Genelde Tarabya ve Sarıyer sahilde avlanmaktayım. Dün de forumda Tarabya'da denemeler başlayacağımı yazmıştım. Sabah erkenden gittim ve her zaman balık tutuğum yerde ispark görevlisi beni bekliyordu. Tepem attı!!! Daha önce gelen arkadaşlarda sitem ediyolardı gittiğimde. Neyse 1 saat denedim ama rüzgaz ve akıntı çok kötüydü. Hiç bir şey yok. Gelelim İspark'a Araç değeri : 32.000TL Aracın yıllık vergisi : 697 TL aracı alırken ÖTV : %37 (7.261 TL) aracı alırken KDV : %18 (4.452 TL) Benzindeki vergi (4,2 TL/lt) : 2,36TLsi vergi Yani aylık 150 TL lik benzin harcasak ortalama 84TLsi vergi !!! Bu da yıllık 1008TL sadece benzinde alınan vergi demek. İlk aracı aldığımız sene verdiğimiz vergi: 13418TL Her yıl araçı kullanmak için verdiğimiz vergi: 1705TL Bu ülkede asgari ücret 570TL, emekli maaşı 600-800TL Birde utanmadan halka açık olması gereken kamu alanını saati 5TL'den millete kiralıyolar. İspark sorumlusuna 5-6 kişi yüklendik biraz, imza toplayıp şikayet edin dedi , kime dedim ispark'ın telefonu varmış oraya . kimi kime şikayet ediyosun dedim, ispark sonuçta büyük şehir belediyenin kuruluşu. Yani sabah sabah bizi delirttiler. Tarabya'dan Sarıyer ücretsiz park yapılan her yer ispark oldu bilginize.
burda manavgat belediyesi de aynı işi yapıyor,her yer otopark oldu,zaten daracık yollar birde kiraya vermesi trafiği iyice zorluyor
İşparkı karlı hale getirecekler , sonrada satacaklar diye biliyorum. Bu memlekette bir tek cenaze işlerine para almıyorlar... ....
İspark'a şikayet yazdım, ama hiç sallamazlar, sonuç beklemiyorum yandaş koruma mantığı. Sadece bu ülkede herkesin koyun olmadığını anlasınlar. " Tarabya Sahildeki yeni İspark noktaları ile ilgili; Tarabya sahilde balık tutma amaçlı park etmekteyim. Ücretsiz olarak park ettiğimiz ve kamuya açık olması gereken sahillerimizi saatlik 5TLye kiralamanız etik mi? O bölgede %80 balık tutmak için gelenler, emekliler ve işsiz vatandaş 1 2 tl nin hesabını yaparlar, bugünde gördüğüm üzere sadece ben ve 1 araç daha vardı. İspark olmadan önce balık tutan herkes buraya gelirdi. Araç değeri : 32.000TL Aracın yıllık vergisi : 697 TL aracı alırken ÖTV : %37 (7.261 TL) aracı alırken KDV : %18 (4.452 TL) Benzindeki vergi (4,2 TL/lt) : 2,36TLsi vergi aylık 150 TL lik benzin harcasak ortalama 84TLsi vergi !!! Bu da yıllık 1008TL sadece benzinde alınan vergi demek. İlk aracı aldığımız sene verdiğimiz vergi: 13418TL Her yıl araçı kullanmak için verdiğimiz vergi: 1705TL Bu ülkede asgari ücret 570TL, emekli maaşı 600-800TL Bu kadar vergi ödedikten sonra bir de utanmadan ücretsiz olan yerleri alıp millete kiralıyorsunuz."
Tarcan abi ben cenaze işleri içinde para alıyorlar diye biliyorum evet isparkıda karlı hale getirip satacaklar daha önce diger kurumlara yaptıkları gibi en son örnek İDO örnekmi mey içki tekel daha bir sürü örnek var saymakla bitmez yakında güzel ülkemin hiçbirşeyi malesef kalmayacak ne kadar acı bir durum
Yapılan uygulama tamamen yanlış ama bunu eleştirirken yazdığın(o bölgede balık avlıyan insanların% 80 i emekli ve işsiz 1 2 tl nin hesabını yaparlar )demişsin. O zaman karşıdaki zihniyette sana hem öyle diyorsun hem özel aracınla balık tutmaya geliyorsun ne alaka diye sorar. Başta da dediğim gibi yapılan uygulama yanlış ben zenginde olabilirim fakirde; her adımında her nefesinde ayrı ve haksız oranda vergi alınan bu ülkede insanların güdülecek koyun gibi görülmesi en büyük yanlış....Dilimin ucuna çok şey geliyorya neyse......SABIR.
kim demiş dayak çözüm değil diye aynı şeyi 5 yıl önce levent gültepede de yapmata çalışdıılar bilenler bilir çok kalabalık bir caddedir ve sağlı sollu araba par edilir her iki yönede 5 yıl belkide daha fazla kadar önce ispark ı buraya sokmak için önce çekici ve trafik polisi getirildi belediye taraıfından 2-3 caddeler bomboş oldu millet aa ne geniş caddemiz varmış bizim demeye başladı caddede incin top oynuyor esnaf delirmiş durumda 3 yada 4 gün ne bir polis ne bir cekici kaldı caddede bütün hepsi esnaf tarafından güzelce terbiye edildi sonra kimsecikler caddeye dokunmadı 2 yıl kadar öncede ispark illa sokmaya kararlı belediye önce yolu darldı 2.5 araçlık yapdılar gidiş geliş kaldırımlar genişletildi sonra belirli noktalara ispark konuldu yine güzelim esnafım güzelce terbiye etti bize kar olan caddenin düzenli olması kaldı ve halen bir iki noktada ispark var banka önü ve bir kaç alanda burda da olanlara höööttt dedim mi sesleri çıkmıyor zaten çıkamazda sözle uslanmayanın hakkı götekse kötekle akıllananda güzel terbiye edilir toplu hareket ediceksiniz bunun sonucu belediye parti yada kurumlar değil bizim sessiz kalıp koyun olmamız gelin bizi güdün dememiz den oluyor kimseden çıt çıkmazsa onlarda tepene biniyorlar
Arabanı park ediyorsun en azından hemen orada görevliye parayı ödüyorsun kurtuluyorsun. İşin kötü yanı görevli orada yokken ohh diyorsun görevli yok para ödemeden gidiyorsun ama kamera sistemi ile merkezleri plakaya otopark ücreti kesiyor. daha sonra ruhsattaki adrese ödeme yapın diye tebligat geliyor. Ayrıca arabası olan arkadaşlar http://www.ispark.com.tr/List/ adresinden araçlarını kontrol etmesinde yarar var. Mesela evinizin önü maluk belediye şirketinin otopark olarak milletten para topladığı yer, evinizin önü olmasının bir önemi yok. Akşam işten geldin arabanı çektin anında otoparl ücreti yazıyor (yerine göre değişiyor bazen akşam 19:00 ile sabah 07 :00 arası ücretsiz). Sonradan senden para talep ediyorlar. böyle bir Şehirde yaşıyoruz. syg,
Alıyorsun ucuzundan bir motosiklet, sorunu çözüyorsun. Mahalle baskıları daha ne duruma gelecek belli değil.
ben izmitte yaşıyorum ve evimin önünde arabama park parası yazıyorlar Allah bildiği gibi yapsın bunları bizimde başımızda msn park diye bir bela var..
araban mı var derdin var yakında evimizin önünde bile ispark park parası kesecek gülüyorum ama sinirden