Tarabya ve İstinye koylarına ne olmuş?

Konu, 'Genel Konular' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Arkadaşlar geçen gün Tarabya ve İstinye'den geçerken şaşırdım. Buralarda bulunan çok sayıda küçük ve orta boy tekne boşaltılmış. Bu tekneler nereye gitti acaba? Ayrıca denize beton atılıp marina benzeri birşeyler oluşturulmuş. Buralarını kim kullanacak bunda sonra? Yoksa Boğaz'ın pek çok güzel noktasını işgal etmiş olan büyük gezi teknelerinden sonunda kurtuluyor muyuz?

2. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    zannetmem belki o saatte geziye çıkmışlardır kimsenin bunlar boğaza zarar veriyor düzeltelim diyeceğini zannetmiyorum

3. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    İstinye koyunda bizdede tekne vardı. Maalesef oraları İspark aldı marin yapılıyor. Orda bulunan bir arkdaşımda vardı Tarabyada karşılaştık oranın işlerini teknesiyle almış. Söylemlerine göre Haziran ayı sonlarına doğru tam olarak bitecekmiş. İspark şartnamelerine göre tekneler alınacak.Tarabya ve İstinye koyları bittikten sonra Kireçburnu, Bebek, Sarıyer ve Anadolu yakasındaki tüm yerler İspark tarafından yapılacak. Değnekçi diye tabir edilen şahıslardan kurtulacağız ama şartnameler nasıl olacak o daha belli değil.

4. balikoltasi

balikoltasi Birol

Boğaza yakışır şekilde yaparlar umarım. Çirkin-garip bir şeyler yapmasınlarda.

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    çirkin veya kötü yapmaları sorun değil sonuçta bu otomobil park yerleri ve tekne marinaları belli bir değer karşılığında bilmem kaç yıllığına yabancı ülkelerin şirketlerine satılacak.

6. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    iyide biz nerede balık tutacağız yat limanlarına dönüştürülürse emalum etrafınıda çevirecekler ?

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu koylar zaten balık tutma alanı değil de, benim merak ettiğim Boğaz'daki pek çok balık merasını yanlamasına işgal etmiş olan gezi teknelerini buralara gönderip bizi kurtarırlar mı acaba?

8. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    İspark, yasal değnekçi. Saati 6 tl ye otopark işletiyorlar. Düşünsene 1 gün aracını bıraktığını.

9. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Gel, ben sana günlüğü 4 TL olan ispark alanı göstereyim. Oraya bırak aracını. :)

10. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

O yolların otoparkı kaldırmadığı, kaldıracak şekilde inşa edilmediği malum. İstinye içi, Emirgan sütiş önü ve Bebek girişi sırf bu yüzden sürekli trafikle boğuşuyor. Gerçi otopark olmadan önce daha açık değildi zaten de, asıl sorun belediyenin oralara "trafik sorununu çözelim" penceresinden bakmak yerine "Bu rantı biz yiyelim" mantığıyla bakması. Trafik sorunu yaşatacaksa o yere otopark inşa edilemez. Resmi değnekçi sıfatına sadece bu düşüncede katılırım ki; bu yanlış bakış açısı da o sıfatı haketmek için yeterlidir.

Yeni marina sistemini ise şahsen beğendim. Halkın deniz kenarıyla buluşmasını sağlayacak şekilde inşa ediliyor. Tekneler için elektrik, güvenlik vs. gibi hizmetleri de olacakmış. Umarım diğer koylar için de devamı gelir de, orada bir rant varsa dahi bu kaynak resmi yollardan belediye ; oradan da "hizmet" olarak bize ulaşır.

11. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Alba Star, Sazlıktan Yaptığım Kamış
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    9 Kilo İstavrit, 15 Kilo Kofana
    Ben dün istinyedeydim gördüm ve beğendim gerçekten çok güzel olmuş artık her yere tekne koyulmayacak bütük yatlar tekneler oraya çekilecektir çok iyi olmuş.

Şu an daha açılmamış dün çocuklar yüzüyordu orda ama biraz pisti oranın suyu orda suyu sürkilasyon yapmak lazım tekneler gelirse o su daha da kirlenir.

Yanlız dün gördüğüm kadarıyla orda aşırı derecede kefal balık var kefal sevenler için bulunmaz bir yer.

12. melikşah

melikşah ........................

Aret tarabya tarafında tekneler için yeni iskeleler yapılmıştı belki onun için olabilir:)