Dün akşam Antalya il sağlık müdürlüğünün yanındaki Tansaş a balık almak için gittim. Tezgahta yaprak çinekoplar vardı. Çok küçüklerdi. Satıcıya bu sattığınız çinekoplar limit altı, yasak değilmi dedim. Bis satarız dedi.Balıkçıların tutmaması lazım. Ağla çekiyorlar biz almasakta ölüyorlar zaten dedi. Bende eğer siz almazsanız balıkçıda bunları tutmaz zaten dedim. Bu şekilde suça ortaklık ediyorsunuz ve hatta kendiniz suç işliyorsunuz dedim. Yapacak bir şey yok dedi. Tarım ve köy işlerinden geldiler geçen onlarada söyledim dedi.(şikayet edebilirsin ama sonuç değişmez demeye getirdi sanırım) Tezgaha koymasak bile temizler otellere veririz dedi. Beni asıl şaşırtanda bu cümle oldu. Koskoca tansaşın yaptığı ayak oyunlarına bakın. Pes doğrusu...
Ne yazık,umrunda değil kimsenin ne olduğu,adamlar paralarına bakıyorlar,nasıl olsa satacaklar doğru yani,bizim sesimiz daha gür çıkmalı ama nasıl???
Tansaş migros ve şok'dan asla alışveriş yapmıyorum ben.Bariz bi şekilde vergi kaçırıyorlar.Limit altı balık satışlarına daha öncede çokça şahit oldum.
Daha komiği, balıkçılar boğazda eylem yapmış, limitler çok yüksek ekmeğimizle oynanıyor diye, bu balıkları kim tutuyor onu anlamadım.
Daha iyisini yaptım abi. Müşteri hizmetlerini arayarak şikayet kaydı oluşturdum.Bence sizlerde arayıp şikayet kaydı oluışturursanız tansaş tepkilerin ciddi boyutlarda olduğunu anlayıp belki bundan sonra satmaz. Yaprak çinekopların görüldüğü tansaş şubesi ; ARAPSUYU T.ANTALYA TOROS MAH. ATATÜRK BULVARI NO :84 KONYAALTI/ANTALYA
Biz de tansaştan alışveriş yapmayız artık demek ki. Zaten her zaman alışveriş yaptığım balıkçılara da koydum postayı. Bu çinekoplar tezgahta durdukça sattığınız diğer balıkları da almayacağım dedim, almıyorum da. Size de tavsiye ederim.
Arkadaşlar bende bu konuyu sabah görünce 444 lü tefona asıldım ve not aldılar 15 dk önce de Antalyadan bir yetkilisi beni aradı .onunla görüştüm konu hakkında bilgileri var ilgilenecekler.. arkadaşlar bu tür firmalar büyük kurumlardır..bazen kontrol dışı olaylar yaşanabilir bende mesela izmirin meşhur firmasında rafta günü geçmiş öröün gördüm uyardım teşekkür ettiler.. sonuçta orada çalışanlarda bizim gibi insan çoguda genç insanlar gözden kaçan olabilir.. her iş sektöründe bu olur.. bu demek değildirki o firma dan ayagımı keseceğim.. yanlışlıklar alışkanlık haline getirilmediği sürece sorun yoktur..
tansaş'ı kınayın www.tansas.com.tr buradan müşteri ilişkileri linkine girip mail atabilirsiniz ben attım ... binlerce mail gelirse belki kafalarına dank eder (yavru lüfer yanında yavru kalamar sattıklarını ben de gördüm Altınoluk'ta)
Versin o zaman otellere, niye vermiyormuş ki? Hep bir kılıf uydurmaca. İki cins çinekop var, biz büyümeyeni tutuyoruz palavrası şimdi satmasak denize döküceze dönüştü.
Balıkavı net sitesinin türkiyenin heryerinde üyeleri ve bir o kadarda üye olmadan takip edeni var. Hep birlikte hareket edip gelen duyumlara göre tepkimizi aynı anda ve güçlü şekilde gösterirsek bizimde etkili bir gücümüz olabilir. Bu şekilde denizlerimizin, göllerimizin, akar sularımızın sahipsiz olmadığını göstermiş oluruz. Haydi amatör balıkçılar. Duyarsız kalmayalım gönüllü müfettişler olarak etrafımıza daha dikkatli bakıp yanlış giden şeyleri buradan paylaşarak kollektif bir tepki yaratalım.
antalyadan bir yetkili ile görüştüm konuya bakıp halladeceklerini söylediler.. mutlaka düzeltilmiştir ve tekrar olacagını sanmıyorum..
Bayram sonrasinda birkac gun daha bekleyip karar vermek lazim bana kalirsa. Eger ilgilenmezlerse baska kanaldan sikayette bulunuruz. Tansas'in da bunyesinde yer aldigi Migros'un Genel Mudurluk'teki Ic Denetim Muduru yakin arkadasimdir. Konuyu kendisine bildiririz, kendisi degilse bile dogru adres olarak en tepedeki kisi kimse ona aktarir, yardimci olur.
onlara değil bize yazık kıymetli avcı arkadaşlar. Tavır koyamıyoruz böylelerine. İçim gitti ya çinekop deyince. yazık beya. 1-2 kg lık lüfer olsalar fenamı olur.