herkese merhaba... sitenize yeni üye oldum.. Öncelikle kendimi tanıtiyim(nede olsa ilk mesajım ) İsmim Murat.İstanbul'luyum. Yazın memlekette(Kırklareli/Vize/Balkaya)balık tutmaktan büyük zevk aldğımdan sitenizden bilgi edinmek için üye oldum Alabalık tutabileceğim yer ve kullanılması gereken önerebileceğiniz en iyi takım nedir? Alabalık tutmayı şimdiye kadar başaramadım desem yeridir(sadece 1 kez 1 tane,oda tesisten kaçan bi balık tuttum) Bu yüzden genelde Kıyıköy'de kefal fln avlıyorum... Cevaplar için şimdiden teşekkürler... Saygılar..
murat merhaba aramıza hoşgeldin. eminim sorularına cevap verecek benden daha usta arkadaşlar vardır ama bende alabalık konusunda acizane fikirleri ve taktikleri olan amatör tatlı suda balık avcısıyım. alabalık avını nerde yapacağın önemli. bence bu iki kısma ayrılıyor.bir dere iki göl veya gölet. öncelikli olarak alabalık avında genel olarak sessizlik avlağa göre bir kamufule özelliklede suya asla gölgeni düşürmemen gerek. eğer derede avlanacaksan benim kullandığım ve her seferinde randuman aldığım bi kaç noktadan bahsedeyim. öncelikle derede dip oltası şeklinde avlanırım.takım ise tek iğneli,fırdöndülü ağrlık,(suyun debisine göre ağırlık değişir,ben 25 ve 50 gr kullanıyorum.)iğne mustad ve owner marka kısa pala siyah ufak iğne.misina köstek kısmı fluora carbon damly marka.iğne altta yaklaşık fırdöndülü ağılıktan 25-30 cm mesafede.ağrlıktan da 40 cm sonra kılıpsi takma düğümü ile takımım hazır. derede genelde su şırlaklarına,akıntının kuvvetli kısmının hemen ardındaki düzlük veye böğette,kök diplerinde ve suyun girdap oluşturduğu yerlerde daha verimli olur.deredeki av benim en çok zevk aldığım avdır.kulandığım yem ise solucan ve çekirge. göl ve göletlerdeki alabalık avı ise takım mantarlı klasik bir takımdır.önemli olan ise ağırlıksız şeytan mantarlı bir takım oluşturmak.göl kamışıyla da takımı birleştirince harika bir av çıkar.yem olarak ise ilave olarak genelde hamur kullanırım. dediğim gibi alabalık avında dikkat edilmesi gereken hususlara özen gösterirsen ve eğer alabalıkda varsa garanti tutarsın. şimdiden sana bol şanslar. alabalık avı gerçekten çok zevkli bir avdır. sana bol zevkler...............
ayrıca avatarımdaki fotoda derede tuttuğum bir alabalık var. yüzümdeki mutluluğu farketmemek imkansız de mi ?
Levent bey ilginiz için çok teşekkür ederim.. Yardımı olacak biçok bilgi vermişsiniz.. Sizden bunların fotolarını rica etsem gelir gelmez çok mu yük olmuş olurum Teknik bilgi konusunda biraz zayıfımda
Murat bey, Öncelikle aramıza hoşgeldiniz,keyifli paylaşımlar dilerim. Konunuzu "Tanışalım" bölümüne kaydırdım,isterseniz tatlı su avları için diğer başlıklar altından devam edebilirsiniz.
Alabalık avcılığında önerileriniz için teşekkür ederim,ancak artık TEBLİĞ e uygun avlanırsak daha iyi olur kanısındayım... İçsularda amatör avcılık MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. (3) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. (5) Akarsularda canlı yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç; her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.
Murat kardeşim Sitemize hoş geldin...Vize/Balkaya bildiğin gibi orman dereleri ile ve bu dereler üzerine kurulmuş Alabalık üretme tesisleriyle dolu Güngörmez, Bahçeköy, Aksicim ve balkaya aynı güzergahlar üzerinde ve Alabalık üretim tesislerinden kaçan alabalıklar Balkaya ile Aksicim arasındaki derelerde ayrıca Kazan dere vede Rezve deresi civarlarında alabalık yakalamayanı dövüyorlar önemli olan Alayı ürkütmeden gezerek Fly kullanmakta veyahut bölgedeki köyden yanına iyibir klavuz almakta.Selamlar...