olan 3 tanesi levrek için yapılmış damaksız olma nedeni su üzerinden çekilmek istenmesi.

9. mertdikici

mertdikici

Favori Kamış:
    malzeme çok
    En İyi Avı:
    evet sahtelerin damağı yok fakat ağırlıkları değişken bu sahtelerin mikadan yapıldıkları için ağırlar ve suyun kaldırma kuvvetinin sınırlarında ne yüzüyor nede batıyor onun için 2.40 bir kamışla çok rahat bir şekilde derinlik ve hareket verebilirsiniz bu sadece rod'ınızın ucunun aşağada veye yukarıda olmasıyla alakalı.hauki bu yemlerle akyada avladık logosta lagos sadece derin su balığı değildir ve kıyı resiflerindede bol bol bulunur drin sudada yaşar bu bölgesel olarakta farklılık ve çeşitlilik gösterebilir.TÜRKİYE çok çeşitli kıyı şeritlerine sahip bunun için her bölgede farklı avlanma teknikleri görülebilir standart olarak balıklar aynıdır zaten paylaşım sebebimizd ebu değilmi sizce......

10. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Sevgili Mert

Bu sahteler jig olarak anılan ağır ve tekne için uygun sahtelere benziyor.Ağırlıkları hakkında da bilgi verebilir misin?

11. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    orfoz ve lagos tas alti baliklaridir yani avinin pesinde kosmaz avina kendi sinirleri icine girdiginde saldirir veya yarali bir yem varsa yakinda bunu suda olusan ufak elektriksel titresimleri algilayarak avina sakince gider ve yakalar...lagos en sig olarak 1 mt derinlere iner burdaki lagoslarda max 700-800 grm dir..bundan afagida zaten sirkuler disinda kalir...lagos genelde kumluk ve kayalik alanlarin birlestigi sinirlarda bulunur ve ayrica eristelik kenarlari batik etraflari ve kumluk alanlarin ortasinda kalmis tek tuk iri kayalar lagosun baslica yuvalaridir..ve bu kayalik ve kumluk kesimlerin bitisme alanlari limanlarda mendirek uclari ve kenarlari yapay oldugu icin derinlik farklidir yaklasik 3-7 mt arasi degiskenlerde..dogal kiyi seridinde ise ilk sinir kumluk kayalik olarak 2-3 metrede baslar..bundan sonra 50-100 mt mesafe arasi belki biraz farklilikla ikinci kayalik sira ve sinir baslar ve tekrar kumluk gelir bu derinlik ise 10-20 mt arasidir..ve bu derinlikler en cok lagos alinabilecek yerlerdir..yine 50-100 mt sonra yeni kayalklar baslar bu bölgeden bölgeye ufak farkliliklar gösteririr ama genelde hep ayni gider bu sistem burda derinlik ise 25-45 mt arasi farklilik gösterip ve bu iki sinir arasida eristelerle yer yer cevrilmistir...lagos bu kumluk kayalik sinir arasi ve eirsteliklere kadar yuvasindan cikar ve avlanir fazla gezmeyi sevmez...yani bu rapalalarla lagos avlamak cok kolay degildir tekne arkasindan sirti ile ve kursunlu bir takimla dip surtme yapilabilir ama rapalanin yuzecegini garanti etmek biraz zor bence..bu arada bende akdeniz cocuguyum taniriz az da olsa baliklari;) önemli olan dediginiz gibi paylasim vede burda tecrube ve dusuncelerimizi paylasiyoruz sizin tanitmis oldugunuz bir mali kötulemek gibi bir amacim yok sadece görduklerimi ve dusuncelerimi dile getiriyorum..:) yanlis anlasilmasin yazinin cok oldugu bildiklerim budur benim aciklik vermek istedim sadece...
    saygilarla

12. ozan

ozan Ozan

13. cello1956

cello1956 Celalettin EREN

:) Diş fırçası saplarından da yapabilirsiniz! Hadi kolayınıza gelsin.:)

14. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Mert
    Bini coktan gecen raapalalarıma karşın bende Sivricede benzerlerini kullanılan yerli damaksız sahteleri görünce hayli etkilenmiştim.
    Edinmenin yolunu aradım bulamadımdı.
    Gönderdiğin resimler ve aldığın sonuclar hayli ilgimi cekti.Acaba edinmenin bir yolu olabilirmi.Yardımlarına peşinen teşekkür ediyorum.
    Sevgiyle kal

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mert
    Bunlar sahidende jig türü sahteler.Bunlar mika değilde polyester esaslı.Dolayısıyla hayli ağırlar ve uzağa erişebiliyorlar.Bunu nasılsa bulmuş bakkal Şenol arkadaşım ve daha gecen gün iki levrek almış.
    Şayet adres ve telefon edinebilirsek arar sipariş verebiliriz herhalde.
    Sevgiyle kal

17. ozan

ozan Ozan

kavak işleme bakımından sert düşüyor hemde lifleri bıçakla şekillendirme sırasında çok zorluyor

18. ozan

ozan Ozan

19. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Sevgili Vedat Abi

Kusuruma bakmayın Mert Kardeşimden önce lafa daldım ama yanlış bilmiyorsam bu jig'lerin içi metal döküm dışıda dediğiniz gibi poliester.Hatta bu kendi sahtesini yapmak isteyenlere ipucu da olabilir ; mermeritçilerin ilk önce kalıplarına döktükleri "cila katı" bu sahtelerin imalinde çok işe yarayabilir.Yanlış anlaşılmasın sadece aklıma geldiği için yazdım.Mermerit işiyle ilgili bir arkadaşımız var ise ve bu konuda fikrimizi destekler veya mantıksızlığını anlatır ise mutlaka faydalı bir bilgi olacaktır.
    Bir de Çanakkale'de küçük köprünün karakol tarafında bir malzemeci abimizde ağır jiglerden iki tip mevcut.Biri mavi sardalya taklidi (ben kıyı için 84 gr.lık aldım) , birde ne balığı sahtesi olduğunu anlamadığım fakat ince belli turuncu renkli iskarmoz gibi kafası olan iri gözlü bir sahteydi (en hafifi 110 gr.dı ve fantezi olsun diye ondan da aldım).Eğer imkanın varsa bir uğra derim.Tabi Mert Kardeşin resmini yolladığı sahteler de çok güzel ve alınası şeyler.Saygılarımla...

20. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı: