öncelikle herkese kazasız belasız iyi avlar diliyorum istanbulda avlanma tecrübem cok az zonguldaklı amatör bir balıkcıyım zonguldakta cok basarılı avlar yaptım ama istanbulda avlanma teknikleri ve takımlar sanırım cok cok farklı zonguldakta avlanırken 10-15 köstekli genellikle 60-70 gram kursunlu yemsiz kırmızı iple baglanmıs ördek tüylü çapariler kullanırdık. istavrit için standart olan bu çaparileri çinekopta kullanmak için siyah kanca ve siyah tüyle yapardık, lüfer için sahte ya da canlı balık yemli(genellikle hamsi) takımlarla avlanıyorduk ama her yigidin bir yogurt yiyisi var memleketimizde istanbulda takımlar cok farklı ve balık avlama yöntemleri zonguldakta yapmıs oldugumuz yöntemlere taban tabana zıt. genellikle kullanılan takımlara baktıgımda caparilerde kullanılan köstek boyları istanbulda cok uzun ben daha cok birbiriyle orantılı 10-15 köstekli capariler kullandım ki bunlarda köstek boyları genelde 10 cm civarı olur ve bir köstegin bittiği yerde diger köstek baslardı. istanbulda cok acami bir balıkcıyım öncelikle ustalardan özür dilerim, balık avlama yöntemleri temelde aynı olsada istanbul benim avlandıgım yerlerden cok farklı geldi bana genelde eminönü avcılar arasında(oturdugum yer itibari ile) balıga cıkmayı planlıyorum.bu konuda bana yardımcı olabilecek önerilerde bulunacak abilerim ve kardeslerimden yardım bekliyorum.nereleri önerirler hangi takımları önerirler bunları kendim yapabilirmiyim yapamazsam hazır takım alabilecegim ideal yerler nerelerdir bunları bana önerecekler varsa bekliyorum. simdiden cok tesekkürler saygılar sevgiler
evallah ertan abi tesekkür ederim, eğer paylastığım konuyla ilgili varsa bilgin veya bilgisi olan tanıdkların varsa bana yazarsan cok sevinirim rastgele
Ramazan eve biraz önce girdim görmedimUzun bir süredir Bulgaristanda ikamet ettiğimden dolayı paylaştığın konu hakkında hiçbir fikrim yok,forumları biraz gezersen sanırım yeterli bilgilere ulaşırsın,ayrıca sitedeki değerli arkadaşlarım da en güncel bilgileri senden esirgemeyeceklerdir.Sevgiyle kal